Gość: Ciekawski IP: *.ip.netia.com.pl 05.09.13, 17:19 Mam takie pytanie czy warto w dzisiejszych czasach studiować czy lepiej zrobić jakieś kursy i zacząć szukać pracy?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Renata Mazur Re: Czy warto studiować IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.13, 18:33 Witam, Można połączyć naukę i pracę, studiując na Wyższej Szkole Bankowej WSB to uczelnie których oferta i organizacja skierowane są przede wszystkim do osób łączących naukę i pracę. Kierunek obrany przez Wyższe Szkoły Bankowe został doceniony nie tylko w rankingach i w opinii pracodawców, ale również przez ponad 35 000 pracujących studentów, którzy co roku zdobywają tu wiedzę i doświadczenia. Ponadto do 16 września: Studia taniej o 695 zł do 16 września. 0zł wpisowego (zamiast 395zł) 300zł zniżki w czesnym na I roku studiów Pozdrawiam Renata Mazur Wsb OnlineExpert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WWW Re: Czy warto studiować IP: *.hostowo.eu 07.09.13, 23:43 Pani Mazur Ci wszystko napisała - w dzisiejszej Polsce na pewno NIE WARTO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega studentów Re: Czy warto studiować IP: *.ip.netia.com.pl 09.09.13, 12:34 W moim gronie coraz więcej znajomych którzy skończyli studia i widzę że dołączają do grona bezrobotnych częściej niż do grona osób pracujących Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Mazur Re: Czy warto studiować IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.13, 19:42 Witam, Na uczelniach Wsb możliwe staje się połączenie studiów z pracą. Dzięki czemu student może nabywać doświadczenie zawodowe i już w trakcie studiów wzbogacać swoje CV o praktyczne umiejętności. Programy studiów na Wsb konstruowane są tak, by na bieżąco studenci mogli wiedzę i umiejętności wykorzystywać w codziennym życiu zawodowym. Programy konsultowane są z przedstawicielami poszczególnych branż, aby jak najlepiej odzwierciedlić realia gospodarcze. Studenci zdobywają doświadczenie zawodowe podczas staży i praktyk, a uczelniane Biuro Karier organizuje dodatkowe szkolenia i warsztaty. W razie pytań służę pomocą, Pozdrawiam Renata Mazur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Mazur Re: Czy warto studiować IP: *.dynamic.chello.pl 30.09.13, 18:58 Witam, Większość studentów Wyższych Szkóły Bankowych to osoby, które łączą pracę zawodową z nauką. W trakcie studiów podnoszą kwalifikacje zawodowe, odbywają dodatkowe staże i praktyki w firmach z branż zbliżonych do kierunku studiów. Dzięki temu po ukończeniu nauki posiadają już doświadczenie zawodowe, znają specyfikę zatrudnienia i łatwiej adaptują się na rynku pracy. Ofertę edukacyjną Wyższych Szkół Bankowych w większości stanowią specjalności biznesowe. Uczelnia oferuje dodatkowo również tzw. specjalności "biznes plus" - psychologię komunikacji, komunikację w biznesie oraz szkolenia specjalistyczne z zakresu komunikacji. Dzięki temu absolwenci WSB znają korzyści i zagrożenia komunikowania się w firmie i życiu prywatnym. Pozdrawiam, Renata Mazur, Wsb OnlineExpert Odpowiedz Link Zgłoś
plincia1 Re: Czy warto studiować 23.09.13, 08:29 Sama ukończyłam w tym roku WSB we Wrocławiu i jestem zadowolona. Po drugim roku dziennych znalazłam pracę i przeniosłam się na zaoczne. Teraz ukończyłam studia i mam 3 lata doświadczenia zawodowego i myślę o zmianie pracy na lepszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Czy warto studiować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.13, 12:03 A co kończyłaś?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Czy warto studiować IP: *.toya.net.pl 12.09.13, 17:03 polecam wam stronę poświęconą studiowaniu w Łodzi www.lodzakademicka.info znajdziecie tam wszystkie łódzkie uczelnie, kierunki z podziałem na specjalnosci. Dodatkowo autorzy opisali każdy kierunek tak abyście wiedzieli co robić po ich ukończeniu. Poza tym wiele info nt miasta, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy warto studiować IP: *.ip.netia.com.pl 13.09.13, 14:38 Fajna strona szkoda że tylko o jednym mieście. Może warto byłoby pokombinować i zrobić na inne miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehehe Re: Czy warto studiować IP: *.hostowo.eu 13.09.13, 19:01 oooo jak super odlotowo promocje jak w macu ! .A gdzie ta praca będzie? jakim cudem ją znajdzie? . wzbogaci cv o zajęcia jako pomocnik piekarza , kelner , roznosiciel ulotek a może jako naganiacz \-akwizytor jakich wsb szuka intensywnie na pracuj.pl? syf panie syf a nie państwo . Zawsze twierdziłem ,że ten kraj nie ma pomysłu na młodych ludzi . Ile osób może studiować i kształcić się na managerów w kraju montowni i hipermarketów gdzie 80% kapitału jest w obcych rękach . Nauczcie ich czegoś np. spawania , lakiernictwa +obowiązkowo języków obcych bo większość znajdzie prace ale za granicą . Nie wręczajcie już tych szkodliwych dyplomów! za chwile będziemy mieli najwięcej magistrów na świecie ....zarejestrowanych w pup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 234 Re: Czy warto studiować IP: *.213-189-53-99.net.eco.atman.pl 14.09.13, 10:32 Nie za chwile bo już mamy najwięcej studentów na świecie (biorą nas tylko Chiny) i najwięcej absolwentów na bezrobociu ta liczba stale rośnie . Wszystko jest efektem zdewaluowania tytułów i brakiem innowacji , technologii w gospodarce itd. Tutaj rynek swoje a system edukacji swoje. Jakby żyli w zupełnie innych krajach i mieli to wszystko gdzieś byle indywidualnie najwięcej na tym wszystkim zarobić Odpowiedz Link Zgłoś
jozin_z_lesa Re: Czy warto studiować 22.09.13, 16:59 Ale w Polsce większe jest bezrobocie po zawodówce niż po studiach. Fakt kończąc studia nie zawsze pracuje się w wymarzonych zawodzie, ale na pewno wciąż jest duże zapotrzebowanie na wykształconych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Czy warto studiować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.13, 12:15 Czy ja wiem czy po zawodówkach też są bezrobotni. Po prostu jak ktoś wybrał nie odpowiednie kierunek nauki to obojętnie czy ma wyższe czy zawodówkę to będzie bezrobotny. Odpowiedz Link Zgłoś
jozin_z_lesa Re: Czy warto studiować 24.09.13, 22:12 Wśród osób, które kończą zawodówkę chyba co druga osoba nie ma pracy. Według mnie należy robić w życiu to co się lubi. Jak ktoś lubi się uczyć to czemu miałby kończyć swoją edukację na zawodówce, czy też technikum. Ponadto wiele firm przenosi do Polski działy finansowo-księgowe. Więc moim zdaniem ktoś kto skończy odpowiednie wyższe studia np. WSB nie będzie miał trudności ze znalezieniem pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Czy warto studiować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.13, 11:55 Takich szkół jest więcej dających szybko zawód jest więcej. Najlepiej chyba jest studia połączyć z pracą. albo nie zawracać sobie głowy szkołą i iść tylko na jakieś kursy przygotowujące do zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kap primo :reklama dzwignią handlu IP: *.hostowo.eu 25.09.13, 20:43 Skończcie już bajki wypisywać -spamerzy z wsb Odpowiedz Link Zgłoś
wittek98 Re: Czy warto studiować 26.09.13, 20:55 Moim zdaniem wszystko zalezy jakim kierunku chcesz się rozwijać. Są takie prace w których musisz mieć "papierek" - w innych znowu nie. Musisz się sam nad tym zastanowić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kada Re: Czy warto studiować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.13, 20:32 Na pewno warto studiować i w to inwestować, grunt to się zdecydować na dobrą szkołę, dlatego może się skuszę do poniedziałku na WSB... Skoro tyle się tam zaoszczędza a szkoła ma dość dobre opinie w internecie, to może tam się wybiorę na ekonomię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Naiwniak Re: Czy warto studiować IP: 31.186.81.* 28.09.13, 11:59 Ja też się chyba skusze tyle tam jest gratisów i promocji do tego ta superprzyjazna atmosfera o której tyle piszą, to co dla studenta powinno być najważniejsze . Koniec stresów czas na zabawę! Tylko musze zaciągnąć kredyt, ale na tym rynku pracy zaraz mi się to zwróci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studnet Re: Czy warto studiować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.13, 16:21 wydaje mi się że ważniejsze od szkoły jest kierunek. Najważniejsze wybrać taki który daje potencjalnie pracę w przyszłości a później szukać szkoły która kształci w wybranym przez nas kierunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Mazur Re: Czy warto studiować IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.13, 18:16 Witam, Wyższe Szkoły Bankowe kładą duży nacisk na to, aby studia były okresem, w trakcie którego student zdobywa wiedzę merytoryczną, praktyczną, pierwsze doświadczenie zawodowe oraz uzyskuje dodatkowe kompetencje i umiejętności społeczne dzięki szkoleniom miękkim i specjalistycznym. Wszystko po to, aby móc zaświadczyć, że Absolwenci Wyższych Szkół Bankowych to: Specjaliści w swojej dziedzinie Zajęcia w WSB prowadzą znani naukowcy i przedstawiciele ze świata biznesu. Ponadto wiele programów nauczania tworzonych jest we współpracy z pracodawcami. Dzięki temu absolwenci WSB posiadają wiedzę i umiejętności oczekiwane od pracowników pracujących w branżach finansowych, rachunkowych, turystycznych oraz logistycznych. Pozdrawiam Renata Mazur, Wsb OnlineExpert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Mazur Re: Czy warto studiować IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.13, 17:15 Witam, Studia w uczelni biznesu to inwestycja w rozwój zawodowy. WSB dokłada starań, aby koszty studiów był jak najmniejsze. Dzięki elastycznemu systemowi opłat studenci sami decydują, kiedy i jak chcą płacić za studia. Różnorodne stypendia pozwalają ograniczyć wydatki na czesne. W razie pytań, służę pomocą, Pozdrawiam Renata Mazur, Wsb OnlineExpert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sad Re: Czy warto studiować IP: *.toya.net.pl 29.09.13, 12:09 dlaczego warto stuiwać wejdź na tę stronę może pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Czy warto studiować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.13, 19:58 co to za strona bo nie widzę jej Odpowiedz Link Zgłoś
mipi14 Re: Czy warto studiować 01.10.13, 19:13 Myślę, że obecnie studia są jednak istotne, choćby dlatego, że jak ich nie masz to jesteś w tyle za innymi, bo obecnie papier jest najważniejszy. Polecam jednak z własnego doświadczenia robić staże i praktyki, bo na to chyba pracodawcy patrzą coraz częściej, chociaż dostać się na jakieś dobre praktyki to też czasami ciężko. Koleżanka podesłałą mi ostatnio taką stronę gra-vcr.pl/ i tam ponoć mozna wygrać jakieś staże, więc może to by ci coś pomogło, ale nie znam szczegółów, musisz sam zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Czy warto studiować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.13, 12:11 Papierek może i jest ważny ale najważniejsze są znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
entilf Re: Czy warto studiować 02.10.13, 16:11 Znajomości - owszem pomagają, czasami bardzo wiele, ale nie każdy je ma. Czasem samemu trzeba zawalczyć o swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latarnia Re: Czy warto studiować IP: *.toya.net.pl 02.10.13, 22:42 Znajmości są ważne, ale dobra praca wywalczona przez rozmowę kwalifikacyjną lub własne umiejętności daje zaje*istą satysfakcję. A o co chodzi z tą grą? Widzę całkiem znane instytucje podpięte jako patronów. Jak do wygrania praktyki płatne, to w sumie niezłe to :). Sama bym zagrała gdybym potrzebowała praktyk. Odpowiedz Link Zgłoś
mipi14 Re: Czy warto studiować 03.10.13, 15:56 Jak chcesz więcej info to polecam założyć konto na tej stronce, bo ja wiem tylko, że to startuje w połowie października jakoś. Odpowiedz Link Zgłoś
entilf Re: Czy warto studiować 06.10.13, 00:01 Ja wiem troszkę więcej na temat tej gry ;) . Chodzi w niej o to, że wcielamy się w rolę funduszu Venture Capital i mamy możliwość inwestowania w nowo powstające biznesy. Celem jest zdobycie jak największego zysku, dla najlepszych są przewidziane nagrody w formie właśnie staży. Zarówno rejestracja jak i cała gra jest całkowicie bezpłatna, dlatego warto zagrać, bo nic nie ryzykując można wiele zyskać :) Odpowiedz Link Zgłoś
mipi14 Re: Czy warto studiować 15.10.13, 22:35 I jak tam, ktoś się zarejestrował? Ja już gram. Odpowiedz Link Zgłoś
letzko Re: Czy warto studiować 23.10.13, 00:09 Ja też się zarejestrowałem i gram. W sumie to niedługo się nawet II tura skończy. Póki co gra bardzo pozytywnie mnie zaskakuje :) A no i rejestracja wciąż otwarta, więc można wystartować. Nowi podobno mają wciąż wyrównane szanse na wygraną. Odpowiedz Link Zgłoś
mipi14 Re: Czy warto studiować 23.10.13, 11:47 Tak, też słyszałem, że nawet jeśli ktoś zarejestruje się dopiero teraz to dalej może z powodzeniem wyprzedzić resztę. Odpowiedz Link Zgłoś
entilf Re: Czy warto studiować 23.10.13, 12:32 Potwierdzam, takie samo mam info. Ci którzy zarejestrują się do końca II tury wciąż startują na podobnych zasadach, jak ci starsi. A zatem do dzieła! Rejestrować, grać i wygrywać staże! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danek Re: Czy warto studiować IP: *.ue.poznan.pl 05.11.13, 11:31 Fajnie, że dopisaliście, że można się jeszcze zarejestrować. Właśnie skorzystałem z tego. Żal, że tak późno, no ale cóż, mówi się trudno :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studencik Re: Czy warto studiować IP: *.toya.net.pl 02.10.13, 22:42 Masz racje, zawsze warto mieć więcej w CV i trochę się zdziwiłam, ze za jakąś grę symulacyjną mogę dostać staż. A co oni zrobią jeśli jako student np. filologii dostanę się na staż bankowy? :P Odpowiedz Link Zgłoś
mazi07 Re: Czy warto studiować 03.10.13, 11:38 Idealnie byłoby mieć dobrą szkołę w CV i do tego praktyki i udokumentowane doświadczenie. Ale ciężko o taki ideał. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warto jak cholera Re: Czy warto studiować IP: *.hostowo.eu 06.10.13, 12:23 forum.gazeta.pl/forum/w,245,147270423,147270423,_.html Odpowiedz Link Zgłoś
mwieczorek81 Re: Czy warto studiować 12.10.13, 16:28 Oczywiście, że warto studiować. Tylko trzeba umiejętnie dobierać wykształcenie do swoich możliwości, pasji, zainteresowań, a także zapotrzebowania na rynku pracy. To ważna decyzja życiowa i dlatego warto ją poważnie przemyśleć. Korzystając z okazji chciałam zaprosić wszystkich chętnych do zapoznania się z oferta Wyższych Szkół Bankowych, gdzie każdy z pewnością znajdzie coś dla siebie. Obecnie trwa w naszych szkołach nabór na studia podyplomowe, więc osoby które są zainteresowane taką formą studiów serdecznie zapraszam na nasza stronę internetową. Dodam też, że do 15 października można skorzystać z oferty wpisowego za jedyne 150zł. Pozdrawiam, Małgorzata Wieczorek ________________________ Online Ekspert WSB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozalia Re: Czy warto studiować IP: *.ghnet.pl 13.10.13, 12:04 Tak - warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoasikk Re: Czy warto studiować IP: *.skierniewice.vectranet.pl 13.10.13, 21:24 Moim zdaniem warto studiować, ale tylko w zgodzie ze sobą - żeby robić to, co się lubi, a nie to, co każą np. rodzice, albo co jest teraz na topie wśród kierunków studiów. Ja od tego roku zaczęłam studia w SAN w Warszawie na kierunku Pedagogika. Niby pedagogów teraz sporo, ale ja sobie nie wyobrażam, żebym miała kiedyś robić coś innego - od zawsze chciałam pracować z dziećmi i studiować ten kierunek na tej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www tyle wiecie co mój pies IP: *.hostowo.eu 17.10.13, 20:32 NIE WARTO w dzisiejszej PL studiować takich kierunków jak np. socjologia , politologia , zarządzanie i marketing , stosunki międzyludzkie lub kulturoznawstwo albo pedagogikę lub ekonomie czy historie(jest jeszcze trochę tego) bo to są w tym kraju kierunki śmieciowe i sprzedane - nic nie są warte! Wiadomo, że warto studiować i skończyć medycynę ....w Rumunii i w Sudanie również Odpowiedz Link Zgłoś
bankier_bankier Re: Czy warto studiować 18.10.13, 11:14 Zapraszam do udziału w konkursie skierowanym do studentów, nagrodą główną jest TABLET. Łatwo wygrać !!! www.forum.studia.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Czy warto studiować IP: *.183.171.101.dsl.dynamic.t-mobile.pl 23.10.13, 20:14 warto studiować informatykę, telekomunikację czy budownictwo ale na pewno nie opłacą się studia przyrodnicze, ochrona czy inżynieria środowiska, po biotechnologii albo chemii też strasznie ciężko z pracą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Czy warto studiować IP: *.stargard.mm.pl 07.11.13, 16:45 Podobno teraz szukają takich specjalistów www.studiapodyplomowe.net/artykuly/nowe-kierunki-podyplomowe/275-nadchodzi-czas-menedzerow-wzornictwa może gdzieś już są takie studia na polibudach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Czy warto studiować IP: *.hostowo.eu 08.11.13, 18:31 "W końcu września w urzędach pracy zarejestrowanych było ponad 254 tys. bezrobotnych z dyplomem wyższej uczelni - wynika z danych resortu pracy. Bezrobocie wśród osób z wyższym wykształceniem rośnie nawet szybciej niż w grupie osób bez kwalifikacji", "Pobity został kolejny niechlubny rekord - nigdy w poprzednich latach w końcu trzeciego kwartału nie było tak dużo osób bez zajęcia, a z wyższym wykształceniem. Martwi również to, że ich liczba rośnie najszybciej. W ciągu roku zwiększyła się bowiem o 8 proc."Dziennik.pl 08.11.13 To tylko przykład jednego z tysięcy artykułów, w różnych miejscach, w ostatnim czasie .Przykład faktów nie plotek Odpowiedz Link Zgłoś