Gość: greta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 12:58 co napisać w życiorysie, który trzeba złożyć razem z innymi dokumentami na studia??nie wsławiłam się niczym szczególnym:( pisać o swoich zainteresowaniach?? może jakieś rady?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: frytKaa Re: życiorys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 14:29 pisz o swoich poszczególnych szczeblach nauki np. Nazywam się ..., urodzilam sie ... w ... jako córka .... i .... z domu ... W ... roku rozpoczełam nauke w Szkole Podstawowej im. ..., którą ukończyłam w roku... Następnie podjełam nauke w ... itd. Oczywiście niektóre uczelnie zawierają taką informacje, iż w życiorysie należy umieścić swoje zainteresowania itp. więc myśle, że nic nie zaszkodzi napisać kilka słów (ale się nie rozpisuj) o swoich zainteresowaniach, przyszłych planach, dokonaniach szkolnych czy osobistych. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
svenja1 Re: życiorys 08.05.05, 15:22 tak jak napisała frytKaa, życiorysów się już nie pisuje raczej... nikomu się nie chce czytać "wypracowania", tylko powinno być wszystko w rubrykach: imię i nazwisko- data urodzenia - adres+telefon - znajomość języków obcych - wykształcenie - (wypisujesz szkoły po kolei) doświadczenie zawodowe - jak jest, jakiś wolontariat czy coś inne umiejętności - kursy,szkolenia, pisanie na komputerze, znajomość programów zainteresowania - im bardziej oryginalne tym lepiej :) ale każde mile widziane (np psychologia, literatura, sport itp) Acha! no i musi się mieścić na 1 stronie A4 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś