Dodaj do ulubionych

NA CZYM POLEGA ODWOŁANIE ?

IP: *.zar.vectranet.pl / 213.77.5.* 17.07.05, 12:41
wogule o co w tym chodzi
jezeli ktos sie nie dostał to ok ma jakiestam miejsce w klasyfikacji pkt
jezeli jest 100 miejsc na studia a on ma 130 to znak ze musi 30 osob z
pierwszej setki zrezygnowac(pojsc na inne studia) aby on mogł wejsc za nie.
WIEC JAKI SENS PISANIA ODWOŁANIA ? I WOGULE KTO INFORMUJE O RZECZACH TYPU ZE
NP. 45 OSOB PRZYJĘTYCH NIE ZADEKLAROWAŁO SIE ZE U NICH STUDIUJĄ I ZWOLNIŁO
SIE MIEJSCE DLA CIEBIE - telefonicznie czy jakos trzeba pojechac itd?
Obserwuj wątek
    • Gość: elka Re: NA CZYM POLEGA ODWOŁANIE ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 12:59
      Jesli uważasz, że masz szanse (np. to "30" pod kreską), piszesz podanie.
      Po terminie złożenia potwierdzeń przez zakwalifikowanych i odebraniu dokumentów
      przez rezygnujących z kierunku- zbiera sie jeszcze raz komisja rekrutacyjna i
      rozpatruje odwołania.
      Tyle, ile ma wolnych miejsc.
      Jesli rozpatrza pozytywnie- wysyłają list.
      Na stronie jest tez z reguły kontakt telefoniczny i termin rozpatrywania odwołań.
      • Gość: f Re: NA CZYM POLEGA ODWOŁANIE ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 13:49
        czyli ze wieksze szanse maja osoby ktore zloza odwolnie niz te ktore zloza samo
        potwierdzeinie dalszej checi ubiegania sie o miejsce na uczelni(formularz)gdyz
        komisja rekr.w pierwszej kolejnosci rozpatrzy prosby tych pierwszych?bez
        wzgledu na to,ktorym sie jest pod kreska?tak?
    • Gość: up Re: NA CZYM POLEGA ODWOŁANIE ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 17:54
      up
    • Gość: KRECIK Re: NA CZYM POLEGA ODWOŁANIE ? IP: *.zar.vectranet.pl / 213.77.5.* 17.07.05, 19:49
      CZYLI OPŁACA SIE PISAC OK
      ALE CZY MOZNA WYSLAC TO POCZTĄ ?
      CZY TRZEBA BARDZIEJ OSOBISCIE W SEKRETARIACIE ??
      MAM 300KM ;/;/;/
      ILE TRZEBA CZEKAC NA ODPOWIEDZ ?!?!?
      • Gość: C4 Re: NA CZYM POLEGA ODWOŁANIE ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 21:09
        Ja wysłałem poczta nie wiem co z tego wyjdzie. Ale wysłąłem listem polecony z
        priorytetem i potwierdzeniem nadania. Wiec jakies info o rozpatrzeniu nadania
        musi być bo mam ze wystałałem na agh list wiec mi teraz nie moga powiedziec ze
        nic nie doszło, dla tych co beda dawać pamietajcie by miec drugie identyczne
        podanie i poprosić na tym drugim dla was o podpisanie przyjecia odwoałania jesli
        na uczelni nie dadza wam takiego swojego potwierdzenia. Robcie potwierdzenia bo
        poem to rozne przekrety robia na uczelniach.
        • Gość: f Re: NA CZYM POLEGA ODWOŁANIE ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 21:19
          Ale czy to jest tak ze odwolania rozpatrywane sa w pierwszej kolejnosci?????bez
          wzgledu na to ktorym jest sie na liscie rezerwowej?????????
        • Gość: ewa Re: NA CZYM POLEGA ODWOŁANIE ? IP: *.chello.pl 17.07.05, 21:21
          Czy mogłabyś podpowiedzieć jak napisać odwolanie ?, czy jakoś szczególnie
          umotywować , co powinno zawierać ? Dziękuję .
        • Gość: krecik Re: NA CZYM POLEGA ODWOŁANIE ? IP: *.zar.vectranet.pl / 213.77.5.* 17.07.05, 22:20
          pamietajcie by miec drugie identyczne
          > podanie i poprosić na tym drugim dla was o podpisanie przyjecia odwoałania
          jesl
          > i
          > na uczelni nie dadza wam takiego swojego potwierdzenia. Robcie potwierdzenia
          bo
          > poem to rozne przekrety robia na uczelniach.
          NIE ROZUMIEM TEGO CO MAMY MIEC ?!?!? MAMY WYSLAC 2 ODWOŁANIA DO NICH Z CZEGO
          JEDNO BEDZIE U NICH A 2 WROCI DO NAS ??!?? JAK TO ZAŁATWIC ZE ODESLĄ TO ?
          • Gość: :( Re: NA CZYM POLEGA ODWOŁANIE ? IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 17.07.05, 23:24
            no własnie też nie wiem - wysyłam do nich dwa egzemplarze i oni mi jeden opdeslą
            z potwierdzeniem wpłynięcia?
            • Gość: up Re: NA CZYM POLEGA ODWOŁANIE ? IP: *.chello.pl 18.07.05, 08:59
              up
              • Gość: C4 Re: NA CZYM POLEGA ODWOŁANIE ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 21:29
                Nie trzeba miec 2 egzemplarzy podań wystarczy jedno. Teraz dlaczego mowie ze dwa
                egzemplarze:
                - Jesli oddaje odwolanie to na drugi odwoolaniu prosze o podpis odbierajacego i
                pieczatke( jest to tak jakby potwierdzenie ) chodzi o to ze czasem zdarzaja sie
                takie wałki nie na wszystkich uczelniach ale sie zdarzaja ze odwolania gina itd.
                -Jesli wysyłam poczta to zamiast 2 odwolania wystarczy potwierdzenie nadania lub
                potwierdzenie odbioru- zawsze miejcie coś co w razie czego mozecie przedstawić.
                Nie mowie ze na kazdej uczelni robia walki ale moich 2 kumpli w tamtym roku sie
                przejechalo i odrazu mi mowili, to co w/w napisałem.
          • 7u8 poczytaj sobie 18.07.05, 09:47
            www.prawo.waw.pl/student.php?go=s3
        • Gość: ! Re: NA CZYM POLEGA ODWOŁANIE ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 11:25
          dzieki za info ze trzeba miec 2 odwolania! nigdzie tego nie mowia!
    • pablo_kimono Re: NA CZYM POLEGA ODWOŁANIE ? 18.07.05, 09:58
      Osoby które rezygnują olewają danuy kierunek nie dając znaku, przez co tyle
      tego czekania. To ni są w największym stopniu odpowiedzilni za cały ten bałagan.
      • Gość: suseł Re: NA CZYM POLEGA ODWOŁANIE ? IP: *.chello.pl 18.07.05, 11:20
        Można było przewidzieć, że "osoby które rezygnują olewają dany kierunek nie
        dając znaku", to oczywiste zachowanie człowieka, który się dostał.
        Odpowiedzialni za bałagan są ci, którzy tego nie przewidzieli. Komisje
        Rekrutacyjne? IRK?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka