Dodaj do ulubionych

studenckie obozy integracyjne

11.08.04, 17:26
Kochani studenci czy ktos moze mi cos napisac na temat obozow integracyjnych
dla pierwszego roku.Chodzi mi o te organizowane przez uczelnie prywatne
istniejace juz kilka lat .Wiem ,ze oprocz pierwszego roku sa na nich takze
starsi studenci.Trwaja 7 dni i koszt jest okolo 500 zl w tym zakwaterowanie
wyzywienie i dojazd. Czy pobyt na nich jest wart tych pieniedzy ,wiem ze sa
organizowane rajdy,pasowanie na studenta itp.Moze mi ktos pomoc podjac
decyzje kto juz uczestniczyl w takim obozie.
Dzieki za wszelkie podpowiedzi .Niezdecydowany student I roku
Obserwuj wątek
    • tak_zwany Re: studenckie obozy integracyjne 11.08.04, 17:29
      Jeżeli jest to obóz organizowany przez instytut czy kierunek, to warto. Poznasz
      ludzi, z którymi przydzie Ci spędzać następne lata, dowiesz się o specyfice
      studiowania. Problemem jest natomiast obóz ogólnouczelniowy. Wtedy szanse na
      spotkanie kogoś "od siebie" spadają. Wszystko zależy od wielkości uczelni i obozu.
      • Gość: beata1002 Re: studenckie obozy integracyjne IP: 217.153.143.* 12.08.04, 19:05
        dzieki za odpisanie czekam na dalsze opinie
        • beata1002 Re: studenckie obozy integracyjne 13.08.04, 14:01
          naprawde nikt mi wiecej nie napisze Mam wnioskowac ze to imprezy do bani i nie
          warto tracic czasu i pieniedzy111????? Mam juz malo czasu na podjecie decyzji
          i teraz to juz zwatpilem a juz chcialem jechac.....
          • psyche84 Re: studenckie obozy integracyjne 13.08.04, 15:01
            Ja ze swojej strony bardzo polecam takie obozy. Poznasz ludzi, pobawisz sie
            troche, zaznajomisz sie z zasadami panujacymi na wydziale, tudziez
            uczelni...Potem to wszystko bardzo procentuje..:)
            • Gość: beata1002 Re: studenckie obozy integracyjne IP: 217.153.143.* 13.08.04, 17:58
              dzieki podbudowales /as/ mnie szczegolnie czekalem na te ostatnie zdanie ,ktore
              i mnie latalo po glowie-ze to pozniej procentuje.Moze ktos jeszcze mnie czyms
              umocni w mojej decyzji?
    • Gość: beata1002 Re: studenckie obozy integracyjne IP: 217.153.143.* 14.08.04, 15:34
      bardzo zalezy mi na jak njwiekszej ilosci opinii studentow na temat obozow
      integracyjnych.czasu zostalo juz niewiele bo tylko 10 dni.Prosze moze ktos z
      waszych znajomych byl na takim obozie?
      • heksa1 Re: studenckie obozy integracyjne 15.08.04, 19:18
        Nie wiem jak jest na uczelniach prywatnych.
        Organizowałam takie obozy na UW. Ich celem była integracja, zabawa i oczywiście
        wprowadzenie nowych studentów w światek uniwersytecki.Opowiadamy o kierunku,
        wladzach i strukturze UW, prowadzmimy warsztaty i zapraszamy wykładowców.
        Największy plus tych obozów uwidacznie się 1 października.Studenci z obozów się
        znają, witają, są uśmiechnięci i wyluzowani.Reszta najczęściej wygląda na
        przerażoną, gorączkowo zapisuje info o bibliotece i boi się zapytać jak nazywa
        się prodziekan ds Studenckich. Ci z obozów mają po prostu łatwiejszy start.
        • beata1002 Re: studenckie obozy integracyjne 15.08.04, 21:54
          czesc my sie juz znamy.Widze ze juz drugi raz moge na Ciebie liczyc w waznej
          sprawie.Twoja opinia jest taka na jaka liczylem.Pozdrawiam
          • heksa1 Re: studenckie obozy integracyjne 16.08.04, 18:53
            Pozdrawiam również.
            Zapytam czy można uzyskać porady teraz(dotyczy innego wątku).
            Niczego nie obiecuję, jak się czegoś dowiem, dam znać:)
            • beata1002 Re: studenckie obozy integracyjne 17.08.04, 14:42
              bardzo dziekuje za pamiec o tym innym watku .czekam na wiadomosc bo to bardzo
              wazne.
            • beata1002 Re: studenckie obozy integracyjne 19.08.04, 19:34
              Hekso bardzo licze na wiadomosc od Ciebie.Czy na ten inny temat mam szukac tu
              wiadomosci czy rozpoczniesz nowy watek.Ja zagladam na forum
              codziennie .Pozdrawiam
              • heksa1 Re: studenckie obozy integracyjne 23.08.04, 21:49
                Nie jestem na forum codziennie.
                Na razie wiem, że poradnia działa, ale czasem odwołują dyzury, bo w wakacje
                mają bardzo mało spraw.W wakacje porady są we wtorki (10-13)i czwartki (9.00-
                10.30 i 17-18.30). Napisane jest, że dla studentów, więc jako matkę studenta
                też Cię przyjmą.Zakres porad obejmuje prawo rodzinne.
                Pisz albo na adres gazetowy, albo na tym wątku, albo możemy założyć osobny,
                jeżeli jeszcze Ci się przydam.:)
                Pozdrawiam
    • olatoja Re: studenckie obozy integracyjne 16.08.04, 22:35
      najlepsza rzacz przed rozpoczeciem studiow ;) od razu wiesz, jak sie to
      wszytsko je ;) znajomi z adapciaka zostaja za to Twoimi bardzo dobrymi
      znajomymi ;)
      • beata1002 Re: studenckie obozy integracyjne 17.08.04, 14:45
        dzieki za opinie.
        • heksa1 Re: studenckie obozy integracyjne 23.08.04, 22:54
          AAAAAAAAAAAa jeśli chodzi o alimenty, mam kilka nowych wiadomości.W kodeksie
          rodzinnym i opiekuńczym nie ma słowa na temat ograniczenia wiekowego, do
          którego mozna pobierać alimenty.26 rok życia jest umowny, niezapisany, ale od
          takiej decyzji nawet Sędziego można się spokojnie odwoływać.Generalnie rodzice
          są zobowiązani utrzymywać dziecko tak długo, dopóki nie jest w stanie się samo
          utzrymać.(art 133).Poczytaj kodeks rodzinny i opiekuńczy, znajdziesz parę
          ładnych kwiatków.Wejdź na stronę sejmu :www.sejm.gov.pl do działu prawnego i
          znajdź odpowiedni kodeks przez wyszukiwarkę.
          Powodzenia
    • jed Re: studenckie obozy integracyjne 24.08.04, 10:23
      Wejdz na www.atacama.pl lub www.biwaki.pl i podpytaj bezpośrednio
      organizatorów, to też w dużej mierze studenci :))
      • Gość: beata1002 Re: studenckie obozy integracyjne IP: 217.153.143.* 24.08.04, 21:17
        dzieki napewno skorzystam
        • Gość: beata1002. Re: studenckie obozy integracyjne IP: 217.153.143.* 25.08.04, 19:14
          Heksa znow mi pomoglas faktycznie dotarlam do punktu gdzie udzielaja porad w
          wakacje.Juz sie zapisalam na wizyte.Milo ze istnieja tacy ludzie jak
          Ty.Pozdrawiam i zycze powodzenia w dalszym zyciu mama studenta
    • Gość: Krzyś20 Re: studenckie obozy integracyjne IP: 81.190.171.* 25.08.04, 23:18
      Ja niestety nie mam dobrych wspomnień. Było jakoś sztywno. Poznałem kilka osób,
      niestety tych których niechciałbym poznać i utrzymywać z nimi kotaktu. Chamstwo
      wszędzie. Już od pierwszego dnia tylko czekałem aż to się skończy, w dodatku
      ukradli mi komórkę. Jakbym wiedział że tak będzie to bym zapłacił te 500zł żeby
      nie jechać. Niestety,ale taka prawda.
      • beata1002 Re: studenckie obozy integracyjne 27.08.04, 22:38
        dzieki za opinie przykro mi ze tak fatalnie trafiles .Niestety sam w tym roku
        prawdopodobnie nie bede sie jednak mogl przekonac osobiscie a jezeli to bedzie
        w nastepnym roku to napewno juz nie bedzie to to samo co pierwszy rok.Mimo
        wszystko zaluje ze nie moge pojechac chociaz moze potem zalowalbym ,ze
        pojechalem.....Problem w moim przypadku rozstrzygnal za mnie los a raczej
        kasa....
    • 5agnihotra Re: studenckie obozy integracyjne 24.06.13, 10:53
      www.100denciak.pl - studenckie obozy w Grecji, Bułgarii, Chorwacji.
      13 dni imprez juz za 699 pln z dojazdem, zakwaterowaniem w cenie !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka