Dodaj do ulubionych

STUDENCI MEDYCYNY!!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 00:17
Doradźcie mi!! Moja sytuacja wygląda tak: strasznie lubię biologię, nie boję
się kucia,mam dobrą pamięć do nowych nazw ALE nie rozumiem fizyki ani matmy
czyli nie jestem tzw "umysłem ścisłym"!! Czy mam szanse na medycynie?? Czy
człowiek nierozumiejący fizyki jest w stanie sobie tam poradzić?
Obserwuj wątek
    • Gość: tiilka Re: STUDENCI MEDYCYNY!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 14:49
      ze studiami pewnie tak, gorzej z rozszerzoną fizyką na maturze... zawsze ejst jeszcze Poznań, ale tam będzie pospolite ruszenie...
      • Gość: monia Re: STUDENCI MEDYCYNY!!!! IP: *.icpnet.pl 12.05.05, 15:18
        Poza tym w Poznaniu biofiza to jedyny przedmiot którego nie obejmuje sesja
        ciągla, trzeba zaliczyć na I roku, inaczej się wylatuje.
        • Gość: efka Re: STUDENCI MEDYCYNY!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 15:54
          W takim razie muszę spróbować nauczyć się tej fizyki z nowym nastawieniem i z
          nowym nauczycielem!!ech, a na korki trzeba sporo kasy wydać...
          • Gość: efka Re: STUDENCI MEDYCYNY!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 10:49
            może jeszcze jakiś student opowie coś o medycynie?? Strasznie żałuje ze nie mam
            zadnych znajomych, którzy tam studiują, wtedy o wiele łatwiej byłoby podjąć
            decyzje. Cały czas boję się ze tam są sami geniusze i nie ma miejsca dla innych!
            • zaphod_beeblebrox Re: STUDENCI MEDYCYNY!!!! 14.05.05, 15:51
              Z fizyka chyba rzeczywiscie najtrudniej jest przy egz wstepnych, pozniej
              faktycznie jest biofizyka - nie wiem jak jest gdzie indziej ale na ŚAMie jest to
              zdecydowanie bardziej bio niz fizyka :) Sam z fizyki malo co kumam i jakos mi to
              bardzo nie przeszkadza w studiowaniu.
              A co do samych geniuszy... no coz, nie powiedzialbym :P
              • Gość: Lukas Re: STUDENCI MEDYCYNY!!!! IP: *.icpnet.pl 14.05.05, 21:26
                Jestem studentem 2 roku medycyny w Poznaniu :) Coz biofiza to bylo cos czego
                naprawde nie lubilem -ale tylko dlatego ze mialem popiep...nego faceta (Twoje
                zdrowie Leszek!!;(
                A biofiza polega na tym ze masz ksiazke z cwiczeniami, musisz przeczytac i
                pozniej wykonac cwiczenie wedlug schematu i odpowiedziec na pytania prowadzacego
                lub napisac krotkie kolo. Trzeba zdobywac punkty - jesli sie nie zdobedzie to
                wtedy pisze sie wyjscie. Ja tak mialem - 2 razy podchodzilem ale sie w koncu
                udalo. A egzamin w sumie niezbyt trudny. Jest test i ludzie zdaja normalnie...
                Nie jest trudno a najlepiej to uczyc sie systematczynie (oczywiscie ja tego nie
                robie;) Najgorsza jest anatomia na 2 roku - dzis mialem poprawke egzaminu:( w
                poniedzialek mam nadzieje ze bedzie praktyk i koniec...
                W kazdym razie calkiem normalne studia:) Pozdrowka!
            • Gość: mehow Re: STUDENCI MEDYCYNY!!!! IP: 149.156.12.* 28.05.05, 18:29
              Geniusze!? Nie żartuj sobie. Ja jestem na czwartym roku w Krakowie i za
              geniusza się nie uważam. Są lepsi ode mnie dużo. Są też dużo gorsi. Co do
              fizyki to na temat egzaminu cięzko mi powiedzieć, bo ja zdawałem starym trybem.
              Na drugim roku jest biofizyka przez jeden semestr i za moich czasów trzeba było
              to wkuć po prostu, a na ćwiczeniach robiliśmy fajne doświadczenia. Ktoś nas tam
              niby pytał raz, ale bez stresu. Teraz podobno zrobili jakieś kolokwia i
              się "przykładają" do sprawdzania wiedzy, ale ja bym tą informację podzielił
              przez dwa. Generalnie te studia nie są ścisłe a z fizyką tylko tyle co na
              biofiz. Poza tym jest to tutaj jeden z takich "mniejszych" egzaminów. Znaczy to
              tyle, że nie robią bardzo dużych problemów z zaliczeniem tego. Na drugim roku
              jest też fizjologia i to ona jest prawdziwą zmorą. Biofizyka to przy niej
              pryszcz. Ogólnie studia polecam. Pozdrawiam
    • kila_lila Re: STUDENCI MEDYCYNY!!!! 15.05.05, 18:55
      a bardzo dorgie są te studia? Tzn. czy dużo sroższe od innych...
      • Gość: Lukas Re: STUDENCI MEDYCYNY!!!! IP: *.icpnet.pl 15.05.05, 19:44
        Tzn o co Ci konkretnie chodzi??
        Jesli sie normalnie dostaniesz to nie musisz placic za studia (ok. 18 tys za 1
        rok:( a poza tym to luz - jak kazde inne. Ksiazki jak chcesz mozesz kupowac lub
        wypozyczac z biblioteki. Mozna tez kupic o wiele tansze ksera. Ja tam materialy
        dostaje od kumpla (z ktorym mieszkam) i ktory jest na 3 roku. Ja to mam dobrze -
        juz teraz czekaja na mnie materialy na 3 rok ;)
        Pozdrowka - jakby co piszcie - soulafein@tlen.pl - postaram sie odpowiedziec na
        pytania zwiazane ze studiami medycznymi (zwlaszcza na uczelni w Poznaniu)
        • kila_lila Re: STUDENCI MEDYCYNY!!!! 17.05.05, 15:27
          Konkretnie chodzi o to(choć w sumie tu niewiele można mi raczej poradzić), że
          są one długie, trwają 6 lat +1,5 roku specjalizacji, (tak)? To jest 7 i pół
          roku na czyimś utrzymaniu, gdzie inne studia trwają zazwyczaj 5 lat...Pytanie
          następujące: Czy te pół roku specjalizacji robi się już pracując czy trzeba
          dodatkowo przez te 1,5 roku orać kasę...
          • Gość: ktos Re: STUDENCI MEDYCYNY!!!! IP: *.chello.pl 17.05.05, 20:31
            Studia trwaja 6 lat. Te 1.5 to staz - na razie platny. Specjalizacja ( tak
            okolo 5 lat) to dopiero po tym.
            • Gość: Ark Re: STUDENCI MEDYCYNY!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.05, 00:22
              7.5 roku? Fajnie byłoby... Niestety w ciągu 11-12 lat nauki (6 lat studia + 1.5
              roku stażu + 4-5 lat specjalizacja) można zostać lekarzem z pełnymi
              kwalifikacjami. Dlatego trzeba się dobrze zastanowić, czy jesteśmy skłonni tyle
              lat się uczyć i to jeszcze problem z zarobkami... Ale jak ktoś uwielbia tę
              dziedzinę to będzie zadowoloby. Pozdrawiam
    • ceskacesia Re 05.09.17, 21:37
      Jestem studentem medycyny i jeśli szukasz dobrych ubrań na praktyki, to tutaj polecam ten sklep, podaje linka do inspiracji www.uniformshop.pl/info/18-inspiracje.htm wszystko bardzo ładnie przedstawione, widać wszystko, jak to będzie wyglądało na modelce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka