Dodaj do ulubionych

studia zaoczne i dzienne

IP: *.szczecin.mm.pl 21.04.05, 11:21
Cześć!
Czy ktos z Was orientuje się czy na dyplomie znajduje się informacja o tym czy dana osoba ukończyła studia zaoczne lub dzienne? Z góry dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: studia zaoczne i dzienne IP: *.wseiz.pl / 195.94.203.* 21.04.05, 11:30
      Jest jednosta gdzie się uczyłaś np. studium zaoczne. Niektóre uczelnie piszą
      jednak bezpośrednio o ukończonych studiach zaocznych.
      Nie spotkałem się z przypadkiem iż byłoby to niewiadome na pierwszy rzut oka.
      • lanka3 Re: studia zaoczne i dzienne 21.04.05, 12:23
        na dyplomie nie wolno wpisywać jakie studia się ukończyło - dzienne, zaoczne
        czy wieczorowe. Wpisywało sie natomiast czy to są studia zawodowe czy
        magisterskie. W tej chwili jest odpowiedni druk na okładce dyplomu.Rodzaj
        studiów określa się wyłącznie w suplemencie
        • Gość: Vere Re: studia zaoczne i dzienne IP: *.tarnow.sdi.tpnet.pl 21.04.05, 12:39
          Od tego roku bedzie wydawany oprocz dyplomu suplement - zawierajacy min informacje o trybie studiow jak rowniez ocen z poszczegolnych przedmiotow..
          • Gość: Andrzej Re: studia zaoczne i dzienne IP: *.wseiz.pl / 195.94.203.* 21.04.05, 12:52
            Fakt, przyznaję się do błędu, zgodnie z nowym wzorem dyplomu nie ma tam trybu
            studiów. Pozostaje tylko jednostak organizacyjna, jak jest to wydział to ok,
            gorzej jak np. studium zaoczne
            • lanka3 Re: studia zaoczne i dzienne 21.04.05, 13:34
              określenie studium zaoczne to nie jednostka organizacyjna wydziału - studia
              prowadzi wydział (bądź inaczej to może być określane), studia dzienne bądż
              zaoczne to system studiów nie wpisywany do dyplomu.
              • Gość: Andrzej Re: studia zaoczne i dzienne IP: *.wseiz.pl / 195.94.203.* 21.04.05, 14:13
                Hmmmmmmm
                Na SGH jest:
                - Studium Dyplomowe
                - Studium Podstawowe
                - Studium Zaoczne

i takie nazwy widnieją (przynajmniej widniały) na dyplomach.
                • Gość: lanka3 Re: studia zaoczne i dzienne IP: *.po.opole.pl / *.po.opole.pl 21.04.05, 14:48
                  nie powinny,ministerstwo już dawno temu zabroniło oznaczania systemu studiów na
                  dyplomach
                  • Gość: lanka3 Re: studia zaoczne i dzienne IP: *.po.opole.pl / *.po.opole.pl 21.04.05, 14:49
                    a to studium podstawowe to od podstawówek? hehehe
                    • Gość: Andrzej Re: studia zaoczne i dzienne IP: *.wseiz.pl / 195.94.203.* 21.04.05, 14:52
                      www.sgh.waw.pl/ksztalcenie/stacjonarne/sp
                  • e_r_i_n Re: studia zaoczne i dzienne 21.04.05, 18:53
                    Na SGH nie ma wydziałów. Jednostki organizacyjne do dla studiów dziennych
                    Dziekanat Studium Podstawowe go(przez pierwsze 3 semetry) i Dyplomowego (reszta
                    studiow), dla zaocznych - Dziekanat Studium Zaocznego. Raczej nie jest to
                    niezgodne z prawem, skoro funkcjonuje od dluzszego czasu.
                    • e_r_i_n Re: studia zaoczne i dzienne 21.04.05, 19:29
                      No i na dyplomie jest pieczatka - dziekanatu studium dyplomowego lub zaocznego.
                      • lanka3 Re: studia zaoczne i dzienne 21.04.05, 20:36
                        kurde, 30 lat wypisuje dyplomy i nigdy nie stawiałam pieczątki dziekanatu!!!!!!
                        Są nieważne??!!!
                        • e_r_i_n Re: studia zaoczne i dzienne 21.04.05, 20:41
                          A pieczątkę wydziału stawiałaś?
                          • lanka3 Re: studia zaoczne i dzienne 21.04.05, 20:53
                            stawia sie tylko okrągłe wytłaczane z nazwą uczelni (mała i duża) przy zdjęciu
                            i na dole pomiędzy podpisującymi. A gdzie wydziału? dalej nie mogę namierzyć
                            • e_r_i_n Re: studia zaoczne i dzienne 21.04.05, 20:54
                              Wiesz, widziałam w przelocie dyplom moich rodziców tylko, wiec nie pamietam,
                              jakie pieczatki na nim byly. Swojego jeszcze nie posiadam :)
                              • lanka3 Re: studia zaoczne i dzienne 21.04.05, 21:24
                                eeee, to jakiś przedpotopowy, może za tych czasów byly pieczątki dziekanatu....
                                ale to było dawnooooo.......ale tak pewnie tłumaczyłaś że są tam pieczątki
                                dziekanatu że prawie uwierzyłam. Jednak trzeba być pewnym jak się odpowiada
                                • e_r_i_n Re: studia zaoczne i dzienne 21.04.05, 21:27
                                  Ok, nie bylam pewna pieczatki - po prostu droga dedukcji doszlam, ze skoro
                                  dyplom wydaje dziekanat, to i pieczatka tej jednostki jest :)

A co do dyplomu moich rodzicow, to nie sa przedpotopowe :)
                                  • lanka3 Re: studia zaoczne i dzienne 21.04.05, 22:00
                                    podejrzewam, że z tego samego okresu co mój - a to oznacza że nie jest
                                    przedpotopowy :-))) ale dedukcję musisz poćwiczyć!!!
                                    • e_r_i_n Re: studia zaoczne i dzienne 21.04.05, 22:30
                                      lanka3 napisała:

> podejrzewam, że z tego samego okresu co mój - a to oznacza że nie jest
                                      > przedpotopowy :-)))

:)

> ale dedukcję musisz poćwiczyć!!!

Jedna wpadka nie przesadza jej kiepskiego poziomu :)
                                      • lanka3 Re: studia zaoczne i dzienne 22.04.05, 08:03
                                        teraz w sprzedaży są filmy DVD o Holmsie - pooglądaj i poćwicz
                                        • e_r_i_n Re: studia zaoczne i dzienne 22.04.05, 14:41
                                          Dziękuję, nie potrzebuję.
    • Gość: Pallo Re: studia zaoczne i dzienne IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 22.04.05, 21:20
      Nie można wpisywać, czy dany student skończył dzienne, zaoczne, czy wieczorowe!
      Ale uczelnie już dawno wpadły na pomysł, jak ten "przepis" ominąć;-) Czasem na
      zaocznych, czy wieczorowych są inne nazwy specjalności, których nie ma na
      dziennych - to jeden sposób. Drugi, bardziej powszechny, to tzw. nr albumu.
      Jest to numer, który dostaje student, kiedy zaczyna studia na danej uczelni.
      Opatrzona tym numerem jest jego legitymacja a potem dyplom! I tak nr albumu
      studenta studiów dziennych wygląda np tak: 10.987! Gdy tymczasem student
      wieczorowy ma: 10.987/w a zaoczny: 10.987/z! Bierzesz taki dyplom do ręki,
      patrzysz na nr albumu i już wiesz wszystko;-)
      KrzyWHO
      • Gość: Zenek Re: studia zaoczne i dzienne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 23:18
        A ja słyszałem, że tego nie było, ale teraz (nie wiem dokładnie od kiedy) ma
        być - na dyplomie ma być info o ukończeniu dziennych, zaocznych lub
        wieczorowych.
        Z innej beki... Panie z dziekanatu i tak mają rację bo są ważniejsze od samego
        dziekana ;) Chyba temu nikt nie zaprzeczy...
        • lanka3 Re: studia zaoczne i dzienne 23.04.05, 14:48
          oj dzieci, dzieci, nie znacie sie na tym a zabieracie głos.Nr albumu nigdy nie
          jest i nie był wpisywany do dyplomu. W dyplomie jest nr dyplomu (zaraz pod
          zdjęciem).Faktycznie, niektóre uczelnie łamią ten numer przez w, z, dz - ale
          jest to nieprawidłowe i nie powinno mieć miejsca. Tak samo nie będzie wpisywany
          na dyplomie rodzaj studiów. W tej chwili studia dzienne i zaoczne oparte są na
          tych samych standardach nauczania (tzw.minima programowe), w dyplomie z tego
          wzgledu mogą być oznaczenia typu: studia magisterskie, zawodowe, magisterskie
          uzupełniające.Co do tych pań z dziekanatu co to i tak mają rację - to prawda. A
          bierze sie to z prostej przyczyny. Kadencja prodziekana trwa 3 lata i rzadko
          któremu chce się wszystkiego nauczyć, a ja muszę znać każdy przepis i jego
          zastosowanie. Więcej powiem - wiem nawet jak każdy przepis można obejśc z
          korzyścią dla studenta (no, chyba że mi podpadnie)
          • e_r_i_n Re: studia zaoczne i dzienne 23.04.05, 15:40
            lanka3 napisała:

> Więcej powiem - wiem nawet jak każdy przepis można obejśc z korzyścią dla
            > studenta (no, chyba że mi podpadnie)

I już widzę, jak to stosujesz w praktyce, mamusiu :)
            • lanka3 Re: studia zaoczne i dzienne 25.04.05, 07:44
              nie stosuję bo mi się nie chce
              • e_r_i_n Re: studia zaoczne i dzienne 25.04.05, 07:53
                Jakos wcale nie jestes zdziwiona. Panie z dziekanatu (z niewielkimi wyjatkami,
                mialam szczescie spotkac tylko jedna 'inna') sa wszedzie takie same :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka