ophelia78 29.09.25, 20:25 Jakiś uj naszczal na klatce schodowej. Śmierdzi jak zaraża, nie dam rady tego zmyć bo się porzygam. Czym z.domowych środków moge to zasypać? Bo mam wrazenie ze mi smród do mieszkania wchodzi. Sodą oczyszczoną? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwoniaw Re: Siki na klatce schodowej - help 29.09.25, 20:53 mabel_mora napisała: > kocim żwirkiem? To chyba najlepszy pomysl - zasypać to zbrylajacym kocim zwirkiem i wtedy wywalić Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Siki na klatce schodowej - help 29.09.25, 20:57 Koci żwirek - bardzo dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Siki na klatce schodowej - help 29.09.25, 21:04 O patrz, nie pomyślałam! Mam kota, mam żwirek. Idę zapytać kocią księżnę czy łaskawie użyczy Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: Siki na klatce schodowej - help 29.09.25, 21:05 ....ale zapomniałam ostrzec: mój kot jak tylko słyszy dosypywanie żwirku, to momentalnie musi się wysikać...tak, że tego... uważaj, bo możesz przywołać klatkowego szczocha Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Siki na klatce schodowej - help 29.09.25, 20:37 Soda oczyszczona tak. Nikt u was w bloku nie ma zwierząt? Ludzie co mają zwierzęta często mają płyny rozkładające i o zapach - tam naprawdę to się najlepiej sprawdza. Jak masz blisko aptekę to w aptece też powinni miecz Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Siki na klatce schodowej - help 29.09.25, 20:39 Chat gpt twierdzi że od sody lepszy będzie ocet albo mix. Odpowiedz Link Zgłoś
rb_111222333 Re: Siki na klatce schodowej - help 29.09.25, 20:38 Wydaje mi się, że bez usunięcia źródła smrodu to niewiele pomoże. Jeśli już to przykryłabym to czymś, żeby zapach się trudniej rozprzestrzeniał. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Siki na klatce schodowej - help 29.09.25, 20:40 Trzeba usunąć jak najszybciej - amoniak potrafi dojrzewać z czasem… Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Siki na klatce schodowej - help 29.09.25, 21:05 Nie jestem w stanie tego zmyc, rzygnę jak nic ... Zasypałam sodą oczyszczoną i potem żwirkiem, zostawiłam uchylone okna. Rano bedzie sprzątaczka. Odpowiedz Link Zgłoś