Dodaj do ulubionych

asystenci i doktorzy....

IP: *.bib.uni / *.bib.uni-mannheim.de 24.07.02, 15:42
Przede mna nowa droga zycia-od wrzesnia rozpoczynam prace jako asystent na uczelni.
Czy moglibyscie podzielic sie ze mna swoim doswiadczeniem?
Jak to jest?Czy w Polsce warto robic kariere naukowa?
Jak wyglada praca naukowa dla katedry-pisanie artykulow,konferencje?czy trzeba miec na to swoje
fundusze?
Czy da sie przetrwac bez szukania dodatkowego bardziej dochodowego zajecia?wiadomo przeciez ze
wynagrodzenie pracownikow naukowych to nie kokosy.
Jak wyglada w praktyce szukanie dodatkowej pracy?
Czy duzo czasu poswiecacie na przygotowanie do zajec?<a ile na nauke-tzw rozwoj wlasny?

Napiszcie co myslicie.

pozdrawiam!
Asia
Obserwuj wątek
    • Gość: Asia asystenci i doktoranci... IP: *.bib.uni / *.bib.uni-mannheim.de 24.07.02, 15:55
      Sorki za glupi bald.oczywiscie doktoranci.trche mnie zamglilo.
      • caerme Re: asystenci i doktoranci... 24.07.02, 21:05
        ja to tylko ex student amjacy wyobrazenie jacy powinni byc asystenci - i pewnie
        tez masz takie wyobrazenie -z czasow studiow zrealizuj je -nie rob tego co ci
        sie niepodobalo a bedzie dobrze... i badz wyrozumiala i uznawaj zdanie innych
        jak potrafia je uargumentowac
        powodzenia
        • Gość: Tom Re: asystenci i doktoranci... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 25.07.02, 12:28
          Droga Asiu!!
          Ja rowniez zaczynam asystenture od wrzesnia. Moj kolega ktory jest asystentem
          od roku nie narzeka i jest bardzo zadowolony. Mysle ze moze byc ciekawie.
          Powodzenia!!!
          • Gość: Asia Re: asystenci i doktoranci... IP: *.bib.uni / *.bwl.uni-mannheim.de 25.07.02, 14:58
            Tom,a dlaczego nie narzeka?mozesz rozwinac?dlaczego mu sie podoba?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka