asiape.ashanti.asiunia 18.07.05, 15:02 Kto studiuje na wieczorowej psychologii na UW? Jak odbywaja sie zajecia i czy bardzo rozni sie poziom od dziennych? Prosze o pomoc ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rebaund Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 15:27 Poziom jest identyczny, nie ma różnic programowych. Fakultety obywające się w systemie wieczorowym są zazwyczaj znacznie ciekawsze od dziennych i wieczorowi mają pierszeństwo zapisywania się na nie- i to jest jedyny plus tego, że płacą 8 tys. rocznie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asiape.ashanti.asiunia Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! 18.07.05, 16:00 Acha, to fajnie, dziekuje bardzo za pomoc. Czy poza tym "pierszenstwem" nie ma zadnych plusow z oplat? :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebaund Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 16:07 poza pierwszeństwem oczywiście :) raczej nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 16:51 no to trudno, a zreszta ja tylko "wymagam" by poziom byl spoko i zeby nie bylo olewania, ze jak ktos na wieczorowych to gorszy czy cos. mam nadzieje ze jest spoko. a wlasnie jak wykladowcy traktuja tych z wieczorowych i jak to jest z plotka o wypelnionych salach i zatloczonych wydzialach? :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebaund Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 16:59 nie ma komfortowych warunków studiowania (chociaż ostatnio powstała nowa sala komputerowa i .... aula!!!) i jeżeli chodzi o sprawy techniczne typu: przepełnione sale, wieczny problem z wypozyczeniem książki, obskurny wydział na którym jest bardzo mało miejsca itp. itd., to nie warto płacić takich pieniędzy. Ale kierunek ten ratują walory merytoryczne... Więc jeżeli ktoś ma kasę i nie przeszkadzają mu ww kwestie techniczne to jak najbardziej polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 18:40 uuu, to troche mnie zasmuciles tymi warunkami, ale w sumie moze to ma jakis klimat :] zreszta nie wybieram studiow patrzac na to czy tynk odpada i czy wszyscy maja swoje krzeselko :-) wiec jestem w stanie sie dostosowac... nie napisales o traktowaniu studentow z wieczorowych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebaund Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 20:49 nie ma absolutnie żadnej różnicy, to naprawdę bardzo demokratyczny wydział nie tylko ze wzgledu na równe traktowanie wszystkich sudentów; wiele spraw organizacyjnych jest bardzo dobrze- demokratycznie- rozwiazanych- jakie to sprawy przekonasz się w toku studiów.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 21:40 w takim razie bardzo dziekuje za pomoc. a jeszcze jedno - przerabiales juz moze "czlowiek - istota spoleczna" :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebaund Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 21:48 o tej właśnie książce rozmawiałam na kwalifikacyjnej :)) "przerabiałaś" to znaczy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 22:42 A czy zajęcia odbywająsię w godzinach popołudniowych i wieczornych czy razem z dziennymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polin Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.aster.pl 18.07.05, 22:48 Ta książka, pewnie większość wybiera "Człowiek - istota społeczna". Jestem ciekawa jakie pytania zadają z tej książki na rozmowie kwalifikacyjnej...czy ktoś może podać mi jakiś przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 23:19 wlasnie to czytam, bo to jedyna ksiazka ktora znalazlam z tych co podali. bede z niej odpowiadala na kwalifikacyjnej. bylabym wdzieczna za pomoc, byc moze pamietasz jakie pytania Ci zadawali i na czym sie warto skoncentrowac czytajac...moj numer gg 1904939, jakbys tylko mogl sie odezwac byloby suuuper. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mgg555 Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! 18.07.05, 22:53 jak wieczorowo to nie dziennie...gdzie niby w tych salkach mieliby sie pomiescic wszyscy? wydawalao mi sie ze za rok na wieczorowej psych na uw placi sie 3900 a nie 8000. ja ide na SWPS bo teraz sie okazuje kasa ta sama a tam dziennie i warunki 1000 razy lepsze i szerszy program,wiecej mozliwosci, roznorodosc tematyczna i w ogole... juz sie nie moge doczekac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polin Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.aster.pl 18.07.05, 22:58 Masz rację w zasadzie, ale ja sie jeszcze zastanawiam...Boje sie ze po swps bedzie ciezko z praca?Ale tez mi sie wydaje ze to szkoła w ktorej mozesz sie rozwijac i mozesz na głos mowic o swoich pogladach i cie nie wyleją.... Odpowiedz Link Zgłoś
asiape.ashanti.asiunia Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! 18.07.05, 23:33 Pollin: a gdziez to za mowienie o swoich pogladach wylewaja ze studiow? :> :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polin Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.aster.pl 19.07.05, 22:10 Nie że wylewaja od razu...ale głupio patrzą...i juz jest nieciekawie!!! ups... AM Warszawa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 14:30 Czy ktoś z was wybrał Ewolucje pożądania?? czy jestem jedyna?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 14:58 ja bardzo chcialam ewolucje pozadania wziasc, ale nie moglam jej zdobyc i pozostal mi Aronson... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 23:25 no tak kasa ta sama, warunki super, kadra tez super... ale... :/ kurcze widzisz ja tez sie waham/ wahalam pomiedzy swps a uw... zdaje na uw z dwoch wzgledow: po pierwsze jest mi troche wstyd ze ide na platne, a na uw zawsze mozna sie przeniesc na dzienne; po drugie swps choc niby najlepsza to moze tam pojsc kazdy, chocby pisac nie umial. wiem ze jak ktos chce to nawet w tlumie tepakow za przeproszeniem nauczy sie wiele, bo duzo zalezy od podejscia. poza tym chyba jednak poziom lepszy na uw... nie wiem czy nie stracilabym motywacji do nauki na swps. owszem chcialabym tam isc ze wzgledu na swietne warunki, ktorych nie ma na uw, ale coz, nie wiem czy kaski na 5 lat starczy, a poza tym jak si epostaram to i na uw gdzie gorsze warunki sa moge wiele osiagnac... tak mysle a co bedzie zobaczymy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 23:30 REBAUND ! Czekam pod numerem gg 1904939 na pomoc z lekturki, tez bede z niej miala rozmowe kwalifikacyjna, wiec bylabym wdzieczna jakbys mi powiedzial na co warto zwrocic uwage i z czego pytaja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martensia Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.acn.waw.pl 19.07.05, 09:06 ja tez sie zwracam z prosba o sugestie w sprawie rozmowy o "czlowiek- istota spoleczna" gg: 356822 bede wdzieczna:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgg555 Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: 80.51.226.* 19.07.05, 09:07 z tego co wiem SWPS ma naprawde imponujace osiagniecia, nie bez powodu udziela im sie tylu akredytacji. maja naprawde wysoki poziom i wcale nie przyjmuja byle kogo bo wymogi co do matury maja i na rozmowe tez trezba sie jakos pokazac wiec nie przesadzajmy, z tego co wiem na UW tez mozna z powodzeniem znalezc tepakow co nie wiadomo skad sie tam wzieli, tak jest wszedzie. znam wiele osob ktore studiuja SWPS i bardzo sobie chwala zarowno poziom jak i kadre i mozliwosci, co po psychologii mozesz robic na uw? na swp juz wybierasz specjalizacje zaczynasz od przypusmy psychologii spolecznej potem wybierasz na 4 roku np modul media, a na uw? ile tam jest specjalizacji"? 4? z tego co wiem jest psychologia spol. ale co potem?podyplomowe?i znow placic. spojrz na program zajec, ile kursow i wykladow proponuje swps, jak rozlegle tematycznie, tam mozesz ksztalcic sie w wielu kireunkach jesli chodzi o psychologie, poznawac jej rozne aspekty, wszystko na wyskokim poziomie. moim zdaniem w bitwie uw vs swps jesli chodzi o psychologie wygrywa zdecydowanie swps. wiem ze uw to renoma, uczelnia znana na calym swiecie, ale spojrzmy prawdzie w oczy warunki fatalne, z wykladowcami roznie bywa a w swps chociaz cie traktuja jak czlowieka. a propo pracy, z tego co sie zdazylam zorientowac bardzo wielu znanych psychologow jak sobie czasem obejrze cos w tv albo przegladam jakies czasopisma jest wlasnie po SWPS. i naprawde madrze mowia:P poza tym przeanalizuj sobie kadre, Ci ludzie wydaja wlasne publikacje, wykladaja na uniwerkach za granica... i sporo tez najlepszych z uw, za taka kase kazdemu profesorowi zalezy:) wiec platnosc ma swoje plusy, a wykladowcy na uw bywa ze mszcza sie na uczniach za swoje niskie zarobki i ogolnie kiepska sytucje zyciowa. ostatnio nawet slyszalam ze na uw nie ma rzutnika tylko trzeba z akade3mii medycznej pozyczac...ale decyzja nalezy do was,to czy bedziesz dobrym psychologiem zalezy tylko od Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebaund Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 09:59 ... nie są po SWPS, ale Z, tzn, że tam np. wykładają... a to duża różnica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebaund Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 10:08 co do rozmowy kwalifikacyjnej, przygotujcie się po prostu tak, jakbyście mieli zdawać egzamin ustny z tej książki... zagadnienia w niej zawarte nie są skomplikowane, wystarczy się w nich "orientować", znać podstawowe badania eksperymentalene itp.itd. Nic strasznego, po prostu trzeba opanować widomości zawarte w książce i umieć podać np. własny przykład konkretnego zachowania. Życzę powodzenia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebaund Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 10:33 uczelnie prywatne zawsze mają niższy poziom od państwowych chociażby dlatego, że idą na nie ludzie którzy się nie dastali na państowe.... proste, nie przeskoczy tego świetna aula, czy super warunki techniczne, zawsze śmietankę intelektualną zbiorą uczelnie państwowe... a to ludzie tworzą kierunek, a nie mnogość specjalizacji i fakultetów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 10:41 pieknie napisane :-) a ja mam jeszcze kilka pytan do Ciebie: 1)czy studia odbywaja sie w systemie dziennym (czesto mowi sie wieczorowe = dzienne platne), ale moze jesli warunki nienajlepsze to wpychaja wieczorowke na wieczor :-) 2) czy ciezko bylo sie dostac na wieczorowe i ile bylo osob? 3)czy to prawda, ze wykladowcy zanizaja oceny, jak ktos chce sie przeniesc na dzienne zeby mu to uniemozliwic? to tyle, bylabym wdzieczna za pomoc :] i uciekam czytac ksiazke :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebaund Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 11:01 1. to zalezy od ciebie (to ta demokracja:)) bo sama zapisujesz się na zajęcia przez net...; na wykłady obligatoryjne możesz chodzić gdzie ci wygodniej, fakultety natomiast, masz pierwszeństo na te wieczorowe, ale jeżeli będą wolne miejsca na dziennych, to nie ma przeszkód, poza tym zawsze mozna zagadać z wykładowcą jeżeli jesteś na zajęciach wieczorem a chcesz chodzić rano, tak samo robią dzienni- pełna symbioza... 2. nie mam pojęcia ile było osób, przeczytaj uważnie książkę a będzie dobrze ;) 3. z zaniżaniem się nie spotkałam- skąd wykładowca ma wiedzieć,że ktoś chce się przenieść na dzienne? to raczej niemożliwe, ale jeżeli idziesz na wieczorowe z andzieją, że się przeniesiesz, to POWODZENIA!!! mission imposible... musiałabyś mieć kosmiczną średnią , raczej takich praktyk nie ma, jak juz wpadniesz w wieczorowe to na amen. ale możesz co rok próbować się dostać na dzienne :) i wtedy zaczynasz na dziennych z miejscz w który skończyłaś. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 11:08 mission impossible powiadasz... :-) no to fajnie... a ja sie łudziłam ze moze sie uda :/ no trudno, zobaczymy. najpierw musze sie dostac. a jak juz sie dostane to jakos dostosuje do tych klitek, zapelnionych sal itd... wszystko ma swoj urok :-) a moze akurat mnie sie uda przeniesc ;-) hehe, dzieki bardzo za kazde info :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 11:12 aacha, a co do zanizania ocen. to chyba jest tak, ze Ci z najlepszymi wynikami maja szanse sie przeniesc, wiec (tak slyszalam) wykladowcy unikaja wystawiania tych najlepszych ocen by zagrodzic droge potencjalnym przenoszacym sie, bo w ten sposob uczelnia traci kase... takie plotki od kumpeli, ktora studiuje na uw na wieczorowych (ale nie psycho). zobaczymy, biegne sie uczyc, bo juz niewiele czasu mam. dzieki raz jeszcze! a tak btw i z innej beczki :-) psycho na uw odbywa sie na ulicy Stawki, tak? :> czy to bardzo daleko od Grochowskiej? sprawdzalam tylko na mapie, a jak jest w praktyce? :-) tak tylko pytam, bo ktos mi tam proponowal mieszkanko :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgg555 Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: 80.51.226.* 19.07.05, 11:32 hmmm...zastanowmy sie, kto tworzy poziom uczniowie? czy wykladowcy? a propo smietanki, uwazasz ze na takim swps studiuja pseudointelektualisci ktorzy maja za duzo kasy i za malo pomyslow na zycie? a co wieczorowa psychologia na uw to moze zbitka samych geniuszy? ktorzy nie byli w stanie dostac sie na dzienne i teraz chwytaja sie ostatniej deski ratunku zeby sie zalapac na wieczorowe, nie wazne za ile, nie wazne na jakich warunkach, ale wazne ze dla szpanu beda na UW. bo to prestiz. studenci moja droga sa tacy sami i na wieczorynkach i na dziennych i na prywatnych jak sie chca uczyc to beda dobrzi. na pewno sama sobie zdajesz sprawe z tego ze nie kazdy student psych na uw to mobilny intelektualnie czlowiek tak jak nie kazdy student swps to cofniety w rozwoju łamaga. tam tez sie trzeba uczyc tam tez wymagaja, kasa to nie wszystko, jak placisz a sie nie uczysz tez wylatujesz, zapraszam na konfrontacje ze studentem swps. przekonasz sie ze to jednak kompetentni ludzie nie mniej niz koledzy z uw. a tak wlasciwie, jacy ludzie ida na wieczorynke na uw teraz ladnie widac, nie sa w stanie myslec samodzielnie tylko mysla ze powiesz im pytania na egzaminie, to taka filozofia przeczytac naprawde interesujaca ksiazke? jesli pasjonuje sie asiu psychologia to z usmiechem na ustach i iskierkami w oczach powinnas ja czytac, a proba wyciagniecia pytan jest naprawde zenujaca! troche samodzielnosci! potem tez bedziesz jezdzic na pracach innych?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgg555 Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: 80.51.226.* 19.07.05, 11:49 ale jakos wole dzienne studia, ustalanie wlasnego planu, profecjonalna, nieprzemeczona kadre, ktora nie jest sfrustrowana zarobkami...swps Odpowiedz Link Zgłoś
asiape.ashanti.asiunia Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! 19.07.05, 12:18 Widzisz Droga mgg555 to co napisalas jest troche zalosne, bo oceniasz mnie po tym jak poprosilam o pomoc starszego kolege :D Mnie zarzucasz, ze nie chce mi sie czytac ksiazki a sama idziesz na studia gdzie nawet nie ma egzaminu, przyjmuja jak leci... Taka prawda, bo znam wiele takich przypadkow. Na szczescie wiekszosc takich osob szybko sie wykrusza, czy to na swps czy na innych uczelniach. To czy jestem w stanie myslec samodzielnie nie Tobie oceniac, bo nic na ten temat nie mozesz wiedziec. Jesli Cie to uspokoi, to czytam ta ksiazke z wielkim zainteresowaniem, bo jest lekka i ciekawa, ale co Ty mozesz o tym wiedziec skoro aby dostac sie na "Twoja" uczelnie wystarczy zaniesc wpisowe i kilka papierkow... :| No wybacz, ale troche rozsadku. Nie mam zamiaru sie z nikim klocic kto ma racje a kto nie. Ja swoje wiem, a to co napisalas o mnie jest po prostu bzdura, wiec nie mam zamiaru sie nikomu tlumaczyc. A skoro z Ciebie taka pasjonatka psychologii to po pierwsze witaj w klubie a po drugie powinnas wiedziec, ze ludzi nie ocenia sie po jednym zdaniu i to w dodatku wypowiedzianym na forum. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgg Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: 80.51.226.* 19.07.05, 12:35 radze zapoznac sie z rekrutacja na swps zamim zaczniesz cos o tym mowic,co poza tym. z tego co wiem to oczekiwalas jasno sformulowanych pytan ktore byly na egzaminie, to moze wyucz sie odpowiedzi na pamiec, bo pytania pewnie czesto sie powtarzaja, nie bede Ci tlumaczyc zasad przyjec na swps, tam zostaja po roku ludzie ktorzy sie ucza, tak jak na uw czy na wiekszosci uczelni, zalosne mowisz to co napisalam? moja droga,to ze ide na swp to moj swiadomy wybor, to ze sie gdzies dostajesz to nie znaczy ze jestes na tyle dobry zeby sie tam utrzymac.wiec moze oceniaj nie po tym czy ktos sie dostal tylko czy sie utzrymal z dobrymi wynikami,btw zasady sa podobne co do zasad przyjec na weiczorynke na uw. jesli bedziesz w stanie cos powiedziec o Aronsonie czy Cialdinim to gratuluje sukcesow, bedziesz juz na wyzszym stopniu wtajmniczenia... moja opinia o Tobie nie jest taka jasna jak Ci sie wydaje, poza tym sposob w jaki sie wypowiadasz tez juz o czyms swiadczy, wydajesz sie zagubiona i bez obrazy lekko glupiutka. sprawia ci przyjemnosc analizowanie tego co ludzie mysla i co robia??? bo tym wlasnie zajmuje sie psycholog... Odpowiedz Link Zgłoś
asiape.ashanti.asiunia Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! 19.07.05, 12:22 acha i jeszcze jedno, piszesz ze ktos idzie na uw dla szpanu, bo to prestiz. nic bardziej smiesznego. jesli Ty w taki sposob klasyfikujesz uczelnie i studiowanie to powodzenia. dla mnie liczy sie poziom, moja wiedza i moja chec pozyskania jakiejs nauki, ktora pozwoli mi byc kims. a nie jakistam prestiz i szpan. co z tego ze ktos pojdzie na super uczelnie, znana i dobra, jesli bedzie za przeproszeniem tlumokiem i olewatorem. nic, bo ani sie nie nauczy, przeslizgnie sie z roku na rok albo wyleci i ani doswiadczenia ani wiedzy ani pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgg Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: 80.51.226.* 19.07.05, 12:39 no i slusznie ze chcesz sie uczyc, to tak jak ja, uw to poziom ja wiem, swps z reszta tez, mozna sie klocic ale po co? uswiadom sobie ze dostac se na uw to nie wszystko skonczyc je tez nie, tu potrzeba pracy i wytrwalosci tak jak na swps. ja chce odebrac gruntowane wyksztalcenie, chce czuc sie pewnie w tym co robie. tego tez i tobie zycze, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 14:01 coz zatem zakonczmy ta "rozmowe" z kilku powodow, ja nie mam czasu, bo sie przygotowuje do examu, obie mamy ten sam cel, wiec po co sie klocic, a po trzecie skoro uwazasz mnie za "glupiutka" to zaoszczedze Ci rozmow ze mna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martensia Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.acn.waw.pl 19.07.05, 16:59 jeszcze jedno pytanko co do tej rozmowy kwalifikacyjnej: czy to jest w formie przepytywania z tresci? tzn pytaja mnie o konkretne fakty czy tez zebym cos opowiedziala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 18:20 na stronie napisali ze beda pytac ze znajomosci tresci, z umiejetnosci samodzielnego myslenia i z predyspozycji do studiowania... czyli sprawdza czy ksiazke przeczytalas, zadadza kilka pytan problemowych zeby wykorzystac wiedze z ksiazki i pewnie bedziesz sie musiala tlumaczyc czemu chcesz isc na psychologie, dlaczego akurat Ty itd... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgg Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: 80.51.226.* 19.07.05, 18:53 no wymsyl sobie dobra motywacje:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 14:37 mgg - ja nie potrzebuje sobie wymyslac jak to nazwalas "motywacji", dobrze wiem czego chce i dlaczego to chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgg Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: 80.51.226.* 23.07.05, 16:55 po pierwsze nie "to" chce a "tego" chce. po drugie mam nadziejej ze twoja motywacja jest na tyle silna ze dasz rade utrzymac sie na kierunku jakim jest psychologia. to bedzie naprawde duzy wyczyn i wyzwanie dla twojej niebywalej motywacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 17:24 coz, zazdroszcze wyczucia i wrazliwosci jezykowej. ale chyba masz dziewczyno jakis kompleks. a na temat mojej "niebywalej motywacji" niewiele mozesz powiedziec. i to tyle na dzis. jak znajdziesz moj kolejny blad jezykowy to koniecznie napisz. pomoze Ci to "troche podpiescic swoja zawyzona samoocene". a jesli Tobie robi sie lepiej gdy komus tak wytkniesz to ok, bo mnie Twoje komentarze jakos nie ruszaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martensia Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.acn.waw.pl 23.07.05, 18:29 dziewczyny ile Wy macie lat? Zeby sie klocic nie wiadomo o co... kazda ma swoje argumenty co do uczelni jaka preferuje, wiec po co sie spierac i przekonywac wzajemnie? Zyjemy w wolnym kraju gdzie kazdy moze robic co chce, majac dowolna motywacje (oczywiscie nie krzywdzac innych). Swoja droga powodzenia na rozmowie na wieczorowe na UW...ja sie boje troche:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 21:18 martensia, jak najbardziej sie z Toba zgadzam, zreszta podobna do Twojej opinie napisalam troszke wyzej, mozesz to przeczytac. dla mnie takze glupota jest klocic sie w takiej sprawie, poza tym sama tego bardzo nie lubie i wkurzam sie gdy widze klotnie na forum. ale gdy ktos mnie obraza, ocenia bez podstaw i w sposob ironiczny mnie podsumowuje to cos mi sie robi. gdy ktos kogo znam dobrze, osadza mnie lub kieruje wobec mnie jakies zle opinie, staram sie dociec czemu tak jest i sie zmienic, bo wiem ze to ma jakis sens i podloze - bo na takowa osobe i na taki osad cos musialo wplynac,; jak jednak widze lub slysze jak ludzie gadaja na siebie pierdoly i obrazaja sie nie maja ku temu podstaw i nie majac o sobie pojecia, to po prostu sie we mnie gotuje. eh, az mi sie odechcialo pisac. to jest watek o wieczorowej psychologii, a szanowna mgg na upor probuje mi udowodnic, ze ona jest lepsza, ze ja jestem glupiutka i ze jej swps jest lepsza... jakis czeski film po prostu. niewazne. pozdrawiam tych co pisza tu sensowne posty i wypowiadaja sie na na podany temat i dzikje za odpowiedzi. martensia - ja tez sie boje i czytam Aronsona kolejny raz, czekam juz na ten dzien i chyba chcialabym miec to za soba :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzemka Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 20:51 Ja, chyba jako jedyna wybrałam, "Dziecko zagubione w rzeczywistości". Cudowna książka. Polecam nawet jak ktoś już przeczytał tego Aronsona... Tak dla siebie... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 21:22 a ja bardzo zaluje ze nie udalo mi sie zdobyc "ewolucji pozadania" czy "oblicza uposledzenia", ale w moim miescie jakos zadna ksiegarnia nie pokusila si eo to by te pozycje nabyc :-) kupie jak bede w Warszawce :] dzemka a Ty chyba jeszcze na umcs skladalas, tak? bo kojarze Cie tu z forum tylko nie pamietam skad :-) w kazdym razie zycze powodzenia i mam nadzieje ze wszyscy sie spotkamy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzemka Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 21:23 Tak. Na umcs, uksw i uw. No i na aps na pedagogikę specjalną (dostałam się!) A aktualnie na wieczorowe na UW i dzienne na SWPS. Coś wiecie, jak długo potem się czeka na wyniki? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 21:26 ja tez na umcs i tez na uksw :-) na aps przegapilam termin a tez bym sie dostala :( a tam jest swietna specjalizacja (surdopedagogika) baaardzo zaluje ze nie zdazylam zlozyc.... a na uw wyniki maja byc okolo srody, czwartku. dosyc szybko. i dobrze. nie chce siedziec i sie denerwowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 21:32 a co do swps to tez mialam skladac, zreszta kiedys bardzo bardzo chcialam tam studiowac. z tego co sie rozientowalam w rekrutacji bylabym zwolniona z rozmowy, ale mam duze obawy. zdecydowalam sie na uw. zobaczymy co z tego bedzie. chociaz swps kusi oj kusi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzemka Re: WIECZOROWA PSYCHOLOGIA NA UW ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 22:06 No ja w razie czego mam to swps. Odezwij się do mnie na gg. i wszystkich innych, którzy złożyli na wieczorową psychologię na UW lub na SWPS zapraszam - 2160970 Odpowiedz Link Zgłoś