Dodaj do ulubionych

SWPS politologia

25.02.05, 19:19
Szukam informacji odnośnie politologii na SWPS. Czy warto tam isc na
politologie? Czy zajęcia sa ciekawe? Jeśli cos wiecie odnosnie tego kierunku
na tej uczelni to piszcie.

z gory dzieki:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Re: SWPS politologia IP: *.aster.pl 26.02.05, 11:43
      Studiuje tam i powiem Ci że jeśli jest to jedna ze szkół,ktorą rozpatrzujesz to
      warto,głównie z tego powodu że jest w miare tanio(jak narazie 2.250 za semestr-
      możliwość kilku rat),wykładowcy w głównej mierze z UW co podnosi trochę
      poziom,atmosfera średnia,SWPS jest raczej szkołą,gdzie dużo studentów to
      tzw.banany,kierunek się ciągle rozwija,więc będzie tylko lepiej.pozdrawiam.
      • rafal.ferber Re: SWPS politologia 28.02.05, 23:19
        Hej ... ja tez studjuje na politologii w SWPSie ... Polecam z calego serca ...a na ten rok jet niepodzianka ... Konkurs politologiczny dla maturzystów...wystarczy napisac esej na jeden z 3 tematów i możesz wygrac znizke w czesnym nawet 50 % (przez 3 lata) ...
        Po wiecej informacji zapraszam na www.global.net.pl albo www.swps.edu.pl

Pozdrawiam

Rafał Ferber
    • Gość: pozdrawiam Re: SWPS politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 00:09
      Przeczytaj uważnie regulamin tego konkursu, a później na bank powiesz: ale w
      gó.. wdepłam!
      • Gość: Aśka Re: SWPS politologia IP: *.aster.pl 01.03.05, 12:13
        Hmm,przeczytawszy regulamin tegoż konkursu stwierdzam,iż to wcale nie jest taka
        wielka filizofia,więc nie rozumiem,czemu twierdzisz,że potem stwierdzi że
        wdepnęła...Gdyby za moich czasów były takie konkursy..Może groźnie
        brzmi "obrona pracy przed komisją" ale wierzcie mi ,że jeśli samemu się pracę
        napisało to nic prostszego!
        • gola85 Re: SWPS politologia 01.03.05, 15:30
          jesli chodzi o konkurs to wiem ze cos takiego jest, czytałam regulamin itp.
          tylko ze ja prawdopodobnie nie bede mogła przystąpic do nigo gdyz to jest
          konkurs dla licealistów a ja w tej chwili jestem na 1 roku psychologii
          społecznej w swps i chce sie przeniesc na politologie...:-)
          • rafal.ferber Re: SWPS politologia 01.03.05, 23:03
            Mozesz wziac udzial w konkursie - nie musisz byc maturzystka tegoroczna... mozesz miec mature z innych lat ...wystarczy ze chcesz zaczac studia na SWPS na politologii ...

Pozdrawiam

Rafal Ferber
        • Gość: pozdrawiam Re: SWPS politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 18:40
          Konkurs jest banałem! Zwłaszcza dla maturzysty z wosu. Ale nagroda jest tylko
          dla przyszłych studentów tejże uczelni, a poza tym organizatorzy tego konkursu
          zastrzegają sobie wszystkie mozliwe prawa! Paranoja! Zastrzegli sobie prawo do
          nie przyznania nagród - widziałaś, gdzies coś takiego? Pochodź po stronach
          prywatnych uczelni, wszędzie są podobne konkursy. To jest tylko walka o
          przyszłych studentów. A poza tym do jasnej cholery ile te studia kosztują, że
          2500 to jest główna nagroda? Kolejna szkoła dla dzieci biznesmenów? Oni i tak w
          większości dostaja sie na państwowe uczelnie, no chyba, że to są już istne
          matoły.
          • Gość: Aska Re: SWPS politologia IP: *.aster.pl 01.03.05, 19:00
            Hmm.widze ze pozdrawiam nieuważnie przeczytałes/as regulamin.nagrodą główną
            jest jakiś tam rabat w czesnym,tak?wiec nie dostajesz pieniedzy do ręki,tylko
            organizatorzy przeliczyli ile w sumie wygrywając konkurs jesteś do
            przodu,czytaj ile zaoszczedzis na czesnym.ach,umiejetnosc czytania ze
            zrozumieniem...Dla dzieci biznesmenow mowisz?Jak na stawki polski to czy
            uwazasz ze 2.250 za semestr to duzo???na uw na wieczorowych płacisz 3000 wiec
            policz sobie ile złotówek to wiecej!
            • Gość: pozdrawiam Re: SWPS politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 21:48
              Zapewniam Cię, że przeczytałem dobrze. I dlatego - prosty wniosek - jezeli nie
              będziesz studentem tejże szkoły, zobaczysz nagrodę jak świnia niebo. Warunkiem
              otrzymania nagrody jest zarejestrowanie się jako kandydat i to jest własnie ta
              paranoja. Nagrode powinien dostać równie dobrze ten, kto nie zamierza zostać
              studentem tej szkoły.

A i jak znam takie konkursy to pewnie całe mnóstwo osób dostanie wyróznieania,
              albo inne bzdury, byleby tylko zostali żakami tej szkoły. To jest marketing
              Asiu?
              • rafal.ferber Re: SWPS politologia 01.03.05, 23:01
                Zeby nie bylo niejasnosci...jesli ktos chce zaczac studiowac politologie w SWPS w pazdzierniku 2005 to moze wziac udzial w konkursie ... moze miec nawet 60 lat...
                Nagrody ... I nagroda to 50% znizki w czesnym przez 3 lata (cale studia licencjackie) ... rok kosztuje 4500, wiec kazdego roku jest sie do przodu o 2250 zl do przodu ... a to chyba oczywiste ze szkola nie bedzie dawala kasy do reki komus kto nie bedzie sie w niej uczyl, no nie ? jesli dla kogos 6750 zl za napisanie jednego eseju to za malo to trudno...
                A co do nieprzyznawania nagrod ...czy rzeczywiscie myslicie ze szkola odwazylaby sie nie przyznac 3 pierwszych nagrod ? ? ? wiecie jak negatywnie by sie to odbilo na jej renomie ?

Jesli ktos ma jakies uwagi i pytania ktorych nie chce poruszac na forum to zapraszam na konkurs@global.net.pl

Pozdrawiam

Rafał Ferber
                • Gość: pozdrawiam Re: SWPS politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 15:15
                  Bzdura bzdure bzdurą pogania!

Uczestniczyłem w konkursie organizowanym przez prywatną szkołę i nagrodę
                  dostałem do ręki! Po prostu w regulaminie nie było tak kretyńskich zapisów!

co do nieprzyznawania nagrod ...czy rzeczywiscie myslicie ze szkola odwazylaby
                  sie nie przyznac 3 pierwszych nagrod ? ? ? wiecie jak negatywnie by sie to
                  odbilo na jej renomie ?

A pewnie. Jeżeli się ze mną nie zgadzasz to powiedz po co te zapisy w
                  regulaminie, że może tych nagród nie przyznać?
                  Przeważnie przy takich konkursach słychać tylko zachęty, aby brać w nich
                  udział, o wynikach nikt nie słyszy, czasami nawet nie dostaje się potwierdzenia
                  wysłania pracy od danej instytucji.

A i co to jest ten cały global?

Nagrody ... I nagroda to 50% znizki w czesnym przez 3 lata (cale studia licencj
                  > ackie) ... rok kosztuje 4500, wiec kazdego roku jest sie do przodu o 2250 zl
                  do
                  > przodu ... a to chyba oczywiste ze szkola nie bedzie dawala kasy do reki komus
                  > kto nie bedzie sie w niej uczyl, no nie ? jesli dla kogos 6750 zl za napisanie

No i te finanse. A jak cena czesnego wzrośnie? To co najwyżej możesz dostać 50%
                  rabatu(I nagrody to i tak nie przyznają) stawki z roku 2004/2005. Bo wśród
                  wielu kretynskich punktów tego nie przewidziano. A jak szkoła straci koncesję?
                  itd, itp jest mnóstwo wypadków losowych
                  • rafal.ferber Re: SWPS politologia 02.03.05, 19:21
                    Napisz mi proszę jaka to była szkoła i ile wygrałeś bo ja się jeszcze z tym nie spotkałem.

Zapisy są w kazdym powaznym regulaminie - chodzi o wypadki losowe.
                    Zachety sa a wyniki beda ogloszone na storonach organizatorow (www.global.net.pl oraz www.swps.edu.pl) ... Kazdy kto przysle nam prace dostanie potwierdzenie

A Global to portal internetowy ...wejdziesz to zobaczysz.

Nie wiem czy cena czesnego wzrosnie ...wiem ze w zeszlym roku spadla o 100 zl a pierwsza nagroda zostanie przyznana.

A jesli twierdzisz ze szkola taka jak SWPS jest w stanie stracic koncesje w przeciagu roku to polecam zorientowanie sie na rynku edukacyjnym.
                    • Gość: pozdrawiam Re: SWPS politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 22:06
                      Wiem, że taką szkołę jest bardzo łatwo założyć, trudniej to cholerstwo usunąć.

Wyższa Szkoła Handlu i Finansów Międzynarodowych, ta w Warszawie. Buyło to dwa
                      lata temu i nie wiem czy szkoła ta jeszcze istnieje.
              • Gość: Aśka Re: SWPS politologia IP: *.aster.pl 02.03.05, 22:19
                Do pozdrawiam:
                Widzę,że przemawia przez Ciebie swoisty fatalizm,skąd tyle pesymizmu??
                Konkurs ten jest stworzony po to,by zainteresować przyszłych studentów(nieważne
                czy będzie to świeżoupieczony maturzysta czy biznesmen po 40stce)
                kierunkiem,który istnieje na SWPSie dopiero od 2 lat i być może mało osób o nim
                słyszało.Weź pod uwage,że jest to duża możliwość dla ambitnych studentów,którzy
                rzeczywiście chcą tam studiować.Jest wyraźnie zaznaczone,że jest to konkurs dla
                zainteresowanych tym kierunkiem!Dlatego wygrana jest bardzo atrakcyjna,wierz
                mi,wiele bym dała bym płacić 50% mniej ale mi pozostaje tylko(lub aż) walczyć o
                róznorakie stypendia.Dlatego absurdem jest mówienie,że to żadna nagroda,dla
                kogoś kto chce dostać do ręki tlye kasy,niech gra w totka,tutaj chodzi o
                edukacje,a w skali 3 lat ponad 6000 to horrendlana suma!I bardzo się
                kalkuluje.I pisząc,że SWPS moze stracic koncesje poczytaj sobie tak jak radzi
                kolega;)(pozdrawiam:)).Szkoła istnieje już dosyć długo,jest dobrą
                szkołą,dlatego zainteresowanie się owym konkursem pozwoli się jej
                rozwinąć,powołać w swoje progi nowych studentów politologii,gdyż kierunek jak
                już wspomniałam jest świeży i potrzebuje takiego marketingu(w pozytywnym tego
                słowa znaczeniu).
                Jeśli Ty pozdrawiam podchodzisz sceptycznie do takowych konkursów to ok,ale dla
                wielu jest to byc może szansa,aby płacić "troche" mniej za studia!
                A opcja nie przyznania nagród jest po prostu hmm,również absurdlna!Myślisz że
                nikt nie nadzoruje tego typu konkursów?A ryzyko jest tak wielkie,ze nikt by go
                nie podjał..sama pomysl czym by to groziło dla szkoły,gdyby okazało sie ze
                organizuje konkurs i jest on jedna wielka sciema...
                No nic,pozdrawiam pozdrawiam;) i wiecej optymizmu!
                • rafal.ferber Re: SWPS politologia 02.03.05, 22:47
                  Pozdrawiam --> czemu twierdzisz ze "ciezko to cholerstwo usunac" ... szkoly wyzsze to cholerstwo ?

A Ciebie Asiu pozdrawiam i dziekuje za pomoc w wyjasnieniu intencji konkursu :)
                  • Gość: pozdrawiam Re: SWPS politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 12:00
                    Dobrze, ja w takim razie pozostanę przy swoim zdaniu.

• Gość: Aśka Re: SWPS politologia IP: *.aster.pl 03.03.05, 18:20
                    A proszę bardzo:)nie ma sprawy,no chyba że będziesz się tak często na zajęcia
                    spóźniał;)
                    • Gość: Marek Lenarcik Re: SWPS politologia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.03.05, 19:16
                      Ja zaswiadczam, ze Rafal jest niezwykle punktualny. Po prostu czasem ciezko
                      jest byc w dwoch miejscach jednoczesnie! :-)
                      • rafal.ferber Re: SWPS politologia 04.03.05, 23:48
                        zwlaszcza jesli jednym z tych miejsc jest sala, w ktorej odbywa sie nudny wyklad ... ale takich niestety nie da sie uniknac ...
                        Pozdrawiam

RF
                        • isabar Re: SWPS politologia 05.03.05, 23:57
                          Czy Rafała Ferbera SWPS zatrudniła w ramach prowadzenia nowoczesnych strategii
                          marketingu?
                          Czy to tylko publicity?
                          • rafal.ferber Re: SWPS politologia 08.03.05, 00:05
                            Dla wyjasnienia - nadal pozostaje osoba bezrobotna... a publicity nie uprawiam ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka