Dodaj do ulubionych

Czy warto studiować

IP: *.ip.netia.com.pl 05.09.13, 17:19
Mam takie pytanie czy warto w dzisiejszych czasach studiować czy lepiej zrobić jakieś kursy i zacząć szukać pracy??
Obserwuj wątek
    • Gość: Renata Mazur Re: Czy warto studiować IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.13, 18:33
      Witam,
      Można połączyć naukę i pracę, studiując na Wyższej Szkole Bankowej
      WSB to uczelnie których oferta i organizacja skierowane są przede wszystkim do osób łączących naukę i pracę. Kierunek obrany przez Wyższe Szkoły Bankowe został doceniony nie tylko w rankingach i w opinii pracodawców, ale również przez ponad 35 000 pracujących studentów, którzy co roku zdobywają tu wiedzę i doświadczenia.

Ponadto do 16 września:

Studia taniej o 695 zł do 16 września.

0zł wpisowego (zamiast 395zł)
      300zł zniżki w czesnym na I roku studiów

Pozdrawiam
      Renata Mazur Wsb OnlineExpert
      • Gość: WWW Re: Czy warto studiować IP: *.hostowo.eu 07.09.13, 23:43
        Pani Mazur Ci wszystko napisała - w dzisiejszej Polsce na pewno NIE WARTO
        • Gość: kolega studentów Re: Czy warto studiować IP: *.ip.netia.com.pl 09.09.13, 12:34
          W moim gronie coraz więcej znajomych którzy skończyli studia i widzę że dołączają do grona bezrobotnych częściej niż do grona osób pracujących
          • Gość: Renata Mazur Re: Czy warto studiować IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.13, 19:42
            Witam,

Na uczelniach Wsb możliwe staje się połączenie studiów z pracą. Dzięki czemu student może nabywać doświadczenie zawodowe i już w trakcie studiów wzbogacać swoje CV o praktyczne umiejętności.

Programy studiów na Wsb konstruowane są tak, by na bieżąco studenci mogli wiedzę i umiejętności wykorzystywać w codziennym życiu zawodowym. Programy konsultowane są z przedstawicielami poszczególnych branż, aby jak najlepiej odzwierciedlić realia gospodarcze. Studenci zdobywają doświadczenie zawodowe podczas staży i praktyk, a uczelniane Biuro Karier organizuje dodatkowe szkolenia i warsztaty.

W razie pytań służę pomocą,
            Pozdrawiam
            Renata Mazur

• Gość: Renata Mazur Re: Czy warto studiować IP: *.dynamic.chello.pl 30.09.13, 18:58
            Witam,

Większość studentów Wyższych Szkóły Bankowych to osoby, które łączą pracę zawodową z nauką. W trakcie studiów podnoszą kwalifikacje zawodowe, odbywają dodatkowe staże i praktyki w firmach z branż zbliżonych do kierunku studiów. Dzięki temu po ukończeniu nauki posiadają już doświadczenie zawodowe, znają specyfikę zatrudnienia i łatwiej adaptują się na rynku pracy.
            Ofertę edukacyjną Wyższych Szkół Bankowych w większości stanowią specjalności biznesowe. Uczelnia oferuje dodatkowo również tzw. specjalności "biznes plus" - psychologię komunikacji, komunikację w biznesie oraz szkolenia specjalistyczne z zakresu komunikacji. Dzięki temu absolwenci WSB znają korzyści i zagrożenia komunikowania się w firmie i życiu prywatnym.

Pozdrawiam,
            Renata Mazur, Wsb OnlineExpert
      • plincia1 Re: Czy warto studiować 23.09.13, 08:29
        Sama ukończyłam w tym roku WSB we Wrocławiu i jestem zadowolona. Po drugim roku dziennych znalazłam pracę i przeniosłam się na zaoczne. Teraz ukończyłam studia i mam 3 lata doświadczenia zawodowego i myślę o zmianie pracy na lepszą.
        • Gość: zainteresowany Re: Czy warto studiować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.13, 12:03
          A co kończyłaś??
    • Gość: bartek Re: Czy warto studiować IP: *.toya.net.pl 12.09.13, 17:03
      polecam wam stronę poświęconą studiowaniu w Łodzi www.lodzakademicka.info
      znajdziecie tam wszystkie łódzkie uczelnie, kierunki z podziałem na specjalnosci. Dodatkowo autorzy opisali każdy kierunek tak abyście wiedzieli co robić po ich ukończeniu. Poza tym wiele info nt miasta,
      • Gość: gość Re: Czy warto studiować IP: *.ip.netia.com.pl 13.09.13, 14:38
        Fajna strona szkoda że tylko o jednym mieście. Może warto byłoby pokombinować i zrobić na inne miasto.
        • Gość: ehehe Re: Czy warto studiować IP: *.hostowo.eu 13.09.13, 19:01
          oooo jak super odlotowo promocje jak w macu ! .A gdzie ta praca będzie? jakim cudem ją znajdzie? . wzbogaci cv o zajęcia jako pomocnik piekarza , kelner , roznosiciel ulotek a może jako naganiacz \-akwizytor jakich wsb szuka intensywnie na pracuj.pl? syf panie syf a nie państwo . Zawsze twierdziłem ,że ten kraj nie ma pomysłu na młodych ludzi . Ile osób może studiować i kształcić się na managerów w kraju montowni i hipermarketów gdzie 80% kapitału jest w obcych rękach . Nauczcie ich czegoś np. spawania , lakiernictwa +obowiązkowo języków obcych bo większość znajdzie prace ale za granicą . Nie wręczajcie już tych szkodliwych dyplomów! za chwile będziemy mieli najwięcej magistrów na świecie ....zarejestrowanych w pup
          • Gość: 234 Re: Czy warto studiować IP: *.213-189-53-99.net.eco.atman.pl 14.09.13, 10:32
            Nie za chwile bo już mamy najwięcej studentów na świecie (biorą nas tylko Chiny) i najwięcej absolwentów na bezrobociu ta liczba stale rośnie . Wszystko jest efektem zdewaluowania tytułów i brakiem innowacji , technologii w gospodarce itd. Tutaj rynek swoje a system edukacji swoje. Jakby żyli w zupełnie innych krajach i mieli to wszystko gdzieś byle indywidualnie najwięcej na tym wszystkim zarobić
            • jozin_z_lesa Re: Czy warto studiować 22.09.13, 16:59
              Ale w Polsce większe jest bezrobocie po zawodówce niż po studiach. Fakt kończąc studia nie zawsze pracuje się w wymarzonych zawodzie, ale na pewno wciąż jest duże zapotrzebowanie na wykształconych ludzi.
              • Gość: zainteresowany Re: Czy warto studiować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.13, 12:15
                Czy ja wiem czy po zawodówkach też są bezrobotni. Po prostu jak ktoś wybrał nie odpowiednie kierunek nauki to obojętnie czy ma wyższe czy zawodówkę to będzie bezrobotny.
                • jozin_z_lesa Re: Czy warto studiować 24.09.13, 22:12
                  Wśród osób, które kończą zawodówkę chyba co druga osoba nie ma pracy. Według mnie należy robić w życiu to co się lubi. Jak ktoś lubi się uczyć to czemu miałby kończyć swoją edukację na zawodówce, czy też technikum. Ponadto wiele firm przenosi do Polski działy finansowo-księgowe. Więc moim zdaniem ktoś kto skończy odpowiednie wyższe studia np. WSB nie będzie miał trudności ze znalezieniem pracy.
    • Gość: obserwator Re: Czy warto studiować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.13, 11:55
      Takich szkół jest więcej dających szybko zawód jest więcej. Najlepiej chyba jest studia połączyć z pracą. albo nie zawracać sobie głowy szkołą i iść tylko na jakieś kursy przygotowujące do zawodu.
    • Gość: kap primo :reklama dzwignią handlu IP: *.hostowo.eu 25.09.13, 20:43
      Skończcie już bajki wypisywać -spamerzy z wsb
    • wittek98 Re: Czy warto studiować 26.09.13, 20:55
      Moim zdaniem wszystko zalezy jakim kierunku chcesz się rozwijać. Są takie prace w których musisz mieć "papierek" - w innych znowu nie. Musisz się sam nad tym zastanowić :)
    • Gość: kada Re: Czy warto studiować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.13, 20:32
      Na pewno warto studiować i w to inwestować, grunt to się zdecydować na dobrą szkołę, dlatego może się skuszę do poniedziałku na WSB... Skoro tyle się tam zaoszczędza a szkoła ma dość dobre opinie w internecie, to może tam się wybiorę na ekonomię
      • Gość: Iwona Naiwniak Re: Czy warto studiować IP: 31.186.81.* 28.09.13, 11:59
        Ja też się chyba skusze tyle tam jest gratisów i promocji do tego ta superprzyjazna atmosfera o której tyle piszą, to co dla studenta powinno być najważniejsze . Koniec stresów czas na zabawę! Tylko musze zaciągnąć kredyt, ale na tym rynku pracy zaraz mi się to zwróci
      • Gość: studnet Re: Czy warto studiować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.13, 16:21
        wydaje mi się że ważniejsze od szkoły jest kierunek. Najważniejsze wybrać taki który daje potencjalnie pracę w przyszłości a później szukać szkoły która kształci w wybranym przez nas kierunku
        • Gość: Renata Mazur Re: Czy warto studiować IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.13, 18:16
          Witam,

Wyższe Szkoły Bankowe kładą duży nacisk na to, aby studia były okresem, w trakcie którego student zdobywa wiedzę merytoryczną, praktyczną, pierwsze doświadczenie zawodowe oraz uzyskuje dodatkowe kompetencje i umiejętności społeczne dzięki szkoleniom miękkim i specjalistycznym.

Wszystko po to, aby móc zaświadczyć, że Absolwenci Wyższych Szkół Bankowych to:

Specjaliści w swojej dziedzinie
          Zajęcia w WSB prowadzą znani naukowcy i przedstawiciele ze świata biznesu. Ponadto wiele programów nauczania tworzonych jest we współpracy z pracodawcami. Dzięki temu absolwenci WSB posiadają wiedzę i umiejętności oczekiwane od pracowników pracujących w branżach finansowych, rachunkowych, turystycznych oraz logistycznych.

Pozdrawiam
      • Gość: Renata Mazur Re: Czy warto studiować IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.13, 17:15
        Witam,

Studia w uczelni biznesu to inwestycja w rozwój zawodowy. WSB dokłada starań, aby koszty studiów był jak najmniejsze. Dzięki elastycznemu systemowi opłat studenci sami decydują, kiedy i jak chcą płacić za studia. Różnorodne stypendia pozwalają ograniczyć wydatki na czesne.

W razie pytań, służę pomocą,
        Pozdrawiam
    • Gość: sad Re: Czy warto studiować IP: *.toya.net.pl 29.09.13, 12:09
      dlaczego warto stuiwać wejdź na tę stronę może pomoże
      • Gość: zainteresowany Re: Czy warto studiować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.13, 19:58
        co to za strona bo nie widzę jej
    • mipi14 Re: Czy warto studiować 01.10.13, 19:13
      Myślę, że obecnie studia są jednak istotne, choćby dlatego, że jak ich nie masz to jesteś w tyle za innymi, bo obecnie papier jest najważniejszy. Polecam jednak z własnego doświadczenia robić staże i praktyki, bo na to chyba pracodawcy patrzą coraz częściej, chociaż dostać się na jakieś dobre praktyki to też czasami ciężko. Koleżanka podesłałą mi ostatnio taką stronę gra-vcr.pl/ i tam ponoć mozna wygrać jakieś staże, więc może to by ci coś pomogło, ale nie znam szczegółów, musisz sam zobaczyć.
      • Gość: ktos Re: Czy warto studiować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.13, 12:11
        Papierek może i jest ważny ale najważniejsze są znajomości.
        • entilf Re: Czy warto studiować 02.10.13, 16:11
          Znajomości - owszem pomagają, czasami bardzo wiele, ale nie każdy je ma. Czasem samemu trzeba zawalczyć o swoje.
          • Gość: latarnia Re: Czy warto studiować IP: *.toya.net.pl 02.10.13, 22:42
            Znajmości są ważne, ale dobra praca wywalczona przez rozmowę kwalifikacyjną lub własne umiejętności daje zaje*istą satysfakcję.

A o co chodzi z tą grą? Widzę całkiem znane instytucje podpięte jako patronów. Jak do wygrania praktyki płatne, to w sumie niezłe to :). Sama bym zagrała gdybym potrzebowała praktyk.
            • mipi14 Re: Czy warto studiować 03.10.13, 15:56
              Jak chcesz więcej info to polecam założyć konto na tej stronce, bo ja wiem tylko, że to startuje w połowie października jakoś.
            • entilf Re: Czy warto studiować 06.10.13, 00:01
              Ja wiem troszkę więcej na temat tej gry ;) . Chodzi w niej o to, że wcielamy się w rolę funduszu Venture Capital i mamy możliwość inwestowania w nowo powstające biznesy. Celem jest zdobycie jak największego zysku, dla najlepszych są przewidziane nagrody w formie właśnie staży. Zarówno rejestracja jak i cała gra jest całkowicie bezpłatna, dlatego warto zagrać, bo nic nie ryzykując można wiele zyskać :)
              • mipi14 Re: Czy warto studiować 15.10.13, 22:35
                I jak tam, ktoś się zarejestrował? Ja już gram.
                • letzko Re: Czy warto studiować 23.10.13, 00:09
                  Ja też się zarejestrowałem i gram.
                  W sumie to niedługo się nawet II tura skończy.
                  Póki co gra bardzo pozytywnie mnie zaskakuje :)
                  A no i rejestracja wciąż otwarta, więc można wystartować.
                  Nowi podobno mają wciąż wyrównane szanse na wygraną.
                  • mipi14 Re: Czy warto studiować 23.10.13, 11:47
                    Tak, też słyszałem, że nawet jeśli ktoś zarejestruje się dopiero teraz to dalej może z powodzeniem wyprzedzić resztę.
                  • entilf Re: Czy warto studiować 23.10.13, 12:32
                    Potwierdzam, takie samo mam info.
                    Ci którzy zarejestrują się do końca II tury wciąż startują na podobnych zasadach, jak ci starsi.
                    A zatem do dzieła! Rejestrować, grać i wygrywać staże!
                  • Gość: Danek Re: Czy warto studiować IP: *.ue.poznan.pl 05.11.13, 11:31
                    Fajnie, że dopisaliście, że można się jeszcze zarejestrować. Właśnie skorzystałem z tego. Żal, że tak późno, no ale cóż, mówi się trudno :/
      • Gość: studencik Re: Czy warto studiować IP: *.toya.net.pl 02.10.13, 22:42
        Masz racje, zawsze warto mieć więcej w CV i trochę się zdziwiłam, ze za jakąś grę symulacyjną mogę dostać staż. A co oni zrobią jeśli jako student np. filologii dostanę się na staż bankowy? :P
        • mazi07 Re: Czy warto studiować 03.10.13, 11:38
          Idealnie byłoby mieć dobrą szkołę w CV i do tego praktyki i udokumentowane doświadczenie. Ale ciężko o taki ideał. :/
          • Gość: warto jak cholera Re: Czy warto studiować IP: *.hostowo.eu 06.10.13, 12:23
            forum.gazeta.pl/forum/w,245,147270423,147270423,_.html
            • mwieczorek81 Re: Czy warto studiować 12.10.13, 16:28
              Oczywiście, że warto studiować. Tylko trzeba umiejętnie dobierać wykształcenie do swoich możliwości, pasji, zainteresowań, a także zapotrzebowania na rynku pracy. To ważna decyzja życiowa i dlatego warto ją poważnie przemyśleć. Korzystając z okazji chciałam zaprosić wszystkich chętnych do zapoznania się z oferta Wyższych Szkół Bankowych, gdzie każdy z pewnością znajdzie coś dla siebie. Obecnie trwa w naszych szkołach nabór na studia podyplomowe, więc osoby które są zainteresowane taką formą studiów serdecznie zapraszam na nasza stronę internetową. Dodam też, że do 15 października można skorzystać z oferty wpisowego za jedyne 150zł.

Pozdrawiam, Małgorzata Wieczorek
              • Gość: Rozalia Re: Czy warto studiować IP: *.ghnet.pl 13.10.13, 12:04
                Tak - warto
    • Gość: yoasikk Re: Czy warto studiować IP: *.skierniewice.vectranet.pl 13.10.13, 21:24
      Moim zdaniem warto studiować, ale tylko w zgodzie ze sobą - żeby robić to, co się lubi, a nie to, co każą np. rodzice, albo co jest teraz na topie wśród kierunków studiów. Ja od tego roku zaczęłam studia w SAN w Warszawie na kierunku Pedagogika. Niby pedagogów teraz sporo, ale ja sobie nie wyobrażam, żebym miała kiedyś robić coś innego - od zawsze chciałam pracować z dziećmi i studiować ten kierunek na tej uczelni.
    • Gość: www tyle wiecie co mój pies IP: *.hostowo.eu 17.10.13, 20:32
      NIE WARTO w dzisiejszej PL studiować takich kierunków jak np. socjologia , politologia , zarządzanie i marketing , stosunki międzyludzkie lub kulturoznawstwo albo pedagogikę lub ekonomie czy historie(jest jeszcze trochę tego) bo to są w tym kraju kierunki śmieciowe i sprzedane - nic nie są warte!
      Wiadomo, że warto studiować i skończyć medycynę ....w Rumunii i w Sudanie również
    • bankier_bankier Re: Czy warto studiować 18.10.13, 11:14
      Zapraszam do udziału w konkursie skierowanym do studentów, nagrodą główną jest TABLET. Łatwo wygrać !!!

www.forum.studia.net
      • Gość: zuza Re: Czy warto studiować IP: *.183.171.101.dsl.dynamic.t-mobile.pl 23.10.13, 20:14
        warto studiować informatykę, telekomunikację czy budownictwo

ale na pewno nie opłacą się studia przyrodnicze, ochrona czy inżynieria środowiska, po biotechnologii albo chemii też strasznie ciężko z pracą
        • Gość: michał Re: Czy warto studiować IP: *.stargard.mm.pl 07.11.13, 16:45
          Podobno teraz szukają takich specjalistów www.studiapodyplomowe.net/artykuly/nowe-kierunki-podyplomowe/275-nadchodzi-czas-menedzerow-wzornictwa może gdzieś już są takie studia na polibudach.
          • Gość: www Re: Czy warto studiować IP: *.hostowo.eu 08.11.13, 18:31
            "W końcu września w urzędach pracy zarejestrowanych było ponad 254 tys. bezrobotnych z dyplomem wyższej uczelni - wynika z danych resortu pracy. Bezrobocie wśród osób z wyższym wykształceniem rośnie nawet szybciej niż w grupie osób bez kwalifikacji", "Pobity został kolejny niechlubny rekord - nigdy w poprzednich latach w końcu trzeciego kwartału nie było tak dużo osób bez zajęcia, a z wyższym wykształceniem. Martwi również to, że ich liczba rośnie najszybciej. W ciągu roku zwiększyła się bowiem o 8 proc."Dziennik.pl 08.11.13 To tylko przykład jednego z tysięcy artykułów, w różnych miejscach, w ostatnim czasie .Przykład faktów nie plotek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka