Dodaj do ulubionych

FILOLOGIA KLASYCZNA

IP: *.one.pl / *.one.pl 30.08.04, 23:00
CO SĄDZICIE O FILOLOGII KLASYCZNEJ????
Obserwuj wątek
    • Gość: Tawananna* Re: FILOLOGIA KLASYCZNA IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.04, 23:26
      Kierunek bardzo ciekawy (jeśli kogoś to interesuje!), niestety szalenie
      niepraktyczny. Myślę, że ciekawe propozycje w tym zakresie ma UAM - specjalność
      latynistyczno-polonistyczną na filologii klasycznej (minimum z klasycznej i z
      polonistyki, dwa dyplomy) i studia równoległe na filologii klasycznej i
      historii. Sama f. k. to niestety w obecnych czasach za mało. Ja polecam lat-
      pol, sama zastanawiałam się kiedyś nad studiowaniem tam.
    • Gość: Amalfi Re: FILOLOGIA KLASYCZNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 14:03
      Jeśli chodzi o filologię na UW to niestety większość ludzi znajduje się tam
      przypadkiem... znaczy lądują tam Ci co się nie dostali głównie na polonistykę.
      Sama jestem tego przykładem ;) Zdawałam w zeszłym roku na polonistykę i
      italianistykę no i na klasyczną dla bezpieczeństwa. Na polską i włoską się nie
      udało więc wylądowałam na klasycznej. Od października mnie tam nie zobaczą, bo
      udało się w tym roku z italianistyką. Ale znakomita większość moich znajomych
      również zdawała ponownie na inne kierunki i raczej niewiele osób pozostanie tu.
      Ogólnie studia SĄ ciekawe, program głównie obejmuje intensywną naukę łaciny i
      greki + kultura, literatura i historia starożytna. Przy odrobinie
      systematyczności i zainteresowania można być z tych studiów zadowolonym, ale
      szybko trzeba szukać czegoś dodatkowego, bo z tego człowiek nie wyżyje :(

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka