Dodaj do ulubionych

dredy na uczelniach

IP: *.system / *.system-net.pl 11.05.05, 12:18
Mam nie mały problem. Wybieram się na studia i mam dredy. Boje się troche jak będzie z tolerancją ich na uczelniach. Czy możecie napisać mi jak to wygląda na poszczególnych uczelniach i czy mieliście jakieś nieprzyjemności z powodu dredów lub na przykład długich włosów podczas rozmów kwalifikacyjnych??? Z góry dzięki za pomoc:))
Obserwuj wątek
    • Gość: ella Re: dredy na uczelniach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 12:22
      Tym się różni szkoła średnia od uczelni że na uczelni studiuja ludzie dorośli,
      którzy maja pełne prawo do wygladania tak, jak chca. Przejdź sięe kiedyś po
      wydziale, na którym chcesz studiować, i pooglądaj sobie ludzi. Powodzenia!
    • Gość: nie dred Re: dredy na uczelniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 13:28
      będą cię traktować jak palanta, wyobraź sobie profesora który ma 60 lat i
      będzie cie traktował z poważaniem...
    • Gość: drr Re: dredy na uczelniach IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 11.05.05, 14:32
      zalezy od kierunku..
      • facecja Re: dredy na uczelniach 11.05.05, 14:46
        powiedziałabym raczej, że od ludzi - wszędzie się znajdą tacy, co dredziarzy
        uważają za brudasów i ćpunów. cóż, ich prawo, tak samo jak dredziarz ma prawo
        wyglądać, jak wygląda. Drogi Itzq - nie ścinaj ich, nie przejmuj się złosliwymi
        uwagami. Jak na rozmowie kwalifikacyjnej pokażesz, że masz dużo w głowie, to to
        co masz na głowie nie będzie miało znaczenia.
    • Gość: ingrid Re: dredy na uczelniach IP: *.180.169.196.fdl.wi.charter.com 12.05.05, 05:08
      Na kulturoznawstwie na UAM mialam cwiczenia z socjologii kultury z facetem z
      dredami do pasa, w ogole na Wydziale Nauk Spolecznych UAM panuje
      liberalizm.polecam ;o)
      • Gość: goldi Re: dredy na uczelniach IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.05, 16:58
        Zydorowicz:)
        • Gość: ingrid Re: dredy na uczelniach IP: *.180.169.196.fdl.wi.charter.com 01.06.05, 21:31
          Ano Zydorowicz :o)
          • Gość: goldi Re: dredy na uczelniach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 12:08
            Coraz b.długaśne ma, już do pasa.Zapuszcza widoczne.
    • Gość: k Re: dredy na uczelniach IP: *.autocom.pl 01.06.05, 19:31
      u mnie na roku jest koleś z dredami i nigdy nie słyszałam, zeby ktoś z
      wykładowców robił mu jakiekolwiek uwagi. faktem jest natomiast, ze przez
      charakterystyczny wygląd wszyscy go łatwo zapamiętują i rozpoznają - nie schowa
      sie ;)
    • r.richelieu Re: dredy na uczelniach 01.06.05, 19:36
      były rektor UŚ ma co prawda nie dredy, ale włosy długie i rozwiane. Z UŚ więc
      studenci zawsze mają przykład, na który mogą się powołać w obronie własnej
      ekstrawagancji;)
    • Gość: Ag Re: dredy na uczelniach IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 02.06.05, 09:56
      Moja kolezanka z dredami, kolczykiem w jezyku, cala masa gwozdzi w uszach,
      noszaca ciuchy na lewa strone robi mgr i dziadka w garniaku przed emerytura...
      i to oblawszy jego przedmiot przed laty. Traktuja sie oboje powaznie,
      niezaleznie od wygladu i jakiejs przeszlosci. Studia to nie podstawowka.

Pozdrawiam
      Ag
    • monika.ru Re: dredy na uczelniach 02.06.05, 17:32
      jako eks-dredziara(egzekucja nastapila miesiac temu:..() i studentka ILS-u na
      UW musze stwierdzic, ze ta, mysle coraz mniej ekstrawagancka fryzura, ani nie
      pomaga, ani nie przeszkadza.na rozmowie kwalifikacyjnej proponuje zablysnac
      wiedza, elokwencja i ...usmiechem, a nikt nie zwroci uwagi na dredziochy:)
      gwarantuje!a jesli juz, ktos bedzie robil Ci z tego tytulu trudnosci, to daj
      sobie na luz i zwiewaj z tej przegnilej, konserwatywnej placowki ile sil w
      nogach;)tu nawet nie chodzi o liberalizm, ale o szacunek dla drugiego czlowieka!
      zaznacze tylko, iz prawdopodobnie bedziesz (jak juz zreszta ktos zauwazyl)
      rzucac sie w oczy(ten gosc z dredami do pasa,czy jakie tam masz, tak beda o
      Tobie mowic nawet Ci, ktorych Ty w ogole nie kojarzysz), na pewno
      bedziesz "latwo rozpoznawalny". musze przyznac, ze czasem to bywa nawet mile..:)
      w kazdym razie, zycze powodzenia!
      • Gość: Zasil Re: dredy na uczelniach IP: 80.51.245.* 02.06.05, 23:32
        Mój kumpel zdał jeden egzamin właśnie dzięki dredom. To było u wykładowcy
        zfrykańskiego pochodzenia ;) Kumpel odpowiadał, a ja się przygotowywałem do
        odowiedzi i słyszałem jak wykładowca zaczął wpominać czasy studiów, kiedy miał
        dredy (w tych czasach to dopiero była egzotyczna fryzura) a na koniec
        powiedział:"Normalnie bym Pana oblał, ale przypomina mi pan rasta"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka