Dodaj do ulubionych

NKJO a status studenta....

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 13:47
Mam pytanie.Czy ucząc sie w nkjo posiada sie status studenta? chodzi mi o to,
czy przysługują różne zniżki studenckie, programy studenckie, kredyty
studenckie... jak to jest z tym?
Prosze o odp :)
Obserwuj wątek
    • ombra29 Re: NKJO a status studenta.... 15.05.05, 14:01
      oczywiscie! Przeciez nauczycielskie kolegia jezykow obcych sa tworzone przy uczelniach wyzszych. To sa
      studia licencjackie! a wiec wszystko jest i stypendia i znizki.
    • Gość: Karolina Re: NKJO a status studenta.... IP: 157.25.152.* 15.05.05, 14:17
      Jak najbardziej, mają wszystkie uprawnienia studenta, tyle, że przez trzy lata
      tylko.
    • Gość: Tawananna* Re: NKJO a status studenta.... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.05, 14:22
      Jesteście pewni? Np. *podobno* te wszelkie stypendia unijne itd. nie dotyczą
      NKJO, bo osoba ucząca się w NKJO ma status słuchacza, nie studenta. I było już
      dość głośno o potrzebie zmiany statusu NKJO - ale nie słyszałam, by coś w tej
      sprawie ostatecznie zrobiono.

Może odezwie się ktoś dobrze poinformowany:)
      • Gość: alina Re: NKJO a status studenta.... IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 15.05.05, 17:07
        Skończyłam Nkjo przy Uniwersytecie Sląskim. Osoby tam uczące się, jak pisze
        Tawanna mają statut słuchacza i taką też legitymację. Zniżki na autobusy i
        pociągi są, ale nic poza tym. Żadnych stypedniów (naukowych, socjalnych). Co do
        kredytów nie mam pojęcia bo ani ja, ani nikt z moich znajomych zaciągał. O
        stypendia próbowaliśmy walczyć i szukać luk w prawie-bez skutecznie
        • Gość: alina Re: NKJO a status studenta.... IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 15.05.05, 17:08
          oczywiście status a nie statut :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka