Dodaj do ulubionych

E-learning na studiach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.14, 22:32
Cześć, w tym roku wybieram się na studia ale jednocześnie chciałbym wziąć jakąś pracę, do tego zawodowo trenuję więc czas będzie mi się bardzo kurczył. Myślałem o podjęciu studiów w trybie e-learningu, ale niestety bardzo mało na ten temat wiem. Może ktoś ma jakieś informacje gdzie w ogóle można w ten sposób studiować i jak to wszystko wygląda?
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • 20m20 Re: E-learning na studiach 16.04.14, 22:59
      Dużo można przeczytać w internecie na temat Uczelni Korczaka i ich ofercie właśnie nauczania przez platformę e-learningową. Fakt faktem, uczelnia jest bardzo dobra ale według mnie lepiej studiować tradycyjnie. Rozumiem że ktoś ma pracę lub inne obowiązki, ale jeśli już decyduje się na studia to powinien liczyć się z tym że trzeba będzie im poświęcić trochę czasu.
    • kolo-os Re: E-learning na studiach 17.04.14, 02:00
      Moim zdaniem jeśli dana uczelnia oferuje możliwość nauki mobilnej to znaczy że jest dosyć innowacyjną placówką, ma pieniądze, więc ma też dużo do zaoferowania studentowi.
      Co do samego e-learningu - studiowałem w ten sposób przez jakiś czas, to po prostu nauka w domu z tym ułatwieniem, że wszystko od uczelni masz zamieszczone w jednym miejscu i możesz sobie to przeglądać kiedy Ci pasuje, godzin na uczelni masz mniej i możesz zająć się pracą albo innymi sprawami, na przykład wspomnianymi przez Ciebie treningami.
      • Gość: somebody Re: E-learning na studiach IP: *.centertel.pl 27.03.16, 06:11
        Witam, czy ktoś może polecić uczelnie oferującą studia magisterskie drugiego stopnia w trybie niestacjonarnym w formie e-learning?
    • patllinka Re: E-learning na studiach 30.03.16, 12:25
      Ja ostatnio na mojej uczelni widziałam opcję e-learningu w ramach studiów podyplomowych www.zpsb.pl/studia-podyplomowe/, ale to każda uczelnia podchodzi do tego indywidualnie ;)
    • Gość: daniel Re: E-learning na studiach IP: *.dynamic.mm.pl 26.04.16, 23:44
      Raczej szkoły całych studiów ta nie prowadzą. Prowadzą tak pewne przedmioty lub udostępniają materiały, ale i tak trzeba jeździć na uczelnie. Trochę na takiej zasadzie działają różne portale do dzielenia sie wiedzą np. notatek.pl/wyklady-z-makroekonomii do udostępniania notatek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka