magdzia_p 23.08.05, 13:09 Może ktoś się dostał albo juz ktoś studiuje??Ja się wybieram za rok...no i chciałabym się dowiedzieć czy łatwo się dostać.Ile osób tak mniej więcej na jedno miejsce?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: beti Re: prawo na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 13:32 :)Też się tam wybieram za rok.Z tego co słyszałam to egzamin nie był bardzo trudny,na pewno dużo łatwiejszy niż na uj.Ale ile było osób na jedno miejsce to nie wiem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: prawo na UW IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.08.05, 14:58 Zdawałam w tym roku /dostałam się/ i wiem, że zdawało prawie 4000 osób. Miejsc, jak wiecie jest 400, więc proste obliczenie - około 10 osób na miejsce. W tym roku na liście przyjętych jest 500 osób, ale wiem, że bardzo dużo osób z nowoprzyjętych jest ze starszych roczników. Moża zorientować się po peselach. Są to ludzie ze studiów wieczorowych z różnych lat, którzy zdają ponownie egzaminy i w przypadku powodzenia przepisują się na bezpłatne, ale na drugi, trzeci lub czwarty rok. Nie zajmują miejsca na pierwszym roku. Dlatego ta liczba 500 jest myląca. Życzę wam powodzenia w przyszłym roku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 220 na prawo Re: prawo na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 15:57 80 proc z hist , wos i języka ( poziom podstawowy i rozszerzony) oraz z testu predyspozycyjnego dała w tym roku miejsce około 500. A matura z tych przedmiotów w tym roku była raczej trudna. Czy za rok będzie to 85 a może 90 proc? Trudno przewidzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeżyk Re: prawo na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 14:14 Zawsze jest alternatywa na uczelniach niepublicznych. w zasadzie ci sami wykładowcy (przynajmniej jeżeli chodzi o uczelnie stołeczne) zbieżny program studiów, a dostać się jest dużo, dużo łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
atomowka69 Re: prawo na UW 25.08.05, 14:19 ... ale zawsze bedziesz miał w papierach ze skończyłes Wyższą Szkołe Kopania Rowów a nie UW.Przecież nie bedziesz tłumaczył przyszłemu pracodawcy ze "na UW zabrakło mi tylko pół punkcika a w mojej szkole wykladali ci sami ludzie" Odpowiedz Link Zgłoś