Dodaj do ulubionych

Najdroższe studia w Polsce

IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 02.02.05, 21:33
Zamieszczajcie ile płacicie za studia ( jeśli płacicie ) za semestr...
Tylko bez uwag typu prywatne gorsze :P
Obserwuj wątek
    • Gość: Richelieu* Re: Najdroższe studia w Polsce IP: 195.117.90.* 02.02.05, 21:39
      warszawska szkoła filmowa 1200 przeciętnie za miesiąc
      u japońców informatyka 800-900 miesięcznie

swps i 3 tysiaki to zaledwie 600
      w CC ceny chodzą podobnie
      kto da więcej?
    • Gość: ole! Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.waw.pl 02.02.05, 21:50
      International relations po ang w CC wychodzi po 5900 zł za semestr
      • Gość: niezaproszona Re: Najdroższe studia w Polsce IP: 81.15.254.* 02.02.05, 22:24
        ktos tam studiuje??? przeciez to chore!
      • Gość: Prawnik moje moje ! moje sa najdrozsze moje ! moje !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 22:27
        Wyzsza Szkola Prawa i Medycyny Naturalnej w Sierocku ..
        Place duzo bo 3,5 tys za semestr ale przyjeli mnie bez
        matury . Po 5 latach gwarantowany tytul doktora .
        za doplata habilitacja .

Najbardziej denerwujace jest to ze na kazdym egzaminie
        wykladowca chodzi z tacka (dosłownie jak ksiądz) ,
        przyjmuje tylko banknoty :( ech .. rozprasze mnie to !

• Gość: Richelieu* Re: moje moje ! moje sa najdrozsze moje ! moje !! IP: 195.117.90.* 02.02.05, 22:42
          Ty się nie śmiej, za pieniądze można kupić dyplom PhD amerykańskich uczelni.
          Pełno takich ogłoszeń w necie. Wolna amerykanka, chcesz, płacisz, dostajesz.
          Tyle tylko, że tam świadomość jakości studiów jest dużo większa niż w Pl, co
          widać chociażby w szkołach prywatnych, które dają podwójny dyplom, w tym
          jeden "prestiżowej amerykańskiej uczelni". Znajduje się ona gdzieś w środkowych
          preriach, a może bardziej na północ-północny-wschód i nazywa się bardzo
          commercial czy social, a polscy studenci myślą, że ugną się kolana przed
          hamerykańską szkołą.
          • Gość: ewa Re: moje moje ! moje sa najdrozsze moje ! moje !! IP: 80.72.37.* 12.06.05, 19:59
            Podyplomowe PR w warszawie na UW 8000 PLN za rok (zjazd raz w miesiacu).a do
            tego porazka na maxa. niczego cie nie ucza
        • Gość: :-/// Re: moje moje ! moje sa najdrozsze moje ! moje !! IP: *.ists.pl / *.ists.pl 03.02.05, 01:44
          ja cię, lekarz bez matury... powiedz w jakim szpitalu bedziesz pracował, żebym
          tam na pewnonie poszła
        • Gość: waw nie ma takiej uczelni IP: 217.8.186.* 03.02.05, 08:47
          nie błaźnij sie i nie wypisuj takich bzdur. nie ma takiej Uczelni w Serocku
          • Gość: oldschool Re: nie ma takiej uczelni IP: 193.0.68.* 03.02.05, 13:23
            Naprawdę jesteś taki głupi, czy tylko udajesz?
            • Gość: waw Re: nie ma takiej uczelni IP: 217.8.186.* 03.02.05, 13:43
              to podaj mi adres tej uczelni
              • Gość: oldschool Re: nie ma takiej uczelni IP: 193.0.68.* 03.02.05, 14:09
                Jesteś...
                • Gość: Richelieu* Re: nie ma takiej uczelni IP: 195.117.90.* 03.02.05, 14:44
                  chichaj Old, chichaj

waw, kochanie Ty moje, Prawnik żartował, wiesz? żartował, naprawdę
    • Gość: true Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 22:48
      Place 6000 tys za semestr na najlepszej uczelni w Polsce...
    • Gość: GIT MAN Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.p-s-inter.net 02.02.05, 23:31
      ZA STUDIA PLACA TYLKO FRAJERY
      • jk Re: Najdroższe studia w Polsce 02.02.05, 23:42
        a tacy jak GIT MAN nie płacą za studia, więc się nie uczą, a w konsekwencji nie potrafią pisać po polsku

rozumiem, albo jedno, albo drugie ;)
    • Gość: bezoarek Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.am.wroc.pl 02.02.05, 23:48
      Mnie to Bogu dzieki ominelo bo jestem na dziennych. Ale płatne studia na
      Akademii Medzycznej kosztuja:
      -wydz. lekarski-15000PLN/rok akad., lekarsko-stomatologiczny-17000P LN/rok
      akad.. Student taki studiuje sobie wtedy na dziennych i ma identyczne obowiazki
      jak studenci dziennych (Bogu dzieki:-))), poza tym, ze ma z tylu w indeksie
      pieczątkę "studia wieczorowe", no i nawet jak sesje zda spiewjaco, to podbiją
      mu legitke i zalicza semestr dopiero jak nie bedzie zalegał z opłatą...
    • Gość: Kamila Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.icpnet.pl 02.02.05, 23:50
      Z tego co wiem najdroższa jest medycyna - 8500 zł. za semestr :]
    • Gość: tulenka Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 01:19
      ja płacę 7200 za rok na Uniwersytecie Warszawskim
      • Gość: lol Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.crowley.pl 03.02.05, 11:32

> ja płacę 7200 za rok na Uniwersytecie Warszawskim

Niech zgadnę, za prawo:)

A najdroższa jest chyba medycyna, farmacja, stomatologia. To oczywiście zależy
        od AM, ale płaci się nawet 15tyś. zł za rok!
        • Gość: tulenka Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 00:38
          Gość portalu: lol napisał(a):

>
          > > ja płacę 7200 za rok na Uniwersytecie Warszawskim
          >
          >
          > Niech zgadnę, za prawo:)

Tak !!! :)
    • Gość: Quille Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.ists.pl / *.ists.pl 03.02.05, 01:55
      to jest piękny cenniczek www.ksw.edu.pl/rekrutacja.phtml

najdroższa architektura 3200 za semestr
      • Gość: archi_joa Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 21:12
        3200 to drogo?????
        nie żartuj:)))))
        na PW architektura kosztuje 9000 za rok:)) zapraszamy:)))
        • Gość: blow Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.05, 20:10
          9000 zeta... taaak... plus zakladamy oddanie 6 projektow w ciagu roku... jeden
          projekt = 3 plansze srednio = kolo 150 - 200 zeta.. tańsza opcja.. dodatkowo
          wykladamy jakies 1000 zl.. materialy do makiet tez swoje kosztują...
          Zdaję sobię sprawę rzecz jasna, iż jest wiele uczelni które czesne mają wyższe
          niż wapw... niektórzy zapominają tylko, że czesne to nie wszystko... a jeśli
          studiujemy w wawie wynajmujemy mieszkanie... i tak dalej i tak dalej...
          nie mozemy pomijać oczywiście grubej kasy która idzie na ksero :D
          pozdrawiam
          b
      • Gość: studentka Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.05, 19:39
        Nie jest tak źle jeszcze...
        Gorzej jest na SWPS w Warszawie.
    • ka-8 Re: Najdroższe studia w Polsce 05.02.05, 04:17
      Nie wiem czy najdroższe, ale szokują mnie ceny na warszawskich uczelniach, i
      szkołach językowych. To co kosztuje 4000PLN lub więcej, przykładowo na WSHiP (o
      UW i SGH wolę nie wspominać) można na Uniwersytecie Wrocławskim czy Śląskim albo
      AE Poznań studiować za 1/3-1/2 tej ceny. Szok i przerażenie, wolę już dać
      zarobić PKP bo zapis w dyplomie że szkoła jest w Warszawie nie powala mnie na
      kolana i nie wymusi na mnie zapłacenia tak wysokiej ceny.
      • Gość: jasna_79 Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 22:11
        O rany co prawda to prawda. Szukam szkoły językowej, a nie stać mnie na
        wywalenie ok. 2500 za semestr, bo ciężko na każdy grosik pracuję, a z drugiej
        strony nie intersują mnie lekcje 40-minutowe ze studentem pierwszego roku
        lingwistyki. Szkoły językowe z filiami w innych miejscowościach mają tam
        odrębny cennik... chore.

A co do tej szkoły filmowej Lindy i Ślesickiego za 1200 miesięcznie to mam
        znajomą (córka przyjaciół moich rodziców), która rozpoczęła tam w tym roku
        edukację. To nie jest szkoła wyższa, raczej takie warsztaty. Ludzie,
        przynajmniej te kilka osób które znam (imperezy) to dobrze wyglądające wieszaki
        bez osobowości, które po kolei odrzuciła większość aktorskich uczelni w Polsce
        na czele z łódzką filmówką.
        • Gość: Richelieu* Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.zyg.brewet.pl 07.02.05, 18:06
          to ma chyba status studium niepublicznego bez uprawień MENIS

a vipnews, z którego właśnie dowiedziałam się w ogóle o istnieiu tej szkoły (a
          istneije już pół roku, kurcze ale mam tyły) mówi, że jedną z uczennic jest
          Magda Morda, modra znaczy, ze znanego i lubianego programu edukacyjnego pt. Bar
      • michal_777 Re: Najdroższe studia w Polsce 07.02.05, 18:58
        OK, masz oczywiście rację z tą jednak małą różnicą, że w Warszawie WSZYSTKO
        jest droższe: więcej kosztuje utrzymanie uczelni, więcej trzeba zapłacić
        wykładowcowm itp. itd., a więc nie do końca jest to "widzimisie" szkoły, a
        często kalkulacja oparta na wyższych kosztach...
        • Gość: Richelieu* Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.zyg.brewet.pl 07.02.05, 22:43
          ale i więcej ludzie zarabiają i łatwiej dostają pracę. Szkół wyższych w
          Warszawie sam wiesz jak jest dużo, a przynajmniej połowa z nich to dno, gdzie
          łapią każdeo ze stopniem nauk. jak leci i jeszcze po rękach całują. W innych
          regionach Pl takiego zmasowania szkół nie ma. Ba, nawey "normalne" hehe,
          zawody.. chociażby w aaaby, gdzie ogłozeń o pracę z Warszawy jest kilaset, a w
          innych regionach (i to całych województwach) kilkadziesiąt, kilkanaście.

Różnice mogą być duże w czynszu za budynek, opłaty za prąd, nie chce mi się
          sprawdzać, ale nie są proporcjonalne do wielkości miasta czy gęstości zalud.
          tylko są widzimisiem danego zakładu energetycznego. Podobnie w stawkach
          wykładowców, nie są proporcjonalne przecież do wielkości miasta, tylko
          utrzymują się na względnie jednakowym poziomie uzależnionym nie od miejsca, a
          od stopnia, stażu i osiągnięć. Chyba że jakaś ogólnopolska sława albo jakaś
          specjalnie droga szkoła z czołówki opłat (od 600 za miesiąc w górę).

co do wszystko jest droższe... a bilety mpk? To zawsze było słabą stroną mojego
          regionu, która prześcigała nawet Warszawę w cenie, grr
    • Gość: studentka Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 17:58
      niech mnie ktoś oświeci i rozszyfruje skrót CC
      ceny powalają :((

• jersey.girl Collegium Civitas (n/t) 08.02.05, 04:31
        • Gość: Ania Śląsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 00:34
          ja płace za socjologię na Uniwersytecie Śląskim 1600 zl. za semestr, ale np na
          GWSH - najwiekszej chyba szkole prywatnwj na Śląsku miesiac czesnego na
          takimsamym kierunku to 500 zl. (platne okrągły rok)
          • cisza79 Re: Śląsk 09.02.05, 14:30
            informa 1900zł semestr UŁ
            • Gość: ole! studia IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 10.02.05, 15:28
              Z własnego doświadczenia wiem, że za niektóre studia warto tyle płacić...Jak
              sie to traktuje jako inwestycję, to i płacić łatwiej ;). Z drugiej strony
              rankingi wyższych szkół to lekkie nieporozumienie...
    • Gość: studentka Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.05, 19:43
      ale np niektóre uczelnie maja niżesze czesne, ale radza sobie w inny sposób.
      1 poprawka- od 100 zł (w niektórych szkolach), do nawe 300 (!!!).
      i teraz wyobraxcie sobie, ze nie zaliczycie powiedzmy 3 przedmiotów. 3 razy 300
      zł... super po prostu.
      a dodam, ze powiedzenie 'trzeba było się uczyć" jest w tym wypadku nie na
      miejscu, gdyż wykładowcy potrafią oblac chocby za najmniejszy szczególik. Nawet
      osoby obkute maja poprawki, bo przeciez poprawka = kasa dla uczelni...
      • aga2205 Re: Najdroższe studia w Polsce 20.02.05, 22:52
        Zgadzam sie z tym całkowicie!Wykładowcy często oblewają bo mają z tego kasę.
        Najdroższe studia?Hm wydaje mi się,że będzie to stomatologia wieczorowa 18.000
        za rok akademicki;medycyna wieczorowa 14.000;farmacja 12.000; oczywiscie nie
        wspomne tu o płatnym powtarzaniu przedmiotu-kilka tysięcy.
        • Gość: toja Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 23:51
          medycyna 16tyś\rok
    • Gość: jestem Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 09:38
      24tys kosztuje stomatologia w Zabrzu,studia wieczorowe,najdrozsza stoma w Polsce
      • Gość: Marcia Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.amsnet.pl / *.amsnet.pl 04.03.05, 19:35
        we Wrocławiu za stome od tego roku akademickiego 20.000 za rok /semestr 10.000
        piąty rok GRATIS- łaskawcy....:)
    • Gość: *** Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.magma / *.magma-net.pl 04.03.05, 21:18
      a ja studiuje na budownictwie koszt calkowity 2,65 zl na semestr (koszty ksera
      z geodezji)
    • Gość: ye noo Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.magma / *.magma-net.pl 04.03.05, 21:20
      Siostrzenica mojego ojca studiuje na
      University of Pensylvania w Warszawie.
      To 1000USD za miesiac...
      Ble...
      • Gość: mpbc Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.devs.futuro.pl 04.03.05, 22:08
        Penn nie ma żadnego oddziału w Polsce. Kiedyś miał być Drexel (sąsiaduje z
        Pennem w Filadelfii) ale nic z tego nie wyszło, nie było chętnych i brak zgody
        MENu na uruchomienie studiów magisterskich.
        • Gość: kissinger Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.icpnet.pl 04.03.05, 23:53
          Ja na UAM za zaoczną politologię 5-letnią płacę 2800 zł za rok
    • Gość: fafik Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.promax.media.pl 06.03.05, 21:18
      ja jestem z ae w poznaiu. płatości zależą od roku, semestru, ilości rat, czasu
      dokonania wpłaty,itd. ja za I semestr SUMu zapłaciłam 2500 PLN.
    • Gość: anka Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.crowley.pl 07.03.05, 09:06
      UW - dziennikarstwo - 3750 semestr.
      • Gość: Zuzia Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 19:57
        MUz Socjologia na UW (ISNS) - 3150 za semestr
        • Gość: sebik Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 18.03.05, 15:35
          Jej!! Gdzie Wy pracujecie, że Was na to wszystko stać???:O
          Ja za same studia nie płacę nic, ale z korepetycji ledwo na jedzenie wystarcza:)
          • Gość: deprim Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.chello.pl 19.03.05, 08:28
            Absolutnie zenujaca zaoczna historia sztuki na UW - 2.000 za semestr. Mysle ze
            to chyba najgorszy stosunek cena/jakosc jaki mozna osiagnac
    • Gość: agata Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.may.ie / *.nuim.ie 19.03.05, 17:45
      za te studia co tak placicie mase kasy,to lepiej studiowac za granica za te
      same pieniadze i na lepszych uniwerkach.
      zreszta za granica w wiekszosci przypadkow sa nie platne wiec tyle wynioslo by
      was utrzymanie,a na dodatek mozna sie utrzymac samemu pracujac;-))ja tak mam
      pozdrawiam
      • e_r_i_n Re: Najdroższe studia w Polsce 19.03.05, 18:26
        Gość portalu: agata napisał(a):

> zreszta za granica w wiekszosci przypadkow sa nie platne

A to pewnie zalezy za jaka granica...
        • Gość: Js Re: Najdroższe studia w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 23:32
          Za zachodnia :). Jak za odpowiednio daleka zachodnia, to mozna miec 100%
          stypendium ;).
    • Gość: wspiz WSPIZ Kozminski 14 tys.rocznie! IP: *.chello.pl 21.03.05, 00:13
      BBA FINANCE Studia międzynarodowe kto przebije wątpię www.kozminski.edu.pl
      • Gość: Marta Re: WSPIZ Kozminski 14 tys.rocznie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 16:38
        Reasumując stoma najdroższa!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka