Dodaj do ulubionych

Architektura wnętrz ASP Gdańsk

30.09.12, 00:45
Mam pytanie do studentów kierunku architektura wnętrz na ASP w Gdańsku. Chciałabym wiedzieć jak dokładnie wygląda egzamin wstępny, co z reguły jest do narysowania a co do namalowania. Słyszałam, że na egzaminie z rysunku jest postać a na egzaminie z malarstwa martwa, ale nie wiem czy tak rzeczywiście jest. Jak dokładnie wygląda egzamin specjalistyczny, na czym on polega? Omawiasz prace, czy mogą cię zapytać o cokolwiek? Jeśli pytają to bardziej na temat samej aranżacji wnętrz czy całej historii sztuki? Na stronie nie jest to niestety konkretnie wytłumaczone. Myślicie, że osoba nieuczęszczająca na zajęcia przygotowujące na uczelni, ma jakieś szanse się dostać? I czy naprawdę jest aż tak ciężko się dostać?
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Architektura wnętrz ASP Gdańsk IP: *.maxnet.biz 07.06.13, 08:49
      egzamin jest podzielony na dwa dni, jednego dnia malarstwo- martwa natura potem postać rysunek ( po 4 godziny na każda pracę) następnego dnia zadania z geometrii, kompozycji, rysunek w perspektywie na podstawie opisu, rzutu , np. wnętrze w określonym stylu historycznym, może być mebel historyczny itp.
      jeśli przejdziesz ten etap to czeka Cię rozmowa ( wiedza z hist. arch. w kontekście narysowanych na egzaminie prac). Bez przygotowania pod kątem egzaminu ciężko się dostać niestety..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka