Dodaj do ulubionych

MISMaP Warszawa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 20:35
zaciekawił mnie ten kierunek, ale zasady sa dla mnie dość mętne. Może Wy wiecie coś ciekawego o studiowaniu na MISMaP. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Tawananna* Re: MISMaP Warszawa IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.05, 22:36
      Zajrzyj na forum o MISH - humanistycznym odpowiedniku MISMaP. Zajrzałam na
      stronę MISMaP i widzę, że zasady funkcjonowania w ogólnym zarysie są zbliżone,
      specyfika chyba też. Niestety MISMaP na razie cieszy się mniejszą popularnością
      niż MISH (piszę "niestety", bo uważam, że dla osób o szerokich, świadomych
      zainteresowaniach studia międzywydziałowe są najlepszą możliwą propozycją).
      Powodzenia, bo warto :).
    • Gość: judyta Re: MISMaP Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 21:39
      No i mam kolejny problem. Powiedziałam dzisiaj o tym pomysle rodzicom i oni zapytali mnie co ja będę po tym robić i odpowiedź że miałabym wiele drzwi otwartych ich nie usatysfakcjonowała, bo liczą się studia, które dają zawód, najlepiej chyba żebym powiedziała dzisiaj, będę pielęgniarką, lekarzem, murarzem albo nauczycielem. I co ja mam powiedzieć? Jaki konkretny zawód mogłabym wykonywać? pomocy...
      • Gość: Tawananna* Re: MISMaP Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 23:18
        A jaki kierunek główny wybrałabyś? Powiedz, że zostaniesz po studiach
        biologiem, fizykiem, geografem, informatykiem czy psychologiem - w zależności
        od tego, co chcesz wziąć jako wiodący. Pomyśl, w jakim zawodzie byś pracowała
        po takich studiach. I wytłumacz, że w systemie MISMaP możesz robić to wszystko,
        co po normalnych studiach z Twojego kierunku wiodącego plus kilka innych
        ciekawych rzeczy ;). W szczegóły nie musisz wchodzić, najwyżej wyjaśnisz, jak
        się dostaniesz (i nie będzie już innej alternatywy niż studiowanie tam :)).
    • Gość: judyta Re: MISMaP Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 23:10
      wybiore razczej biologie i chemie, może bitechnologie zamiast biologii, nie zdecydowałam jeszcze. Jak wygląda robienie magisterki? Robi sie z kierunku wiodącego, czy z obu?
      • Gość: Tawananna* Re: MISMaP Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 10:12
        Mogę pisać tylko jak jest na MISH-u. Jeden kierunek wiodący to minimum (trzeba
        go wybrać, choć - inaczej niż na MISMaP - nie zdaje się bezpośrednio "na
        kierunek"; wiodący określa się ostatecznie w czasie studiów. Nie wiem, czy
        ew.zmiana możliwa jest na MISMaP.). Jeśli ktoś chce, może zrealizować minimum
        programowe z większej liczby kierunków i napisać na nich prace magisterskie.
        Większość osób korzysta z tej możliwości i kończy studia z dwoma magistrami.
    • Gość: judyta Re: MISMaP Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 19:47
      Tawananna jesteś WIELKA. Może ktoś jeszcze jest w stanie powiedzieć czy mu się podoba na MISMaPie? pozdrawiam
      • tawananna Re: MISMaP Warszawa 10.01.05, 20:16
        Dzięki, ale to naprawdę nic wielkiego :).

Zajrzyj na forum z mojej sygnaturki; nie ma tu nic o MISMaP, ale duuużo o MISH-
        u i jego specyfice. Może pomoże Ci to podjąć decyzję o takiej ciekawej, ale i
        nietypowej formie studiowania (z czym wiążą się nietypowe problemy,
        oczywiście ;)).
    • Gość: judyta Re: MISMaP Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 17:14
      up :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka