Gość: meg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 21:52 wybiera sie ktos??????????????:> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: meg Re: indyjstyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 22:27 ja to nazywam indyjstyka, a dokladnie na uj nazywa sie to indianistyka , uczysz sie o Indiach:) sssuuperrrr tak mi sie wydaje:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajot Re: indyjstyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:39 a co potem? do Indii świete krowy paść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rasta Re: indyjstyka IP: *.ar.krakow.pl 09.05.05, 23:01 > a co potem? do Indii świete krowy paść? od pazdziernika mam nadzieje :PP Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: indyjstyka 09.05.05, 22:23 mnie ta nazwa indianistyka rozwala, bardziej mi się kojarzy z Indianami niż z Indiami;) też mi się wydaje, że kierunek może być ciekawy. jak Cię to interesuje, idź, czemu nie:) nie zwracaj uwagi na gadanie że kierunek niepraktyczny, pracy nie znajdziesz itp. bo po czym niby tak na pewno znajdziesz?? tego i tak nie wiadomo, więc idź na to, co Cię interesuje przynajmniej:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rasta Re: indyjstyka IP: *.ar.krakow.pl 09.05.05, 22:59 > mnie ta nazwa indianistyka rozwala, bardziej mi się kojarzy z Indianami niż z > Indiami;) odkrywcom ameryki tez sie popieprzylo... > też mi się wydaje, że kierunek może być ciekawy i co ty powiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: indyjstyka 10.05.05, 00:04 no i po cóż komentujesz moją wypowiedź jak w zasadzie nie masz mi nic konkretnego do powiedzenia... ech. czy ja krytykuję kierunek, nie daj Boże? nie. nazwa mi się nie podoba i tyle. wolę 'indologię'. źle że mi się wydaję ze to ciekawe? nieciekawe jest? ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rasta Re: indyjstyka IP: *.crowley.pl 10.05.05, 01:18 bo piszesz irytujace oczywistosci: radzisz by meg wybrala kierunek ktory ja interesuje, ze zaden kierunek nie gwarantuje uzyskania dobrej pracy i w koncu ze indologia moze byc ciekawa. tez mi vespucci forum studia... Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: indyjstyka 10.05.05, 12:44 bo pewnie jej zaraz będzie ktoś odradzał, tak jest z tego typu kierunkami (sama też studiuję orientalistkę i wiem), że niby po co, że to bez przyszłości itp. a bo inni to na tym forum same głębokie mądrości wypisują, rzeczywiście;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rasta Re: indyjstyka IP: *.crowley.pl 10.05.05, 15:55 watpie czy suche stwierdzenia nie poparte zadnymi argumentami moga kogos przekonac do wyboru tego kierunku. to, ze rownasz do innych i zwalniasz siebie z myslenia zostawie juz bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: indyjstyka 10.05.05, 16:20 dobra, rozumiem, że chcesz się poczepiać bez powodu. trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rasta Re: indyjstyka IP: *.crowley.pl 10.05.05, 17:25 powod "czepiania sie" zostal zaznaczony w pierwszym wpisie: bezsilna irytacja odkrywcza glebia twojego postu. dobra, nie rozumiesz. trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: indyjstyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 18:22 nie wiedzilam ze moj watek wywola tyle kontrowersji:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loop Re: indyjstyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 23:08 jesli ktos nawet nazwy kierunku nie zna, i wydaje mu sie, ze to bedzie ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: indyjstyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 00:37 a gdzie ktos pisze ze nie zna nazwy kierunku???? Odpowiedz Link Zgłoś
nallega_m Re: indyjstyka 11.05.05, 09:33 na samym poczatku. poza tym nazwa zaproponwana przez autorke watku jest przynajmniej karkolomna. to jest dosyc czeste zjawisko, kiedy dzieci ida na studia tylko z powodu nazwy i czesto ja przekrecaja: panienki, ktore pytaja o testy na KOMPARYSTYKE naprawde sie zdarzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: indyjstyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 12:08 dziwne...masz podejscie, wszystko trzeba nazywac tak jak sie nazywa???przypuscmy ktos ma na imie Agnieszka, a ty zaczynasz mowic do tej osoby Aga bo tak ci lepiej pasuje to znaczy ze juz to nie jest ta sama osoba??? dziwne dziwne.... zastanwaiajace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allice_ Re: indyjstyka IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.05, 19:28 Ja się wybieram ............tylko boje się,że sie nie dostane.Zdawałeś nową maturę??A jesli tak to ile miałeś punktów?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allice_ Re: indyjstyka IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.05, 19:33 raczej.Ile miałaś punktow? :)sorrki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorothy Re: indyjstyka IP: *.mosar.pl / *.mosar.pl 01.07.05, 10:43 Ja co prawda już jeden kierunek studiuję (też raczej nieprzyszłościowy, ale wierzę, ze z moją pasją przebiję się i znajdę pracę :)) ale z chęcią bym dowiedziałą się jakie są wymagania dla kandydatów ze starą maturą aby dostać się na ten kierunek :> Mój tata pochodzi z Indii i z chęcią dowiedziałabym sie czegoś o tym kraju :) Jedynym ograniczeniem jest to, ze studiuję nie na UJ a na UG ;d Drugi koniec Polski ;d Ale nie ma rzeczy niemożliwych :] Odpowiedz Link Zgłoś