Dodaj do ulubionych

studium farmaceutyczne- Lublin

IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.12, 11:25
Mam obawy co do tego zawodu,bo jestem raczej humanistką,ale w naszym kraju nie ma miejsca na takich ludzi... a więc: jakie jest Najlepsze studium farmaceutyczne w Lublinie? Tyle ich jest, a ja słyszałam,że na niektórych nauczyciele i uczniowie nic nie robią, a gdy przychodzi egzamin są rzucani na głęboką wodę i w efekcie wychodzą z zerową wiedzą.Ja chciałabym jednak mieć jakąś wiedzę,żeby kogoś nie skrzywdzić itp toteż zależy mi,żeby uczyć się na studium na poziomie i gdzie solidnie podchodzi się do ucznia Proszę o pomoc!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ginko Re: studium farmaceutyczne- Lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.12, 19:23
      jak chcesz się naprawdę czegoś nauczyć i zdać po tych 2 latach egzamin dający prawo wykonywania zawodu, wybierz Medyczne studium Zawodowe na ul. Jaczewskiego, to państwowa szkoła (bezpłatna) i świetna zdawalność. Prywatnych szkółek jest co nie miara, ale mamy w rodzinie kilka aptek i zdecydowanie większe szanse do pracy ma absolwent renomowanej, państwowej szkoły. Akurat to studium MSZ z Lublinie jest praktycznie samo w sobie gwarancją jakości absolwenta.

Ps. Jeśli z chemii i biologii masz 5 na świadectwie to dobrze, jeśli mniej to możesz się nie dostać niestety.
      • Gość: no_name Re: studium farmaceutyczne- Lublin IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.12, 23:17
        niestety nie byłam,aż tak zdolna z tych przedmiotów... raczej ku prywatnemu studium bym się skłaniała.tylko jakiemu?xd
        • Gość: kasia Re: studium farmaceutyczne- Lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.13, 12:14
          wiem, że gowork ma w lublinie ten kierunek, pani w sekretariacie mi powiedziała że to szkoła z uprawnieniami szkoły publicznej i na koniec nauki jest egzamin państwowy. płaci się tylko za sesję, a poza tym to kierunek darmowy. ja się zdecydowałam zapisać
    • Gość: ginko Re: studium farmaceutyczne- Lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.12, 00:09
      Hmmm, żadna z prywatnych nie robi furory (przynajmniej pozytywnie), wybierz tańszą w takim razie może, nie wiem ;p

Pamiętaj o tym ze samo skończenie studium farmaceutycznego nic nie daje, bo prawo wykonywania zawodu masz po zdanym egzaminie zawodowym kończącym studium. O ile w państwowych zdawalność wynosi >90% to w prywatnych najczęściej dokładnie odwrotnie i tyle (czasem więcej nawet) to jest niezdanych. Wg mnie szkoda czasu na prywatną szkołę w tym zakresie, ale sama oceń i powodzenia :)
      • Gość: mala Re: studium farmaceutyczne- Lublin IP: *.static.ip.netia.com.pl 12.08.15, 10:01
        Szukam opinii o szkolach policealnych w Lublinie a konkretnie interesuje mnie technik farmacji, ale cos mało tych opinii. Jeśli ktoś tu trafi, to niech napisze. Póki co skłaniam się ku szkole na Energetyków 28, bo podobno mają wysoki poziom, a na tym mi zalezy. Jesli ktoś coś wie, proszę o info.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka