Gość: Marek IP: *.atlanta.ga.us 13.05.03, 17:09 Czy ktos juz przeczytal. Ja jestem blisko konca i ma coraz wiecej watpliwosci czy ten gosc nie przesadza ze swoja wiara w ewolucje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jorland Re: The Cooperative Gene 14.05.03, 09:42 Gość portalu: Marek napisał(a): > Czy ktos juz przeczytal. Ja jestem blisko konca i ma > coraz wiecej watpliwosci czy ten gosc nie przesadza ze > swoja wiara w ewolucje. A dokładniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: The Cooperative Gene IP: *.atlanta.ga.us 14.05.03, 14:31 Pierwsze kilka rozdzialow jest super. Ladnie rozwija i wyjasnia Dawkinsa. Ale potem zaczynaja sie spekulacje dotyczace tego na jakim etapie jest ludzkosc i czy grozi nam katastrofa genetyczna czy swietlana przyszlosc. Jedyne co do tej pory wynioslem z tej ksiazki to podziw dla biologow. Zawsze uwazalem biologie za dziedzine dla kobiet szukajacych meza i hodujacych kwiatki a tu okazuje sie ze jest ona rownie fascynujaca jak np. fizyka czy matematyka. Odpowiedz Link Zgłoś
jorland Re: The Cooperative Gene 15.05.03, 15:27 Gość portalu: Marek napisał(a): > Pierwsze kilka rozdzialow jest super. Ladnie rozwija i > wyjasnia Dawkinsa. Ale potem zaczynaja sie spekulacje > dotyczace tego na jakim etapie jest ludzkosc i czy grozi > nam katastrofa genetyczna czy swietlana przyszlosc. > > Jedyne co do tej pory wynioslem z tej ksiazki to podziw > dla biologow. Zawsze uwazalem biologie za dziedzine dla > kobiet szukajacych meza i hodujacych kwiatki a tu okazuje > sie ze jest ona rownie fascynujaca jak np. fizyka czy > matematyka. I o to własnie chodzi. Jesli mozna napisac niezla popularyzatorska ksiazke przyblizajaca zagadnienie i przy okazji niezle na tym zarobic, to mozna wybaczyc, ze autor zagalopowal sie w niektorych spekulacjach, lub bawi sie w futurystyke. Sam bym chcial wiedziec na ile ta popularyzacja ma uzasadnienie, a na ile to takie sobie opowiastki, ktore fajnie sie czyta, ale sa one czysto spekulatywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: The Cooperative Gene IP: *.atlanta.ga.us 15.05.03, 16:13 Wczoraj ja skonczylem. Po rozwazaniach ilez to genow maja anioly i czy sa obojniakami jestem kompletnie zdegustowany. Ale i tak polecam ta ksiazke. Gosc w naprawde przystepny sposob pokazal gdzie jest genetyka i jak wiele jeszcze nie wiemy. Pokazal tez ze nie wiadomo co dalej bedzie z ludzmi... Odpowiedz Link Zgłoś