IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.16, 12:08
Witam serdecznie, chciałbym dziś prosić Was o pomoc i porady, mianowicie - zastanawiam się nad kierunkiem studiów, dodam, że będą to studia zaoczne. Otóż aktualnie pracuje jako spawacz, posiadam uprawnienia elektryczne, i pierwsza myślą o kierunku jaki mogę obrać była "Automatyka i budowa maszyn" "Elektrotechnika", generalnie te kierunki, które umożliwiłyby mi prace np. w utrzymaniu ruchu, jednak jest jedno ale, matematykę i fizykę miałem 2 lata temu, i niestety z przedmiotów ścisłych byłem cienki (fakt, nie poświęcałem temu uwagi i czasu) i boję się, że sobie nie poradzę, a w aktualnej pracy spokojnie mógłbym przejść na stanowisko spawacz - ślusarz, i zdobywać już jakieś doświadczenie zawodowe pod kierunek studiów.

Druga opcją natomiast, w której na pewno bym się lepiej czuł jest "Zarządzanie zasobami ludzkimi" możliwości po tym kierunku to praca w kadrach, zarządzanie ludźmi, osoby które prowadzą rekrutacje, aczkolwiek przez okres studiów nie zdobywałbym bym żadnej praktyki zawodowej, problemem jest to, że niestety późno się obudziłem, aktualnie mam 22 lata, więc jak będę robić licencjata/inż będę mieć 25.
Obserwuj wątek
    • marcin_guber Re: Studia 22.08.16, 11:46
      Polecam Ci studia na Vistuli. Mają świetny program, wysoki poziom plus miła atmosfera. Ja tam studiuję i jestem mega zadowolony.
      Nie przejmuj się, że późno zaczynasz. Każdy ma swój czas na ważne decyzje. Powodzenia!
    • Gość: biedapanie Re: Studia IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.16, 00:36
      Nie wiem po co ci te studia. Przeciez spawacz to lepszy zawód niż jakiś tam inżynierek za 2 brutto po automatyce czy elektrotechnice, ktorych jest 150 chetnych na jedno miejsce pracy i generalnie nikt ich nie chce zatrudniać.W kazdym razie przygotuj sie na to ze po skonczeniu takich studiow najprawdopodobniej dalej bedziesz pracowac jako spawacz bo i tak nie znajdziesz pracy bez znajomosci lub 2 lat doswiadczenia niewiadomo skąd.a jesli nawet to przygotuj sie na to ze bedzieez zarabiac mniej lub tyle samo co teraz. inzyneir w polsce to niestety śmieciowy zawod .
    • eliaszib Re: Studia 06.09.16, 20:50
      Warto kierować się swoimi odczuciami, a dopiero brać pod uwagę opinie czy rady innych, to tak na początek. Dużo racji jest w tym, że dzisiaj liczą się konkretne umiejętności pewnie bardziej nawet niż studia, chociaż bez studiów też ciężko dostać pracę nawet więc nie demonizujmy - dla pracodawcy to jest takie "minimum". ;) Ważne są praktyczne umiejętności które na studiach możesz (ale nie musisz) zdobyć. Nie wiem czy w Twoim wypadku nie lepiej byloby zainwestować w specjalistyczne szkolenia, choćby któreś z tych proponowanych tutaj [www.wsb.pl/chorzow/kandydaci/szkolenia] Sygnowane są przez uczelnię wyższą więc ich "status" będzie miał na pewno większą wartość dla Twojego potencjalnego pracodawcy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka