Gość: Kasia IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 30.06.04, 11:44 jak Wam poszedl egzamin i ile macie punktow? i czy ktos wie od jakiego pulapu punktow przymuja? ich strona jest tak przeciazona ze nic nie mozna sie dowiedziec :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: prawo UJ IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 30.06.04, 14:32 no to juz wszystko jasne. 111 punktow - stosunkowo duzo zwazywszy ze w poprzednich latach byla porownywalna liczba na 200 mozliwych, a teraz bylo raptem 180. coz, no zabraklo mi 9 punktow :( gratulacje dla tych ktorzy zdali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Re: prawo UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.04, 14:37 nie sprobujesz pisac odwolania? jestes na liscie rezerwowej? ja wiem ze dla wielu wydzial prawa na uj byl tym docelowym, ale moze jednak ktos wyjmie papiery... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: prawo UJ IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 30.06.04, 14:42 pewnie zloze dla zasady, ale coz to mi da? przeciez jeste pewnie setki osob ktorym zabraklo dajmy na to 8, 7 czy 6 punktow. nie widze dla siebie szans... a tyle w to serca wlozylam, aj :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania^^ Re: prawo UJ IP: *.wlanet.wla.pl 30.06.04, 14:44 to moze wieczorowe albo zaoczne i potem w nastepnym roku przeniesiesz sie na II rok dziennych? Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: prawo UJ IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 30.06.04, 14:50 nie stac mnie na zaoczne i wieczorowe na uj na prawie. fakt, przyznaje, nie wiem ile kosztuja, ale to sa chyba pieniadze w granicach 5 tysiecy w gore. niestety, nie dla psa kielbasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Re: prawo UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.04, 14:50 pomysl nie jest zly, ale niestety - nie kazdego stac... zlozylas jeszcze gdzies papiery, czy tylko tam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: prawo UJ IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 30.06.04, 15:04 jak Wam powiem na ile uczelni zlozylam papiery to padniecie ze smiechu...5, cale piec uczelni...4 miesta Polski. w Rzeszowie sie nie dostalam mimo iz mialam srednia 5.0 (przyjmowali od 5.5), na moim wymarzonym UJ, na ktory przerobilam cala magiczna zielona ksiazke (przeczytalam i nauczylam sie na pamiec :( ) zabraklo mi tych kilka punkcikow, a z innych uczelni nie nastawiam sie na jakies rewelacje... np. socjologia na AGH, gdzie bylo 60 miejsc i jak sie okazalo 1000 podan i jeszcze 20 miejsc dla olimpiczykow. nie no, zalamalam sie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania^^ Re: prawo UJ IP: *.wlanet.wla.pl 30.06.04, 15:20 Hmm, slyszalam ze tym studentom na wieczorowe czy zaoczne jesli maja trudna sytuacje finansowa i to udokumentuja to moga zostac zmniejszone oplaty za studia, nie wiem o ile, ale Kasiu warto popytac!!! Kto pyta, nie bladzi ;) zycze powodzenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: prawo UJ 30.06.04, 15:59 Hm, to faktycznie pech. Z tego co ja wiem, na UJ jest możliwość jedynie rozłożenia czesnego na raty, ale to dopiero na II roku studiów i to za zgodą prodziekana. Po drugie przeniesienie na dzienne z zaocznych jest możliwe,ale dopiero po II roku studiów, ze średnia 4.0 i wyżej. Można się przenieść po I, ale warunkiem jest zdanie egzaminu wstępnego. Oczywiście tak było kilka lat temu, ale nie sądzę aby zmieniło się aż tak bardzo. Kasi a dlaczego nie próbowałaś dostać się na UR? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: prawo UJ IP: *.marketscore.com / *.ia4.marketscore.com 30.06.04, 16:07 Kiedy nalezy skladac odwolania, juz czy po otrzymaniu pisemnego zawiadomienia? Jak oceniacie szanse osoby, ktora uzyskala 109 pkt na pozytywne rozpatrzenie sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: prawo UJ IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 30.06.04, 16:27 Marcin jesli masz 109 punktow to mozesz jeszcze miec nadzieje, ze jakims cudem, gdzies w srodku lipca nadejdzie do Ciebie list z informacja ze Cie przyjeli z odwolania. Probuj koniecznie, bo to tulko dwa skromne punkty. Przekalkulowalam sobie wszystko i sie dowiedzialam, ze zaoczne prawo na UJ kosztuje 4400 za rok, czyli na miesiac 440. Hm doliczyc dojazdy chyba 2 razy w miesiacu (za nocelg zakladam, ze nie musialabym placic), wychodzi okolo 600 zl, czyli tyle co na dzienne w Krakowie (minimum chyba tyle trzeba miec,prawda?). I tak sobie mysle, ze moze jednak sprobuje z tymi zaocznymi.Jakas prace poszukam na wakacje,jejku musi sie udac.. Powiedzcie mi prosze jak sklada sie odwolania? Teraz (czyli hm jutro rano) czy dopiero gdy dostaniemy oficjalne zawiadomienia z poczty? I czy najistotniejsza jest w tym wszystkim kolejnosc zgloszen? I czy trzeba jakos umotywowac odwolanie? W ogole nie wiem jak to wyglada, bo (o naiwnosci! :( ) myslalam, ze nie bedzie mi ta wiedza potrzebna :( Tak sobie dumam, ze te 102 punkty to chyba i tak jest duzo na takim trudnym tescie prawda? Pocieszam sie jak moge by nie myslec o sobie ze jestem taka kompeltna kretynka :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania^^ Re: prawo UJ IP: *.wlanet.wla.pl 30.06.04, 17:14 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=245&w=13732434&v=2&s=0 tutaj Kasiu pisza o odwolaniu ;-) a pracowac to mozesz tez w Krakowie, np jako kelnerka, barmanka, zawsze cos, jak cos to wal do mnie na gg 1326210. Pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: prawo UJ IP: *.net.pulawy.pl 02.07.04, 18:24 www.uj.edu.pl/dydaktyka/dopobrania/odwolanie.rtf Nie umiem wklejać linków ale tu jest wzór odwołania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marry Re: prawo UJ IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.04, 17:19 Odwołanie możesz napisać zanim jeszcze dostaniesz list , ze nie przyjęli . Ale warto iśc zobaczyć na swoją pracę , bo oni robia listy kto szedł prace zobaczyć . Nie jestem pewna , ale moze to uwzgledniają przy rozpatrywaniu odwołania , bo widzą ze osobnik interesuje się pracą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: prawo UJ IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 02.07.04, 18:57 istnieje w ogole mozliwosc zobaczenia wlasnej pracy?? na uj na prawie?? zaskakujace to jest... gdzie takie cos mozna zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marry Re: prawo UJ IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.04, 21:59 Pewnie ze można zobaczyć swoje wypociny ;-) Co prawda czas mierzą ci z zegarkiem w ręku ( jak trafisz na Wosia )- dokładnie 10 minut. I są wyznaczane 3 dni w których patrzysz na prace , jednak uprzednio należy zapisać się na listę .Ja byłam 3 razy i chyba mieli mnie juz dość ;-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: prawo UJ IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 02.07.04, 23:07 Jejku dziekuje za informacje, bo nie wiedzialam nawet ze istnieje taka mozliwosc! A czy mozecie mi napisac czy odwolanie mam skladac dopiero po zawiadomieniu pocztowym? Bo to wlasciwie dopiero bedzie decyzja administracyjna a od takowej sie odwolywac mozna, prawda? Czy moze ktos juz skladal takie odwolanie? Na Golebiej? Acha i jeszcze jedno: ja niestety teraz jestem w domku a nie w Krakowie i nie orientuje sie czy wywieszona jest jakas lista rezerwowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: prawo UJ IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.04, 23:47 Nie ma czegoś takiego jak lista rezerwowych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: prawo UJ IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 02.07.04, 23:55 tak tez sadzilam, nie potrzeba zaraz krzyczec :) dziekuje za potwierdzenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: prawo UJ IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 01.07.04, 19:27 jejuuuuniuu przeszlam etap pisemny na UMCS na prawo z nawet calkiem niezlym wynikiem i jutro mam juz ustne. sama sie zastanawiam jak to sie udalo, bo sie na lublin w ogole nie nastawialam, hm? tak czy siak to moja ostatnia deseczka ratunku i mam nadzieje, ze mi ona na glowe nie spadnie zbyt bolesnie. powodzenia wszystkim zdajacym jutro! jest nas tak niewiele, ze no musi byc dobrze. ech, alez sie pocieszam :/ no coz, trzymajcie kciuki :) pozdrowienia cieple dla tych szczesliwcow ktorzy zdobyli krakow! Odpowiedz Link Zgłoś