Dodaj do ulubionych

FILOLOGIA ANG UG - JAKI PRÓG?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 14:02
Jak za pewne wiadomo wszystkim zainteresowanym, filologia ang UG źle
policzyła pkt (zamiast pisemnego ang, liczyli ustny), stąd niektóre osoby
miały nawet o 10 pkt więcej niz powinny:) UG postanowiło zrobić nową liste
wstepną (będzie na niej pierwsze 60 wyników + osoby spoza 60tki, które
zostały zakwalifikowane na początku, dzięki błędom w liczeniu), czy ktos wie
jaki był próg?? Wiem, że próg nieatualnej listy wynosił nieco ponad 87/100 pkt
Obserwuj wątek
    • Gość: lolus Re: FILOLOGIA ANG UG - JAKI PRÓG? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 20:40
      up ^
      |
      |
      • Gość: lolas Re: FILOLOGIA ANG UG - JAKI PRÓG? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 09:55
        ^ Wie ktos?
        |
        |
        • Gość: krok_po_kroku Re: FILOLOGIA ANG UG - JAKI PRÓG? IP: *.milomlyn.sdi.tpnet.pl 25.07.05, 11:44
          prog byl 84 chyba
          najsmieszniejsze jest to, ze przez te pomylke, przyjete zostaly ososby ktore
          maja np 78 punktow :/, bo znalezli sie na pierwszej liscie, a inni, ktorzy maja
          np 83 punkty nie zostali przyjeci...lekki absurd
          • Gość: nieja Re: FILOLOGIA ANG UG - JAKI PRÓG? IP: *.tkchopin.pl 25.07.05, 12:13
            a nie wiecie moze jakie byly progi na skandynawistyke i filologie romanska?
            • Gość: śmieciuch Re: FILOLOGIA ANG UG - JAKI PRÓG? IP: *.swk.vectranet.pl / *.swk.vectranet.pl 25.07.05, 12:23
              na skandynawistykę 80 z kawałkiem, już nie pamiętam dokładnie. ja miałam 83,7.
              najlepiej zadzwonić, to powinni ci powiedzieć.
            • Gość: leslie1986 Re: FILOLOGIA ANG UG - JAKI PRÓG? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 12:24
              prog wynosi 85 punktow... zartujecie ze przyjeli osoby ktore mialu po 78 pkt??
              przeciez to jawnie niesprawiedliwe! jak przyjmuja te z 78 to niech przyjma
              wszystkie co mialy wiecej. z do tej 60tki dodatkowo przyjeli az 3 osoby :/
              • krok_po_kroku Re: FILOLOGIA ANG UG - JAKI PRÓG? 25.07.05, 12:26
                to nie zart, na liscie przyjetych znajduja sie osoby z punktami rzedu 79, chco
                prog wynosi 85
                • Gość: leslie1986 Re: FILOLOGIA ANG UG - JAKI PRÓG? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 12:29
                  a nie mozna jakiegos protestu zrobic?? zeby przyjeli tych powyzej 78-79 skoro
                  przyjeli tych z nizsza punktacja?? ludzie przeciez to chamskie i jawnie
                  niesprawiedliwe!!! skoro przyjeli tych z 78 to niech przyjma wszystkich co maja
                  wiecej albo zrobia uczciwa liste. robimy jakis protest?? w szczecinie protest
                  sie udal i przyjeli 80 dodatkowych osob. tyle ze na filologii polskiej
                  • krok_po_kroku Re: FILOLOGIA ANG UG - JAKI PRÓG? 25.07.05, 12:32
                    Ja jestem zdecydowanie ZA. Ja od dawa probuje zachecic ludzi do jakiejs
                    inicjatywy, bo to co wyprawiaja w tym roku na UG, to skandal. Mozna by zebrac
                    ludzi i zrobic jakas pikiete pod Wydzialem Filologiczno-Historycznym albo pod
                    dzieknatem.
                    • Gość: leslie1986 Re: FILOLOGIA ANG UG - JAKI PRÓG? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 12:34
                      a ile mialas punktow krok_po_kroku? i jakie dzialania podejmiemy? moze jakas
                      gazete by zawiadomic? albo do ministerstwa zadzwonic
                      • krok_po_kroku Re: FILOLOGIA ANG UG - JAKI PRÓG? 25.07.05, 12:39
                        mialam 82 punkty. Mozemy zaczac od gazet. Moze ty napisz maila do Dziennika
                        Baltyckiego, a ja do Gazety Wyborczej oddzial w Gdansku? A co myslisz o tym,
                        zeby napisac jednoczesnie o psychologii na UG ( ze dostalo sie ta mao osob z
                        nowa maturka)?
                        • Gość: leslie1986 Re: FILOLOGIA ANG UG - JAKI PRÓG? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 12:41
                          ja mialam 82,8 punkta... tez skladalas na psychologie?? moze razem tego mejla
                          napiszemy co? zeby byl taki sam?? to co sie dzieje na ug to przegiecie i
                          masakra.. masz moze gg?
                          • krok_po_kroku Re: FILOLOGIA ANG UG - JAKI PRÓG? 25.07.05, 12:43
                            3749541, wal smialo :)
                          • krok_po_kroku Re: FILOLOGIA ANG UG - JAKI PRÓG? 25.07.05, 12:43
                            a moze ktos jeszcze sie przylaczy?
                            • Gość: leslie1986 Re: FILOLOGIA ANG UG - JAKI PRÓG? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 12:45
                              juz pisze... to ktos jeszcze sie przylacza??
                              • Gość: jjj Re: FILOLOGIA ANG UG - JAKI PRÓG? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 16:15
                                gdansk.naszemiasto.pl/wydarzenia/500215.html
                                link do artykułu w dzienniku bałtyckim na tematy staro-nowomaturalne. niestety
                                dla nowomaturzystów, ani słowa o możliwości jakichś dodatkowych działań jeszcze
                                przy tej rekrutacji.
                              • Gość: May Re: FILOLOGIA ANG UG - JAKI PRÓG? IP: *.zipnet.com.pl 25.07.05, 16:16
                                Leslie1986- dostalas sie przy drugim naborze?
                                Wiecie,macie sporo racji,bo faktycznie odpadły osoby które miały więcej punktów
                                od niektórych.Ilu było tych dodatkowo przyjętych, trzech?Z drugiej strony UG
                                nie moze narazac sie na protesty,pozwy itd.Postawcie sie w sytuacji tych,ktorzy
                                znalezli sie na pierwszej liscie, wycofali papiery z innych kierunkow sądząc,
                                ze maja juz miejsce "zaklepane"....i nagle dowiaduja sie, ze jednak sie nie
                                zakwalifikowali i zostaja na lodzie...bez zadnych studiow.To nie ich wina ze
                                punkty zostaly zle policzone.Sytuacja nie za ciekawa,UG sie nie popisalo,ale
                                chyba nie bylo lepszego rozwiazania.Rozumiem ze te osoby z pierwszej listy
                                sa "dodatkowe", tzn 60 + 3?Skoro ta procedura jest jaka jest,to moze warto
                                jeszcze sie odwolywac i walczyc.
                                • Gość: bleeee Re: FILOLOGIA ANG UG - JAKI PRÓG? IP: *.milomlyn.sdi.tpnet.pl 25.07.05, 17:29
                                  3 osoby? nie trzy tylko 23 chyba
                                  widzialm liste i takich ososb jest sporo!
                                  • Gość: leslie1986 Re: FILOLOGIA ANG UG - JAKI PRÓG? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 18:09
                                    yy o jaki drugi nabor ci chodzi?? ja wyslalam odwolania.. ja wiem ze to nie
                                    wina tych ktorym zle punkty policzyli ale co z tymi ktorzy mieli ich wiecej?
                                    czy to ich wina ze punkty zostaly zle policzone? nie sadze.. powinni cos z tym
                                    zrobic bo to nie jest fair.. mogliby przyjac wiecej a potem i tak sie wszystko
                                    wykruszy po roku
                                    • Gość: May Re: FILOLOGIA ANG UG - JAKI PRÓG? IP: 83.238.114.* 25.07.05, 20:25
                                      Sorki,po prostu nie wiem ilu bylo tych przyjetych, badz co badz,
                                      nieuczciwie.Zrozumialam ze tylko kilku.Nie wiadomo jak to rozwiazac zeby nikt
                                      nie byl pokrzywdzony...Powinni przyjac wiecej osob,zeby bylo
                                      sprawiedliwie.Mozecie mi powiedziec ile osob przyjeli w sumie?
                                      • Gość: klam Re: FILOLOGIA ANG UG - JAKI PRÓG? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 22:43
                                        to co tu przeczytalam po prostu mnie zmrozilo !! strasznie nieciekawa sytuacja,
                                        zarowno dla tych, ktorzy sie nie dostali, jak i dla tych nieszczesnikow, ktorym
                                        zle punkty policzono, a ktorzy pewnie teraz drza w obawie, zeby jednak nie
                                        zmieniono postanowien. nie jestem osobiscie zainteresowana tematem, bo juz na
                                        szczescie jestem studentka drugiego roku, ale uwazam, ze za to cale
                                        zamieszanie, ze sie tak eufemistycznie wyraze, ktos, a wlasciwie nie ktos a
                                        samo UG powinno odpowiedziec. nie wiem, moze niech sie poswieca i utworza
                                        dodatkowa grupe dla poszkodowanych (chociaz nie wiem czy to mozliwe w warunkach
                                        jakie na wydz fil-hist istnieja). popieram inicjatywe, zeby zrobic szum
                                        medialny wokol sprawy. ten temat nadaje sie nawet do faktow ;)
                                        zycze powodzenia w dzialaniu i trzymam kciuki :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka