Dodaj do ulubionych

kierunek studiów

26.05.13, 15:03
mam problem. nie wiem jaki kierunek wybrac :( myslalam o zarzadzaniu lub administracji. Jednak jest wiele negatywnych opinii o zarzadzaniu,ale ten kierunek mi sie spodobał. Sa fajne specjalności np. bhp lub rachunkowosc zarządcza. Jestem po kierunku humanistycznym i nie chce miec nic wspolnego z fizyką. Wiem,ze teraz mowi sie,ze warto studiowac kierunki techniczne,ale to chyba raczej dla mezczyzn i chyba tam bym sie nie nadawała...
Obserwuj wątek
    • Gość: graduated Re: kierunek studiów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.13, 11:19
      O złą renomę Zarządzania zadbali absolwenci prywatnych uczelni "krzak", które jak grzyby po deszczu wyskakiwały w czasach wyżu demograficznego i teraz równie szybko znikają. Jeśli ten kierunek naprawdę Cię interesuje, to pójdź na uczelnię o dobrej renomie. Tylko uprzedzam, że na dobrej uczelni nie jest to idealny kierunek dla humanistów, bo jest sporo przedmiotów związanych z analizą i obliczeniami (matma, statystyka, ekonometria, badania operacyjne, prognozowanie, mikro- i makroekonomia, ekonomika przedsiębiorstwa, analiza finansowa, księgowość, itd.).
    • Gość: Pietschara Re: kierunek studiów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.13, 15:25
      Ale czym sie przejmujesz? Chcesz isc na zarzadzanie to idz. To Twoje zycie, jak bedziesz chciala sie tym zajmowac w zyciu to rob tak zeby byc najlepsza i nie bedziesz miala problemu z tym, ze mnostwo innych osob skonczylo ten kierunek. Jak Ci cos moge podpowiuedziec to rozejrzyj sie za uczelniami prywatnymi. O wiele lepszy komfort studiowania, o wiele lepsze warunki i przede wszystkim praktyki i staze, dzieki ktorym nabierzesz doswiadczenia, co na pewno bedzie mialo swoje pozytywne skutki kiedy skonczysz studia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka