Gość: Ulvgaard IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 13.05.05, 22:15 Pytanie do tegorocznych maturzystów - czy ktoś rozważa wybór tego ciekawego kierunku na UJ? Mile widziane też ew. opinie aktualnie tam studiujących na temat tego wydziału :>... . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nat Re: Rosjoznawstwo - UJ IP: 195.117.82.* 24.05.05, 09:02 ja tam skladam jako alternatywe dla innych kierunkow :P. btw nie wiesz ktorego ma byc ogloszona lista zakwalifikowanych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Rosjoznawstwo - UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 13:02 podciagacie ten temat i podciagacie a ludzie nic.wiec chyba nie ma duzego zainteresowana. ale ja znam kogos kto tam studiuje - podobno spox, jak sama nazwa wskazuje, wszystko o rosji:) jezyk,literatura, historia i co tam jeszcze... podobno maja tez jakies wymiany z rosjanami, to fajne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigi Re: Rosjoznawstwo - UJ IP: *.olsztyn.mm.pl 30.05.05, 18:01 ja się nad tym zastanawiałam, ale jednak uznałam ze rosjanoznawstwo to nie dla mnie - i nie składam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Rosjoznawstwo - UJ IP: *.bydgoska.krakow.pl 02.06.05, 18:40 radze sie zastanowic nad wyborem tych studiow.. ja wlasnie tam studiuje. przejrzyj dokladnie siatke godzin, zeby nie bylo potem rozczarowania co do programu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulvgaard Re: Rosjoznawstwo - UJ IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 05.06.05, 18:15 mhmm..przejrzałem wydaje się dośc ciekawie, przynajmniej na oko ;) - spojrzenie na Rosję z różnych ujęć. Ale jak to wygląda właśnie bezpośrednio na samych studiach? Jacy wykładowcy, jakie towarzystwo, czy faktycznie po rosjoznawstwie zapowiadają się jakieś perspektywy, czy studiujący tam próbują też równocześnie na innych kierunkach ,itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: Rosjoznawstwo - UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 14:46 No jak jest? I trzeba znac rosyjski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Rosjoznawstwo - UJ IP: *.111.inds.pl 27.07.05, 14:55 Nie, nie trzeba znać rosyjskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: Rosjoznawstwo - UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 18:26 A na jakich uczelniach procz UJ jest ten kierunek. Ilu chcetnych na w miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
agatha.p Re: Rosjoznawstwo - UJ 01.08.05, 18:40 Rosjoznawstwo było bardzo oblegane w tym roku, zresztą jak wszystko związane z Rosją. Rosyjski jest bardzoi przyszłościowy i to pewnie dlatego. Ja się dostałam z odwołania i jestem bardzo zadowolona:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molk Re: Rosjoznawstwo - UJ IP: *.crowley.pl 01.08.05, 19:09 Policzyl ktos ile tam bylo osob na miejsce w tym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Rosjoznawstwo - UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 19:21 A co trzeba bylo zdawac na ten kierunek? Ile mialas % z matury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: Rosjoznawstwo - UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 19:22 Rosyjski mozna sie nauczyc i nie koniecznie trzeba isc na tego typu studiow:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: Rosjoznawstwo - UJ IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.05, 22:40 trzeba było mieć polski, język obcy, geografię lub historię oraz inne przedmioty rozszerzone też były doliczane. ja miałam polski 84/40, gegre 79/71 angielski 96/92. rosyjskiego można się faktycznie nauczyć na kursie, ale po takich studiach ma się też dużą wiedzę o kulturze, geografii, polityce, ekonomii i wielu innych rzeczach:) na brak pracy narzekać nie będę:) Odpowiedz Link Zgłoś