Dodaj do ulubionych

IDĘ NA EKONOMIĘ !

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.04, 21:51
Chciałbym pójść na ekonomię na UW. Czy moglibyście coś napisać co o niej
wiecie, jakie macie odczucia(obecni studenci), co o niej słyszeliscie(inni).
Czy to dobry wybór? A może nie warto? A czy podczas studiów już niektórzy
mają praktyki zawodowe? A po studiach czy długo się czeka na pracę? A jak z
dziewczynami? Ile ich jest na roku i czy są ładne(pytanie wyłącznie do płci
męskiej)? A jak wykładowcy-czy są jacyś znani? A czy są najlepsi? I ogólnie
coś o ekonomii. Za wszelkie rzeczowe wypowiedzi z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: YXER podobno nie jest żle IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.04, 22:00
      podobno nie jest źle, ja tam idę
      • Gość: tapirka Re: podobno nie jest żle IP: *.chello.pl 03.07.04, 12:32
        ja tez tam ide :D
    • el_presidente666 Re: IDĘ NA EKONOMIĘ ! 03.07.04, 13:48
      wne jest takie sobie. niemniej, moi znajomi którzy tam studiują są zadowoleni.

www.samorzad.wne.uw.edu.pl/forum/
    • Gość: Student WNE UW Re: IDĘ NA EKONOMIĘ ! IP: *.chello.pl 04.07.04, 11:09
      Jeśli chodzi o mnie to jestem bardzo zadowolony ze studiów na WNE UW(dzienne -
      IiE). Dobra rada: jak nie przepadasz za matmą to nie idź tam - Broń Boże!!.
      Przez pierwsze dwa,trzy lata przedmioty matematyczne to ok 40% godzin -
      prowadzą głównie wykładowcy z MIMUW, więc jest ostry zapieprz. Jak kręci Cię
      Finanse i Bankowość to chyba lepsze studia są na SGH. Jeśli chodzi o mój
      kierunek (informatyka i ekonometria) to zdecydowanie polecam UW. Generalnie co
      do pracy to jest tak, że na III roku już się pracuje, a na IV to zjawisko
      masowe. Praca po studiach? Wiesz, sprawa wygląda tak ,że jak jesteś dobry to i
      na studiach dostaniesz już oferty. Jak raczej kiepski to małe szanse do
      dotarcie na V rok(np. na I roku ok 70% ludzi ma poprawk(ę)i), więc z praca
      większych kłopotów nie ma. Co do dziewczyn to się nie wypowiadam - jest temat
      na Forum WNE. Co do wykładowców - ja nie narzekam. Myślę, że jest dobrze na
      wydziale pod tym względem. Co mnie cieszy szczególnie to,że jest sporo młodej
      kadry wykształconej na Zachodzie(np. dr Aksman, dr Mycielski i wielu wielu
      innych). "Ogólnie coś o ekonomii"???. Powiem tak, nie jest przypadkiem, że
      matma ma wagę 42% na wstepnym. Sporo pracy analitycznej Cię czeka na WNE
      • Gość: studentka WNE Re: IDĘ NA EKONOMIĘ ! IP: *.visp.energis.pl 04.07.04, 18:03
        Racja, ten kierunek jest szalenie zmatematyzowany. troche mnie zasmucilo, ze w
        ciagu 1 roku tak diametralnie zmienilam swoje podejscie do tego przedmiotu- z
        zafascynowanej wielbicielki, dla ktorej matematyka nie stanowila problemu w
        osobe, ktora jej nie nawidzi. PS, cale szczescie zdalam analize. nadzieja na 2
        rok: rachunek nie bedzie taki strzaszny!
        • Gość: paweł JSEM, praca IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.04, 18:26
          A jak bardzo program na JSEM jest okrojony w stosunku do tego z "czystej"
          ekonomii?
          I co można robić po(a także w trakcie) informatyce i ekonometrii? Jak wygląda
          zawód takiego osobnika? Co robi? W jakich firmach pracuje? Mam również jedno
          brzydkie pytanie o średnie zarobki.
          I jeszcze jedno czy uczelnia pomaga jakoś studentom w znalezieniu pracy podczas
          studiów? Kogo przyciąga dla studentów?
          • aniabz Re: JSEM, praca 04.07.04, 21:22
            Właśnie... ja mam podobny problem, tzn częściowo.
            Dostałam się na ekonomię i JSEM na UW. Teraz czekam na wyniki z SGH. Poradźcie,
            gdzie lepiej studiować?
            Rodzice są w 100% za SGH, ale mi nauka geografi czy histori, delikatnie mówiąc,
            nie sprawia przyjemności :/. Za to zawsze lubiłam matematykę.
            Pochodzę z małej miejscowości... standardy tutaj nigdy nie były zbyt wysokie i
            gdyby nie prywatne lekce zapewne mogłabym tylko pomarzyć o studiach na UW czy
            SGH.
            Poza tym boję się czy sobie poradzę :(
            Jeśli wiecie coś na temat ekonomii, JSEM i/lub SGH poradźcie, proszę.
            PS. A może wiecie czy na JSEM'ie studiuje dużo dziewczyn, czy może to kolejny
            kierunek zdominowany przez mężczyzn ;)?
            • Gość: A Re: JSEM, praca IP: 195.150.115.* 04.07.04, 21:55
              Wybierz SGH. Najlepsze wykształcenie z ekonomii, zarządzania, ekonometrii itp
              otrzymasz wyłącznie na uczelniach typowo ekonomicznych. Aa SGH to najlepsza
              tego typu uczelnia w Polsce.
            • el_presidente666 Re: JSEM, praca 04.07.04, 22:05
              aniabz napisała:

> Dostałam się na ekonomię i JSEM na UW. Teraz czekam na wyniki z SGH.

rok temu miałem ten sam problem, wybrałem sgh, nie żałuję

> Rodzice są w 100% za SGH,

nie słuchaj rodziców, wybierz wg swoich kryteriów

> ale mi nauka geografi czy histori, delikatnie mówiąc,
              > nie sprawia przyjemności :/.

eee tam, to są marginalne przedmioty (w sgh)

> Poza tym boję się czy sobie poradzę :(

a co to za problem?

> Jeśli wiecie coś na temat ekonomii, JSEM i/lub SGH poradźcie, proszę.

jak zadasz pytanie to postaram się odpowiedzieć :)

> PS. A może wiecie czy na JSEM'ie studiuje dużo dziewczyn, czy może to kolejny
              > kierunek zdominowany przez mężczyzn ;)?

na jsem chyba więcej facetów. co do sgh to minimalna przewaga płci pięknej.
              • kamaoka Re: JSEM, praca 04.07.04, 22:22
                ja co prawda ne mam az takiegow ybrou jak aniabz:) na arzie wiem ze dostalam
                sie na uw ekonomie, zdawalm jeszze na ae poznan, ale podanie na uw musze zlozyc
                do 7.07 a wyniki z poznania beda 14 takze to musztarda po obeidzie:)
                i tak straszycie mnie ta matma i straszycie, ja z wielbicielki matmy w osobe
                jej nienaiwdzaca [przeobrazilma sie juz w liceum za sprawa nauczyciela, hmm...
                a mozecie mi powiedziec co to za rodzaj matmy na uw? bardziej na logike czy
                bardzije na jakies pokopane wzorki i twioerdzenia?
                • Gość: Wojtek dziewczyny na JSEM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.04, 23:11
                  Co za problem ile jest dziewczyn na JSEM. Sprawdź wyniki, są one podane
                  numerami PESEL a tam ostatnia- nieparzysta cyferka oznacza kobietę.
                  • aniabz Re: dziewczyny na JSEM 07.07.04, 09:20
                    Jeśli ostatnia nieparzysta cyferka oznacza dziewczynę... to mam problem ;)
                    • Gość: heksa Re: dziewczyny na JSEM IP: *.samorzad.uw.edu.pl 08.07.04, 16:45
                      Cholera!
                      Albo 4 jest nieparzysta, albo jestem facetem:)
                  • Gość: Student WNE UW Co ukrywa PESEL? IP: *.chello.pl 07.07.04, 14:57
                    Proponuję zajrzeć na www.mswia.gov.pl/crp_pesel.html . To bujda na
                    resorach, że ostatnia cyfra oznacza płeć
                • Gość: Student WNE UW Re: JSEM, praca IP: *.chello.pl 05.07.04, 09:08
                  Egzaminy z lat ubiegłych z I roku na WNE UW z analizy mat znajdują się tutaj.
                  Miłego rozwiązywania. www.mimuw.edu.pl/~krych/ekonomia/egzaminy/
                  • Gość: Student WNE UW Re: JSEM, praca IP: *.chello.pl 06.07.04, 22:18
                    Jakie wrażenia po zobaczeniu egzaminów z analizy?? Trudne, łatwe?
                    • Gość: Paweł Re: JSEM, praca IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.04, 15:24
                      wcale nie takie trudne
                    • kamaoka Re: JSEM, praca 07.07.04, 15:51
                      zobacze, na razie sciagnelam, ale jestem tak padnieta po podrozy ze zajrze do
                      nich dopiero jak zregeneruje sily:P
    • Gość: BOX Re: IDĘ NA EKONOMIĘ ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.04, 18:41
      Moja dziewczyna też tam idzie

PS A spróbuj ją tknąć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka