Dodaj do ulubionych

Problem z powtarzaniem V roku

IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.12, 17:33
Mam problem. Może ktoś mi poradzi. Studiowałem dwa kierunku. Pierwszy ukończyłem i obroniłem doktorat na nim. Problem dotyczy drugiego kierunku – kompletnie innego od pierwszego i na innej uczelni. Zacząłem ten kierunek w 2001 roku. Po III roku studiów zostałem skreślony, w 2006 reaktywowałem się i powtarzałem III rok studiów. Zaliczyłem przedmioty V roku studiów, ale w związku z przygotowaniem i obroną pracy doktorskiej, licznymi obowiązkami zawodowymi nie byłem w stanie przedłożyć ostatecznej wersji pracy magisterskiej. Mam teraz problem, gdyż chcą mnie skreślić z listy studentów. A ściślej już to zrobili, lecz na razie decyzja nie uprawomocniła się z uwagi na nie dotarcie do mnie oficjalnego pisma. W regulaminie studiów przewidziano możliwość jednego powtarzania danego roku i później w szczególnych przypadkach możliwość jednego nadzwyczajnego powtarzania tego samego roku. Nie składałem nigdy podania o powtarzanie roku, lecz o powtarzania pracownik magisterskiej. Jednak musieli mnie wpisać na któryś rok. Logiczne było, że był to V rok. Formalnie powtarzałem zatem dwa razy V rok studiów i nie mam możliwości ponownego powtarzania. Pracę dyplomową mam praktycznie prawie gotową – jest ona już napisana, pozostało mi wprowadzić ostatnie poprawki, co powinno mi zająć tydzień, góra dwa. Chciałbym bronić pracę dyplomową na tej samej uczelni i w tym samym roku akademickim. Czy ktoś byłby w stanie mi zaproponować jakieś rozwiązanie, które mógłbym zaproponować rektorowi jeśli dojdzie do takiego spotkania. Oczywiście musi być ono zgodne z prawem, tak, aby rektor mógł na nie wyrazić zgodę. Jeśli ktoś ma pomysł na rozwiązanie mojego problemu to będę wdzięczny.
Obserwuj wątek
    • Gość: rektorek Re: Problem z powtarzaniem V roku IP: *.173.16.109.tesatnet.pl 31.10.12, 17:57
      Doktor i taka d..a?
      • Gość: dziekanik Re: Problem z powtarzaniem V roku IP: *.opera-mini.net 31.10.12, 20:29
        Rektor i taka ci...pa?
        • Gość: ffdd Re: Problem z powtarzaniem V roku IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.12, 21:14
          co za śmieciowe kierunki wykupiłeś?
        • Gość: student Re: Problem z powtarzaniem V roku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.11.12, 10:33
          Rektorek zadał sensowne pytanie, a że dziekanik nie pojmuje, że doktor jest d..a, sam jest doopą.
          • Gość: studentka Re: Problem z powtarzaniem V roku IP: 176.31.222.* 02.11.12, 16:08
            Rektorek zadał pytanie adekwatne do własnego poziomu, bo myśli nie głową, tylko dupą. Dziekanik trafnie mu to uświadomił. Teraz znalazł się kolejny student, który zamiast głowy ma dupę. Ciekawe, gdzie przyjmują takich "studentów" z dupami zamiast głów?
            • Gość: student Re: Problem z powtarzaniem V roku IP: *.173.16.109.tesatnet.pl 03.11.12, 10:54
              Jako student oczekuję, by ktoś z doktoratem nie zadawał głupich pytań. Jeśli tego nie rozumiesz, sama jesteś ...
              • Gość: studentka Re: Problem z powtarzaniem V roku IP: *.static.hostnoc.net 03.11.12, 12:28
                Jako studentka oczekuję, by ktoś z profesurą miał choćby minimum kultury. Jeśli tego nie rozumiesz, to znaczy, że sam jesteś prostakiem, który przez pomyłkę dostał się na uczelnię. Nie masz nic mądrego do powiedzenia - nie zabieraj głosu.
                • starveling Re: Problem z powtarzaniem V roku 04.11.12, 15:59
                  Gość portalu: studentka napisał(a):

> Jako studentka oczekuję, by ktoś z profesurą miał choćby minimum kultury. Jeśli
                  > tego nie rozumiesz, to znaczy, że sam jesteś prostakiem, który przez pomyłkę d
                  > ostał się na uczelnię. Nie masz nic mądrego do powiedzenia - nie zabieraj głosu
                  > .

Ojojoj, jeszcze nie zrozumiałaś, że tzw. 'rektorek' jest studentem?
                  • Gość: starfucking Re: Problem z powtarzaniem V roku IP: *.opera-mini.net 05.11.12, 12:28
                    Ojojoj, jakiś ty błyskotliwy! Też masz dochtorat? A może nawet profesurę?

Naprawdę myślisz, że ktoś tu mógł pomyśleć, że to rektor odezwał się na forum?
    • Gość: Tawananna* Re: Problem z powtarzaniem V roku IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.12, 16:25
      Może jest opcja przedłużenia sesji / przedłużenia terminu oddania pracy dyplomowej / reaktywacji w celu złożenia pracy i zdania egzaminu magisterskiego?
    • Gość: afacet1981 Re: Problem z powtarzaniem V roku IP: *.dynamic.chello.pl 04.11.12, 14:21
      Czytając niektóre posty aż żal człowieka bierze. Widzę, że chyba niektórzy muszą leczyć swoje kompleksy kosztem innych. Ustalmy doktorat nie robiłem z prawa i z faktu, że mam tytuł doktora nie wynika, że mam monopol na wiedzę i umienie wszystkiego. Miałem taką, a nie inną sytuację i musiałem wybrać rzeczy, których zrobienie było dla mnie ważniejsze, ale to nie znaczy, że mam z odłożonych rzeczy, które kosztowały mnie wiele wysiłku rezygnować. Zdałem konkretne pytanie licząc, że znajdzie się ktoś, kto miał zbliżoną sytuację i podpowie mi jakieś rozwiązanie prawne, regulacje na które mógłbym się powołać. Sytuacja jest "ciekawa", gdyż zaczynałem jeszcze w zupełnie innym systemie. Ale widzę, że niektórzy nic innego nie mają do powiedzenia oprócz obrażania ludzi. Powodzenia w życiu z takim podejściem ....
      • starveling Re: Problem z powtarzaniem V roku 04.11.12, 16:02
        Gość portalu: afacet1981 napisał(a):

> tytuł doktora nie wynika, że mam monopol na wiedzę i umienie w
        > szystkiego.

Doktor to stopień naukowy, a nie tytuł. To, że tego nie wiesz i jako absolwent innych studiów (niekoniecznie prawa) zadajesz takie pytania, wiele zdaje się wyjaśniać.
        • Gość: starfucking Re: Problem z powtarzaniem V roku IP: *.opera-mini.net 05.11.12, 12:30
          Najwięcej wyjaśnia twoja głupota i chamstwo. O tobie. Idź chłopcze dowartościowywać się na innych forach, takich jak pudelek.pl czy debile.com.
      • Gość: Tawananna* Re: Problem z powtarzaniem V roku IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.12, 16:37
        Napisz, jakiej uczelni dotyczy ta sytuacja - decydujące są rozwiązania funkcjonujące na danej uczelni.
    • masterinho Re: Problem z powtarzaniem V roku 06.11.12, 18:20
      Doktor i takie problemy? Z czego ten doktorat? Z zarządzania czy może AWF?
      • Gość: dżola Re: Problem z powtarzaniem V roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.12, 19:16
        A ty napisałeś choć licencjat? Wątpię.

Więc po co wypowiadasz się o sprawach, które pozostają wyłącznie w sferze twoich marzeń?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka