Gość: afacet1981
IP: *.dynamic.chello.pl
31.10.12, 17:33
Mam problem. Może ktoś mi poradzi. Studiowałem dwa kierunku. Pierwszy ukończyłem i obroniłem doktorat na nim. Problem dotyczy drugiego kierunku – kompletnie innego od pierwszego i na innej uczelni. Zacząłem ten kierunek w 2001 roku. Po III roku studiów zostałem skreślony, w 2006 reaktywowałem się i powtarzałem III rok studiów. Zaliczyłem przedmioty V roku studiów, ale w związku z przygotowaniem i obroną pracy doktorskiej, licznymi obowiązkami zawodowymi nie byłem w stanie przedłożyć ostatecznej wersji pracy magisterskiej. Mam teraz problem, gdyż chcą mnie skreślić z listy studentów. A ściślej już to zrobili, lecz na razie decyzja nie uprawomocniła się z uwagi na nie dotarcie do mnie oficjalnego pisma. W regulaminie studiów przewidziano możliwość jednego powtarzania danego roku i później w szczególnych przypadkach możliwość jednego nadzwyczajnego powtarzania tego samego roku. Nie składałem nigdy podania o powtarzanie roku, lecz o powtarzania pracownik magisterskiej. Jednak musieli mnie wpisać na któryś rok. Logiczne było, że był to V rok. Formalnie powtarzałem zatem dwa razy V rok studiów i nie mam możliwości ponownego powtarzania. Pracę dyplomową mam praktycznie prawie gotową – jest ona już napisana, pozostało mi wprowadzić ostatnie poprawki, co powinno mi zająć tydzień, góra dwa. Chciałbym bronić pracę dyplomową na tej samej uczelni i w tym samym roku akademickim. Czy ktoś byłby w stanie mi zaproponować jakieś rozwiązanie, które mógłbym zaproponować rektorowi jeśli dojdzie do takiego spotkania. Oczywiście musi być ono zgodne z prawem, tak, aby rektor mógł na nie wyrazić zgodę. Jeśli ktoś ma pomysł na rozwiązanie mojego problemu to będę wdzięczny.