Dodaj do ulubionych

Geodezja jako kierunek studiów.

05.05.13, 21:27
Witam. Wybrałam ten kierunek i chce go studiować konkretnie w Warszawie. I na pewno składam papiery na Politechnikę ale jako o alternatywę myślałam nad Społeczna Akademia Nauk lub Uczelnia Warszawska im. Marii Skłodowskiej-Curie( tak wiem że są to szkoły prywatne). Co na ten temat myślicie? Która lepsza jako oczywiście alternatywa?:)
Obserwuj wątek
    • Gość: gosh Re: Geodezja jako kierunek studiów. IP: *.centertel.pl 06.05.13, 08:34
      Chyba Społeczna Akademia Nauk. Ale dobrze, że myślisz o uczelniach prywatnych w kontekście wybrania alternatywy, jeżeli byś się nie dostała na Politechnikę. Jednak pracodawcy lepiej patrzą na to, gdy osoby kończą uczelnie państwowe. Mój znajomek, np. skończył jakiś kierunek na Akademii Morskiej w Szczecinie, coś związanego z transportem, dokładnie nie pamiętam i nie miał później problemów z dostaniem pracy od razu po studiach, i to dość dobrze płatnej.
      • domin.ika94 Re: Geodezja jako kierunek studiów. 06.05.13, 17:01
        Wiadomo że prywatne są lepiej postrzegane ale ustawiłam się tylko na Warszawę a tam ten kierunek jest tylko na Politechnice i na WAT-cie (ale tu obowiązkowa fizyka na maturze) i znalazłam te 2 prywatne i sama nie mogę niestety podjąć decyzji. Myślałam o innych kierunkach oczywiście to przez głowę przemknęło mi zarządzanie ruchem lotniczym właśnie na wydziale Transportu (na Politechnice albo na Akademii Obrony Narodowej). Ale jednak ta geodezja mnie najbardziej przekonuje.
        • Gość: franka1919 Re: Geodezja jako kierunek studiów. IP: *.centertel.pl 15.07.13, 15:05
          Prywatne są lepiej postrzegane ? Od kiedy? Wydawało mi się, że pracodawcy lepiej cenią skończenie uczelni z tradycjami, tak jak choćby wspomniana wcześniej Akademia Morska w Szczecinie. A gdzie chcesz studiować Geodezję? W Warszawie? Chyba wybór miejsca jest ważniejszy, a dopiero później kwestia, czy jest to prywatna czy państwowa uczelnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka