Dodaj do ulubionych

Universiteit Gent

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.04.05, 16:32
Hej! Czy był może ktoś na tej uczelni w ramach Socratesa? Byłabym wdzięczna
za wszelkie opinie o tym mieście i o samej uczelni.
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: waw Re: Universiteit Gent IP: 217.8.186.* 06.04.05, 16:35
      a co to w ogóle jest?
      he he
    • mary_an Re: Universiteit Gent 06.04.05, 19:13
      wlasnie jutro jade do gent na wycieczke, a co cie konkretnie interesuje? to
      jest dosyc prestizowa uczelnia, a jesli chodzi o miasto to nie wiem, jutro sie
      dowiem i podziele wrazeniami :)))
      • Gość: carla Re: Universiteit Gent IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.04.05, 19:59
        Cześć!
        Jadę na semestr jesienny do Gent, studiuję prawo. Niewiele wiem o tym mieście,
        słyszałam, że mieszkańcy niechętnie rozmawiają po angielsku a z wielką chęcią
        po flamandzku:-( O Uniwersytecie wiem tylko tyle ile na ich stronie
        internetowe - mało! Byłabym wdzięczna za jakiekolwiek info i wskazówki.
        Pozdrawiam!
        • mary_an Re: Universiteit Gent 06.04.05, 20:11
          no ja jestem akurat w okolicach gent, wiekszosc czasu to i tak spedzam w
          brukseli - kocham to miasto! ale bylam tez 2 miesiace w Leuven, flamandzkim
          miasteczku uniwersyteckim i bylo przecudownie, podobno gent jeszcze
          ladniejsze!!!! z tego co slyszalam, to malutkie bardzo urocze miasteczko,
          mysle, ze z jezykiem nie bedzie problemu, flamandowie gadaja we wszystkich
          jezykach swiata (wlasnie mieszkam z siedmioma z kazdym gadam w innym jezyku i
          jest super).
          • Gość: carla Re: Universiteit Gent IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.04.05, 21:42
            Dziękuję za informaje! Pocieszyłaś mnie:-) Bałam się o te języki bo mówię tylko
            po angielsku i niemiecku ale mam nadzieję, że jakoś sobie poradzę. Moje obawy
            wynikają też stąd, że dobrze poinformoana(?) koleżanka stwierdziła, że do Gent
            nie opłaca się jechać, za to Leuven jest piękne cudowne etc. Sama nie wiem co o
            tym myśleć. Malutkie miasteczko? Bardzo malutkie?
    • Gość: carla Re: Universiteit Gent IP: 82.177.80.* 08.04.05, 21:19
      up
    • Gość: carla do mary_an IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.05, 19:13
      hej! jak wycieczka? byłabym wdzięczna gdybys napisała coś o Gent:-)
      pozdrawiam!
      • mary_an Re: do mary_an 22.04.05, 18:53
        kurde troche sie spoznilam z odpowiedzia, ale po tym niezapomnianym wieczorze w
        gent bylam w ciaglym biegu (niezapomniany nie ze wzgledu na samo miasto ile
        osobe, z ktora tam bylam...) ale samo miasto jest super piekne, pelno
        studentow, klubow, restauracji, pubow, caly czas cos sie dzieje - zrobilo na
        mnie bardzo dobre wrazenie :))) wybieram sie tam znowu na wycieczke jesienia,
        chetnie zobacze je za dnia (bo dojechalam wtedy o 23 wieczorem i zostalam jakos
        do 4 rano)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka