Dodaj do ulubionych

Pytanie o prawo na UW !!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 01:40
Aby dostać się na studia - należy zdawać historię i wos na poziomie
rozszerzonym . I tu właśnie moje pytanie - czy przy rekrutacji będą patrzeć
też na poziom podstawowy ( ten kiepsko mi poszedł :/)
Obserwuj wątek
    • Gość: kamyk Re: Pytanie o prawo na UW !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 02:37
      Zapewne tak, sam się wybieram na UW ale jestem po starej maturze - muszę zdawać historię i wos na podstawowym a potem na rozszerzonym a biorąc pod uwagę, że swoje egzaminy UW traktować będzie jak matury i będzie ułożona jedna lista rankingowa (dla tych ze starą i dla tych z nową maturą) pewnie Twoje wyniki z podstawowej będą brane pod uwagę ale pewien nie jestem. Zadzwoń najlepiej do jakiegoś Działu Nauczania UW lub dziekanatu WPiA i się zapytaj.

pozdrawiam,
      • Gość: miesiek Re: Pytanie o prawo na UW !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 12:16
        Cytat z UW, wydzialu prawa:
        "Wynik z egzaminu z historii będący średnią arytmetyczną wyniku matury lub
        egzaminu centralnego na poziomie rozszerzonym i podstawowym będzie podzielony
        przez 10, a następnie pomnożony przez 2. Wynik z egzaminu z WOS będzie średnią
        arytmetyczną wyniku matury lub egzaminu centralnego na poziomie rozszerzonym i
        podstawowym będzie podzielony przez 10, a następnie pomnożony przez 2."
        "następnie wyniki te zostaną zsumowane (1%=1punky) dając ogólną ilość punktów z
        egzaminu maturalnego lub egzaminu centralnego. Liczba punktów uzyskanych z
        testu predyspozycji oraz liczba punktów przyznana na egzaminie dojrzałości lub
        egzaminie centralnym zostaną zsumowane dając ostateczną liczbę punktów
        uzyskanych przez kandydata."

Trzeba zdac i podstawe i rozsz dobrze
    • Gość: ddr Re: Pytanie o prawo na UW !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 13.05.05, 11:04
      mozesz tez zajrzec na www.wpia.uw.edu.pl
      moze czegos sie dowiesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka