Dodaj do ulubionych

Zwolnienie z WFu na UMCSie

IP: *.devs.futuro.pl 28.07.05, 23:08
Całe liceum byłam zwolniona z wf,z powodów zdrowotnych, teraz też mi sie to
szykuje, ale zastanawiam się jak wyglada takie zwalniania, bo chyba nie
wystarczy zwykły świstek od lekarza? Słyszałam, ze niektóre uczelnie życzą
sobie zaliczenia z teorii sportu;|Inne organizują własne komisje lekarskie...
Jak to jest na UMCSie? Jest może ktoś "doświadczony" w tej kwestii, albo
zpodobnymi dylematami?
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Zwolnienie z WFu na UMCSie IP: *.b.jawnet.pl 28.07.05, 23:25
      ale podobno to nie jest taki wf jak w leceum....tylko trzeba sobie wybrac dana
      dysscypline np. siatke, ale kwestia zwolnienia tez mnie interesuje bo w liceum
      tez nie cwiczylam.....
      • Gość: Temida Re: Zwolnienie z WFu na UMCSie IP: *.devs.futuro.pl 28.07.05, 23:30
        Ja się właśnie zastanawiam nad tym zwolnieniem i dlatego chciała bym poznac
        szczeguły
        Do grania w siatkę jestem zawsze chętna:D ale rogrzewki, siłownie, areobieki to
        nie dla mnie...
    • Gość: SilverMaster Zwolnienie z WFu na UMCSie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 00:45
      Zawsze mozna iśc na brydża albo na szchy, nie żartuję:-)
      A tak poważnie to ze zwolnieniem nie ma żadnego problemu. W przychodni
      akademickiej takie sprawy zalatwia komisja, ale to tylko formalność.
      • Gość: Temida Re: Zwolnienie z WFu na UMCSie IP: *.devs.futuro.pl 29.07.05, 09:48
        Hymmm...a to ciekawe:P
        A jak jest z zajęciami wfU ile trwają? Czy są ustawiane tak, zeby były przed
        czy po zajęciach na uczelni?
      • Gość: ANIa Re: Zwolnienie z WFu na UMCSie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 11:02
        to tylko formalność? czyli każdemu wystawią kto tylko będzie chciał?coś mi się
        nie wydaje...
        • Gość: SilverMaster Re: Zwolnienie z WFu na UMCSie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 13:11
          Pewnie, że nie daja kazdemu, tylko wybrancy maja to (nie)szczescie, przeciez
          kazdy student ma wlasny mozg i wie co jest dla niego dobre. Zawsze jakas
          choroba ciala czy umyslu sie znajdzie - przeciez tak dokonca nikt nie jest
          zdrowy. Zreszta zajecia z WF nie sa takie staszne (1,5 h przez dwa lata). Znam
          ludzi, ktorzy sa na wyzszych latach i napraszaja sie na dodatkowe zajecia. W
          prownaniu z innymi zagadnieniami akademickimi, to wf nie jest zadnym problemem
          na UMCS (no chyba ze sie nie chodzi calkowicie).
    • Gość: bOOm Re: Zwolnienie z WFu na UMCSie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 13:20
      Ludzie, trochę ruchu!!! Na studiach najczęściej wybieracie sobie to, co chcecie
      ćwiczyć. Nie jest tak jak w szkole, że jak nie lubisz lub nie możesz np. biegać
      t cię do tego zmuszają. Jak lubisz grać w siatkę - idź na siatkę, jak lubisz
      aerobik - wybierz aerobik. Zróbcie to dla swojego zdrowia, bo jak będziecia
      mieć 50-60 lat to się z łóżka nie podniesiecie, będziecie skazani na żylaki,
      nowotwory, albo inne kiepskie przypadłości. Ten w-f wcale nie jest ciężki...
      • Gość: 12 Re: Zwolnienie z WFu na UMCSie IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 29.07.05, 14:50
        Specjalna komisja rozpatruje wnioski ale nie zawsze jest to potrzene bo czasami
        wystarczy zwolnienie od "własnego" lekarza. Zalezy od stopnia upierdliwosci
        tego z kim masz zajęcia. Standard to siłownia, basen, sala albo siatka. Jka
        ktoś chce to moze zamiast tego chodic na sekcję. Ale tu kto pierwszy... Zależy
        od sekcji. Generalnie jak sie lubisz choć troszke ruszać to nie rezygnuj, chyba
        że faktycznie nie mozesz ćwiczyć lub nie chcesz (u każdego mozna chorobe
        znalesć).
        • Gość: Temida a jak z basenem? IP: *.devs.futuro.pl 29.07.05, 17:45
          faktycznie mam ochotę na zrezygnowanie ze zwolania...
          a jak wygląda kwestia basenu? Słyszłam, że jest obowaiązkowy dla wszystkich??
          • Gość: :P Re: a jak z basenem? IP: *.b.jawnet.pl 29.07.05, 23:34
            :/
          • Gość: max Re: a jak z basenem? IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 29.07.05, 23:51
            Ja to chcę tylko basen! Znudziły mi się te w-f, na których rutynowo rozgrzewka i
            kosz albo noga...
            Mieszkam na Mazurach i czasami pływam w jeziorze i jakbym dostał się na KUL czy
            inna uczelnię to będę starał się mieć w-f na basenie.
            Nie wiecie jak jest z w-f na KULu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka