Dodaj do ulubionych

Studia Techniczne w Krakowie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 11:17
Witam, mam spory problem. Nie mam pojecie gdzie się mogę dostać na studia mój wynik z matematyki podstawowej będzie około 70 % ang podstawa 90 %. Szukam kierunku około informatycznego ponieważ skończyłem technikum informatyczne i jestem pewien ze zdałem testy zawodowe. I mam prośbę o podanie mi kierunków na jakie mógłbym się dostać. W grę wchodzą studia stacjonarne i niestacjonarne. Co do kierunku to bardzo mnie interesują wszystkie techniczne związane z maszynami, budownictwem itd :)
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • severusio Re: Studia Techniczne w Krakowie 25.06.12, 12:09
      Nie zdawałeś żadnego rozszerzenia? Bez tego będzie malutki problemik. Na Politechnice Krakowskiej 100% na podstawie to tyle samo co 50% na rozszerzeniu. Na informatykę na tej uczelni nie masz szans, nawet na zaoczne. Wychodzi na to, że masz ok. 35 pkt, a na zaocznej infie wymagają 82, czyli nawet ze stówą nie masz szans.

TU masz progi na różne uczelnie. Są tu progi na PK, AGH i UEK. Na UJ, UP i UR niestety nie ma.

Poszukaj na forach. Prawdopodobnie niskie progi będą na edukacji techniczno-informatycznej (na AGH jest tam tylko 162, nie wiem jak tam się liczy punkty, ale na inż. biomedycznej wymagają 850). Radziłbym tam spróbować, rok zakuwać do poprawy matury i na jakiś porządny kierunek.

A w grę wchodzi tylko Kraków? A na przykład Politechnika Rzeszowska? Albo Świętokrzyska? Radomska? Lubelska?
      • severusio Re: Studia Techniczne w Krakowie 25.06.12, 12:12
        Ewentualnie jest jeszcze ATH Bielsko-Biała:

TU masz dyskusję na temat tej szkoły
        • Gość: Kamil Re: Studia Techniczne w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 13:34
          W grę wchodzi tylko Kraków, nie musi to być czysta informatyka a nawet bardziej by mnie interesował jakiś inny kierunek z specjalizacja około informatyczna. Coś np z UR :)
          • Gość: Kamil Re: Studia Techniczne w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 19:38
            A jest szansa na dostanie się na studia zaoczne ?
            • severusio Re: Studia Techniczne w Krakowie 25.06.12, 20:01
              Naprawdę nie mam pojęcia. Z pewnością łatwiej będzie, ale o informatyce raczej nie marz. Ja radziłbym Ci tę edukację techniczno-informatyczną, najlepiej zaoczną, uczyć się do poprawy matury i za rok startować na informatykę.
            • Gość: low Re: Studia Techniczne w Krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.12, 11:52
              Na PK zaocznie dostaniesz się na każdy kierunek:
              rekrutacja.pk.edu.pl/images/dokumenty/progi/progi_punktowe_obowiazujace_podczas_rekrutacji_na_niestacjonarne_studia_w_roku_akademickim_2011_12.pdf
              Rozszerzenie mnożysz razy 2, podstawa razy 1. Wynik maksymalny 200.
              Nawet na niektóre kierunki dziennie byś się dostał, w tym informatyka:
              rekrutacja.pk.edu.pl/images/dokumenty/progi/progi_punktowe_obowiazujace_podczas_rekrutacji_na_stacjonarne_studia_w_roku_akademickim_2011_12.pdf
              Składaj śmiało i nie przejmuj się wynikami z matur. Na studiach uczysz się nowych rzeczy. Spokojnie możesz być najlepszy.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka