Dodaj do ulubionych

UW-lektoraty z anglika,Zdunek a Górczyńska..

26.09.04, 13:47
HiKochani!czy slyszeliscie cos na temat dr Górczyńskiej lub Zdunek Renaty z
anglika prawniczego na poziomie C1?wiecie o co chodzi-ktora jak uczy,czy
robia kolosy,pytaja,no i wogole do ktorej lepiej(bezpieczniej)isc:)A moze
macie jakies nazwiska godne polecenia?Poza tym jeszcze jedno pytanko-czy
roznica miedzy poziomem C1(zaawansowany) a B2(ponad srednio zaawansowany)jest
duza?Tzn.czy trzeba byc poliglota,zeby isc na C1?Czy ewentualnie potem mozna
sie przeniesc miedzy poziomami?dziekuje Wam z gory za wszystkie cenne rady!!
aga
Obserwuj wątek
    • wpia Re: UW-lektoraty z anglika,Zdunek a Górczyńska.. 26.09.04, 23:54
      Zdunkowa jest b. miłą kobietą, można przychodzić kiedy się chce. Wyszła z
      założenia ze to my sie uczymy i to nie szkola i słusznie. B. mila moze jeszcze
      troche nie smiala. Ma duza wiedze jest chyba przysieglym tlumaczem.
      Zorganizowana, zawsze wiadomo co kserowac.
      • superoptyk Re: UW-lektoraty z anglika,Zdunek a Górczyńska.. 28.09.04, 19:47
        wlasnie o Gorczynskiej i Zdunek slyszalem dobre rzeczy, ale chyba bardziej
        godzinowo pasuje mi Takeuchi. czy ktos moze cos slyszal o tej pani? i jeszc ze
        jedno pytanie: jezyk jest obowiazkowy?
        • aga.k3 Re: UW-lektoraty z anglika,Zdunek a Górczyńska.. 28.09.04, 20:30
          podobno Takeuchi razem z Harrison to najbardziej wymagajace babki.czasem robia
          kolokwia ,no i raczej trzeba byc systematycznym..wiesz moze cos wiecej o
          Górczyńskiej(ew.Zdunek)?aha,jezyk nie jest obowiazkowy.
          dziekuje za info:)
          • superoptyk Re: UW-lektoraty z anglika,Zdunek a Górczyńska.. 28.09.04, 21:16
            przepraszam, ze mecze, ale: jak to nie obowiazkowe?:) po III roku jest egzamin
            podobno...
            • irksome Re: UW-lektoraty z anglika,Zdunek a Górczyńska.. 28.09.04, 22:07
              lektorat jest nie obowiazkowy - nie wybierzesz go, to nie musisz zdawac egzaminu
              jesli zas wybierzesz jako przedmiot z gr B - to wtedy egzamin jest obowiazkowy.
              podsumowujac - jelsi nie chcesz uczyc sie jez na uniwerku mozesz olac i nie
              groza ci zadne konsekwencje:)
              • superoptyk do irksome 28.09.04, 22:45
                dziekuje bardzo:)widze, zes dobrze poinformowana<?:)>. zatem pozwole sobie
                troche Cie pomeczyc;) a jak jest z wf? obowiazkowy czy nie? mowisz o grupach
                przedmiotow. kiedys mialem taka liste, ale teraz nie moge jej znalezc. na II
                roku mam te obowiazkowe przemdmioty. jest ich 6. i to jest grupa A. myle sie?
                moiwsz o grupie B. jak ta grupa ma sie do studenta II roku? mam cos z niej
                wybierac teraz? dzikuje z gory za informacje.
                • xeniii Re: do irksome 28.09.04, 23:07
                  Ja też zapisałam się do Zdunkowej, ale szczerze mówiąc nie wiem czy sie nie
                  wypisze. JAk to jest z tym poziomem B2?? Na jakim etapie z języka trzeba być by
                  zapisać się do tej gr? Jak wyglądają te lektoraty? Dziś nasłuchałam się
                  kosmicznych opowieści na temat nauki i języka na UW i egzaminu? Nie wiadomo w
                  co wierzyć...jak to w końcu jest?
                  • irksome Re: do irksome 30.09.04, 11:50
                    xeniii napisała:

> JAk to jest z tym poziomem B2?? Na jakim etapie z języka trzeba być by
                    >
                    > zapisać się do tej gr?

Ja chodzilam na ang na poziomie C1. Moja znajomosci ang jest na poziomie CPE, a
                    w grupie mialam ludzi na poziomie FCE, wiec wyznaczenie ogolnego poziomu jest
                    takie, ze zadne.

wyglądają te lektoraty? Dziś nasłuchałam się
                    > kosmicznych opowieści na temat nauki i języka na UW i egzaminu? Nie wiadomo w
                    > co wierzyć...jak to w końcu jest?

Lektoraty sa zwyczajnie nudne, trudno przez 1.5h skupic uwage ponad
                    dwudziestoosobowej grupy. Osobiscie nudza mnie grupowe prace nad tekstem, gry i
                    zabawy, a Zdunkowa stara sie, zostawia kserowki, wiec do niej jako do osoby nie
                    mam zarzutow.

• xeniii Re: do irksome 30.09.04, 12:09
                      ok,dzięki, czyli jeżeli komuś zależy to coś tam zawsze z tego wyniesie..
                      To prawda , że Petzel tak do końca grudnia wypisuje ewentulanie z egz?
                • irksome Re: do irksome 29.09.04, 14:58
                  superoptyk napisał:

> dziekuje bardzo:)widze, zes dobrze poinformowana<?:)>. zatem pozwole so
                  > bie
                  > troche Cie pomeczyc;) a jak jest z wf? obowiazkowy czy nie?

za moich czasow bylo tak, ze dla dziennych byl obowiazkowy, dla wieczorowych
                  nieobowiazkowy. Punkty z wf-u ida na rok V, tak samo jak z lektoratow.

mowisz o grupach
                  > przedmiotow. kiedys mialem taka liste, ale teraz nie moge jej znalezc. na II
                  > roku mam te obowiazkowe przemdmioty. jest ich 6. i to jest grupa A. myle sie?

wszystko dobrze piszesz:)

> moiwsz o grupie B. jak ta grupa ma sie do studenta II roku? mam cos z niej
                  > wybierac teraz? dzikuje z gory za informacje

nie, tylko lektorat jesli chcesz. Przedmioty z grupy B wybiersz dopiero na III
                  rku i po ich wybraniu egzamin z tego przedmiotu jest automatycznie obowiazkowy.

Sa jeszcze przedmioty z gr C czyli spece, te mozesz brac tez na II roku, zawsze
                  warto wczesniej jakies punkty wyrobic. Kazdy spec jest za 5pkt, , a max 10ptk
                  moze przejsc ci na kolejn rok, wiec sie nie rozpedz przy wyborze specy;)))
                  Obowiazkowe jest 60 ptk, ktore na drugim roku dostaniesz niejako z urzedu po
                  zliczeniu cwicz obowiazkowych i zdaniu wszystkich 5 egzamow, bo UE zdajesz na
                  III.
                  • superoptyk Re: do irksome 29.09.04, 20:57
                    dziekuje:)
                    ps. jezyka jednak chyba nie wezme, bo nie slyszalem dobrej opinii.
                    • aga.k3 Re: do irksome 01.10.04, 17:02
                      hallo,to znowu ja.mam do Was pytanko dot.egzaminu z anglika.czy wszystkie osoby
                      zdaja na jednym poziomie,czy tez egz.dla osob ktore ukonczyly poziom B2 lub C1
                      jest zroznicowany?jesli tak to czy jest kolosalna roznica w poziomie trudnosci
                      (zdawalnosci:))?dziekuje z gory:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka