IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 16.02.05, 20:10
Witam! Chciałbym studiowac na WAT w Wa-wie. Bardzo prosze o jakie sinformacje
o tych studiach, byłem już na stronie WATu. Chciałbym wiedzieć na jakim
poziomie trudności są, jak trudno sie dostać, zakwaterowanie itp.
Dzięki i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: <yes> Re: <<<WAT>>> IP: *.torun.mm.pl 18.02.05, 21:17
      Podlaczam sie do pytania kolegi!!! :D
      • Gość: lukas Litości !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 12:45
        Litości , sypnijcie chociaż małą garść informacji bo jestem na WAT napalony.
        • Gość: Richelieu* Re: Litości !!!! IP: *.zyg.brewet.pl 19.02.05, 13:32
          jeśli Twoje napalenie przejawia się czekaniem z założonymi rękami mimo
          posiadania neta to aż strach pomyśleć, że Twoje napalenie w innym kierunku jest
          dokładnie takie samo
          • Gość: lukas Re: Litości !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 14:28
            Niestety muszę cie rozczarować. Studiuję na innej uczelni o podobnym
            charakterze i myślę o przeniesieniu na 2 roku. A informacji jakich oczekuję na
            internecie nie znajdziesz. Chciałbym poznać opinie studentów a nie szukam
            informacji które można znaleźć na stronie internetowej WAT-u. Prosiłem o garść
            lub szczypyę info , a nie o uszczypliwe uwagi kolego. Jak nie masz nic do
            powiedzenia w tym względzie to się nie wcinaj !!!!!!!!!!!
            • Gość: Richelieu* Re: Litości !!!! IP: *.zyg.brewet.pl 19.02.05, 14:55
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=245&w=17377385&v=2&s=0
              i kilka innych
              bosz
              • reindeer86 Re: Litości !!!! 19.02.05, 16:56
                Ludzie. Tyle o Wacie sie naszukalem na forum i chyba nigdzie nie znalazlem
                opinii studentow. Czyżby tajemnica rządowa?? ;) A ja rownież jestem bardzo
                napalony na WAT.
                • Gość: Giercio Time to die!!!! IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 20.02.05, 07:18
                  Blahhahahahhahaaaaa Czlowieniu fullny wypas jest. Fanja uczelnia polecam. Tylko
                  kobit malo... za malo... :D Blaahahahahahhah jak z kwaterka niewiem nie mam tego
                  problema narazie ;)
    • Gość: tommmy Re: <<<WAT>>> IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.02.05, 15:21
      Witam!
      Jestem studentem I roku informatyki i jak na razie jestem zadowolony. Nie powiem
      ze jest lekko, bo żeby bez problemów wszystko pozaliczać, to trzeba się troche
      pouczyć. Podobnie jest na wydziale elektroniki. Inne wydziały mają mniej
      przedmiotów. Akademiki WAT-u są dosłownie na przeciwko uczelni, w jakieś 5 minut
      od wyjścia z pokoju jest się na zajęciach. Ponadto jest stołówka z całodziennym
      wyżywieniem. Dla studentów również pływalnia i siłownia za symboliczną opłatą.
      Generalnie polecam. Jak trudno się dostać, to ciężko powiedzieć, bo w tym roku
      nie ma w ogóle egazminów i mają przyjmowac z ocen na świadectwach, również po
      starej maturze. Na informatykę w ub. roku próg był w granicach szczesciesieciu
      kilku punktów. Na inne kierunki mniej. Choć w tym roku może być wyższy. Dużo
      punktów można zyskać za certyfikat jezykowy, chyba nawet więcej niż za 100% na
      maturze.
    • karol-wielki Re: <<<WAT>>> 25.02.05, 21:58
      Ja nie studiuje na WAT, mogę Ci tylko opowiedzieć o egzaminie. Dostać sie moim
      zdaniem nie jest wyjatkowo trudno, a przynajmniej ne bylo trudno w poprzednim
      roku (czyli na ostanich egzaminach). Dużo punktów było z aświadectwo maturalne
      nawet za dużo. Poza tym egzamin z matematyki(5 zadan) i fizyki(teścik) -
      zadania były dość proste, a przynajmniej duzo łatwiejsze (zwłaszcza fizyka) niż
      na PW. Na informatykę trzeba było zdobyć 63 pkt, na elaktro i telekomune kolo
      50, na inne wydzialy 30-40.
      Pozdrawiam
    • Gość: max Re: <<<WAT>>> IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 26.02.05, 19:58
      a na zarządzanie i dowodzenie na AON są jakies testy sprawnościowe? Czy tylko
      na WAT?
      • Gość: tommmy Re: <<<WAT>>> IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 05.03.05, 12:14
        Nie ma testów sprawnościowych na WAT, bo teraz są tam studia cywilne. Zresztą w
        najbliższym czasie w marcu i kwietniu bedą dni otwarte, można zwiedzić uczelnie,
        o wszystko się dopytać. Info o dniach otwartych na stronie uczelni www.wat.edu.pl
        • Gość: max Re: <<<WAT>>> IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 05.03.05, 14:48
          Jak możesz to napisz parę słów o samej atmosferze na uczelni bo to tez chyba
          jest ważne... Ciekawi mnie także możliwośc dorabiania w czasie studiów.
          • Gość: tommy Re: <<<WAT>>> IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.03.05, 22:01
            Atmosfera... - jakoś nie zauwazylem zeby byla zla, ludzie sa spoko i niektorzy
            wykładowcy też:) Jezeli chodzi o mozliwośc dorobienia, to w duzej mierze zalezy
            od wydzialu, na roznych jest rozna ilosc zajec, a co za tym idzie - jedni mają
            mniej, a inni wiecej wolnego czasu. Jezeli planujesz mieszkac w akademiku, to
            pewną niedogodnoscia jest odleglosc od centrum, autobusem sie jedzie ok. pół
            godziny.
      • Gość: max Re: <<<WAT>>> IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 05.03.05, 14:49
        Czy wszystkie kierunki na AON są płatne? Inetresuje mnie ekonomia.
    • Gość: student WAT Re: <<<WAT>>> IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 05.03.05, 15:36
      Studiuje na WAT elektronike i telekomunikacje na 2 roku i nie narzekam.Czy
      trudno sie dostać nie wiem bo teraz ma nie byc egzaminów. Atmosfera jest niezła
      nie ma problemu z pożyczeniem notatek czy pomocą od starszych kolegów tylko mało
      dziewczyn (ale tak juz jest na kazdej politechnice).Wykładowcy (w wiekszości) są
      przyjaźni a i do ewentualnych poprawek można podchodzić wielokrotnie.Dużym
      plusem jest to że wszystkie obiekty są blisko siebie i nie trzeba jechac z
      akademika na uczelnie potem na w-f a na koniec jeszcze gdzie indziej do
      biblioteki czy stołówki.Minusem jest to, że jak chce sie jechac gdzieś do
      centrum do znajomych czy na dyskoteke to jest daleko (szczególnie wracać ;-)
      Osobiscie jednak gorąco polecam!!! Zapraszam na najbliższe dni otwarte 12.03.05.
      Będzie mozna zwiedzic uczelnie a i studenci będą mieli swoje stanowisko to
      zapytaćie o co chcecie. Pozdrawiam.
    • Gość: max Re: <<<WAT>>> IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 05.03.05, 20:28
      Wszystko nieźle brzmi... zastanawiam się tylko, czy na WAT idą mózgi czy
      maczo...
    • Gość: max Re: <<<WAT>>> IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 05.03.05, 20:41
      i jeszcze tylko jedne pytanie - czy sa jakies ułatwienia w znalezieniu pracy w
      strukturach MONu dla tych co skonczyli WAT?
      • Gość: student WAT Re: <<<WAT>>> IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 05.03.05, 23:47
        O łatwiejszm dostaniu pracy w MON oficjalnie nikt nic nie mówi. Mówi się
        natomiast o możliwości zostania na 4 i 5 rok stypendystą a później pracownikiem
        MON.Ale, żadnych konkretów póki co nie ma. Co do maczo to żadnego nie spotkałem
        (ale to bardziej dziewczyn trzeba pytać ;-) za to kilka mózgów jest.Z
        wiekszością jednak da się też pogadać.
        • Gość: max Re: <<<WAT>>> IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 06.03.05, 11:54
          dzięki za odpowiedź!

Chybą będę próbował dostać się na WAT. Na razie jestem zainteresowany
          zarządzaniem. Ogólnie to chciałbym studiować ekonomię, ale tego kierunku tam
          nie ma... ewentualnie mogę iść też na informatyke.
          Pzdr.
          • Gość: plec zenska Re: <<<WAT>>> IP: *.torun.mm.pl 07.03.05, 23:45
            No i dobrze,ze nie macie tam kobiet!Od czegos sa kierunki humanistyczne i
            filologiczne na uniwersytetach! ;)
            • Gość: max Re: <<<WAT>>> IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 08.03.05, 16:23
              heheee ;););) i od przy okazji - Wszystkiego Najlepszego dla "Płci Żeńskiej" z
              okazji Dnia Kobiet
              RóŻa
              @--`---,---
              FoR
              YoU
              Pzdr.
              • Gość: lukas Re: <<<WAT>>> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 11:03
                Trochę informacji się pojawiło, ale dyskusja zamarła. Więc podtrzymuję temat.
                • Gość: studentWAT Re: <<<WAT>>> IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 15.03.05, 19:48
                  Ok. Podaj tylko co dokładnie Cię interesuje, na jakim wydziale chcesz studiować
                  itp. Z tego co pisałes to jesteś na 2 roku i myślisz o przeniesieniu. Wiem, że
                  studenci WAT mają możliwość po skończeniu 2 roku rozpocząć studia na innym
                  wydziale i to albo od początku bez procesu rekrutacji albo od 2 roku z
                  koniecznoscią zlikwidowania różnic programowych. Poza tym zapraszam na dni
                  otwarte 9 kwietnia. Będą tam i studenci i przedstawiciele władz poszczególnych
                  wydziałów to dowiesz się wszystkiego co Cię interesuje, a przy okazji spróbujesz
                  wojskowej grochówki oraz zwiedzisz teren uczelni oraz niektóre laboratoria.
                  • Gość: chemik Re: <<<WAT>>> IP: 81.15.157.* 22.03.05, 20:26
                    Witam. Mnie konkretnie interesuje chemia, a przede wszystkim czy zaplecze
                    chemiczne jest z prawdziwego zdarzenia, czy to tylko ściema. No i oczywiście
                    stan pracowni i laboratorium ale także czy jest to kierunek do przejścia czy
                    raczej ambicje wykładowców są najważniejsze?
                    • Gość: student WAT Re: <<<WAT>>> IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 22.03.05, 23:25
                      Ciężko mi coś na ten temat powiedzieć, studiuje na zupełnie innym wydziale ale
                      zapraszam na dni otwarte 9 kwietnia.Będzie prezentacja wydziałów i będziesz mógł
                      sam zobaczyć jak to wygląda i uzyskać wszelkie informacje jakie potrzebujesz.
                      • Gość: chemik Re: <<<WAT>>> IP: 81.15.157.* 23.03.05, 18:33
                        Dzięki za szybką odpowiedź. Gdybyś jednak dowiedział się o tym wydziale czegoś
                        konkretnego to byłbym wdzięczny za poodzielenie się wiadomościami. Szkoda, że
                        to akurat 9 kwietnia, niestety termin dla mnie w żaden sposób nie do przejścia.
    • Gość: max Re: <<<WAT>>> IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 29.05.05, 23:36
      Cześć! Zbliża się czas rekrutacji na studia... Czy juz ktoś wie, że będzie
      składać na WAT i na jaki kierunek?
      Ja zastanawiam się nad informatyką i zarządzaniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka