Dodaj do ulubionych

Lektoraty na UJ

IP: *.chello.pl 26.04.05, 14:31
Hej, w tym roku wybieram sie UJ (politologia, stos. miedzynarodowe), intereuje mnie sprawa lektoratow - jakich jezykow mozna sie uczyc? Jest gdzies (najchetniej na necie) jakas lista? Przyznam, ze interesuja mnei dosc "egzotyczne" jezyki - niderlandzki, norweski i litewski. Jednak z tego, co wiem, nie ma takich filologii, ew. moze ktos naucza ich w ramach lektoratow na pokrewnych filologiach. Njabardziej chcialabym zobaczyc liste mozliwych jezykow do wyboru. Aha, czy po skonczeniu jednego lektoratu mozna od 3 roku pojsc na inny? Albo kontynuowac zaczety juz jezyk? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • quille Re: Lektoraty na UJ 26.04.05, 15:13
      www.filg.uj.edu.pl/spnjo/ tu link do strony, choć informacji o takich
      językach nie znalazłam, ale z tego co wiem litewski na pewno jest, bo kumpel na
      prawie chodzi - pozostałe prawdopodobnie też - norweski raczej tak z tego co
      sobie przypominam, nie wiem czy niderlandzki

poza tym zawsze możesz się przejśc na Anny i zapisać tam na dowolny język (pod
      warunkiem, że nie ma sie na studiach jakiegoś żelaznego zestawu) i chodzić z
      ludźmi z innych kierunków

przynajmniej tak jest na moim kierunku
      • Gość: maturzystka Re: Lektoraty na UJ IP: *.chello.pl 26.04.05, 15:32
        Czyli dostepne sa rozne jezyki? Nie tylko standardowy zestaw ang, niem, franc, hiszp, wl, ros itd? Zalezy mi na czyms malo popularnym, czego nie mozna sie nauczyc na kursach :)
        • quille Re: Lektoraty na UJ 26.04.05, 16:30
          myslę, że najlepszym rozwiązaniem byłoby przejście się na ulice św.Anny i
          obczajenie tablicy, gdzie sa wszystkie kursy wypisane (taki podział godzin) i
          tam będzie napisane jakie w ogole są

a tak poza tym to na pewno są takie mniej popularne :)

przy czym trzeba zaznaczyć, że nie zawsze poziom jest dobry - niektóre lektoraty
          są jak kursy językowe, ale niektórym bardzo dalego do tego poziomu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka