Gość: Morsu IP: *.ey.com.pl / 195.187.17.* 03.09.02, 14:10 Rewelacja - jest super program ale już z góry wiadomo, że zabraknie funduszy dla wszystkich, którzy chcieliby z niego korzystać. Tak więc drogi absolwencie, zgodnie z radą - PRACUJ ZA DARMO! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Biały Murzyn Re: Program IP: *.mis 03.09.02, 14:59 Caly ten program to niewypal!!!! Jestem uczestnikiem tego... ponizajacego i zenujacego Programu. Rzad nawet nie zdaje sobie sprawy ze w ten sposob poniza mloda inteligencje. Jestem zrezygnowany...to nie buduje ale rujnuje. Za 400 zl miesiecznie to moge .....?? Wiecej zarobilem dorabiajac na studiach!! Jesli mozesz nie korzystaj z tego programu !!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leonardo Re: Program IP: *.resetnet.pl 26.06.03, 13:12 W urzedach pracy pracuja takie same debile jak i w rzadzie. Huj i niesie i buja w oblokach. Wolontariat niech wsadza sobie w dupe. Student po 5 latach zerowania na rodzicach chce sie usamodzielnic i dac luz starym a wy wyskakujecie z takimi pierdulami. Ludzie skad wy sie bierzece Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paolo Fantastyczny kraj IP: 212.244.126.* 03.09.02, 15:18 wszyscy pracujmy za darmo..przynajmniej nie będzie bezrobocia..brawo SLD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FBI Re: Program IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.09.02, 16:51 Jak nie masz chodów (ciocia, wujek ), to twoje kwalifikacje sa gówno warte, bo ci nieudacznicy w urzedach nie potrafia ciebie wlasciwie ocenic, bo i po co mają rozgrzewac swoje stare, zużyte szare komorki. Ten program to tylko kaszanka wyborcza SLD,no może AWS podrzuci swój plasterek zwyczajnej kielbasy dla zachowania równowagi i swoich posad. Pozdrowionko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Program IP: *.it 03.09.02, 18:27 Syn kończy studia, mnie przenoszą na emeryturę (brutto 1100 zł), czynsz 500 zł (spółdzielcze) plus TV, radio, gaz, en.elektr. telefon (oszczędnościowy z blokadą), no i internet. Razem ok. 850 zł, brak drugiej połowy (w niebie) i chcecie, żeby syn jeszcze darmo pracował? A kto nas nakarmi, a inne potrzeby? I ten niby kredyt na niewiadomą? I kto to będzie spłacał? Nie można linijki przykładać do wszystkich i jedną miarką mierzyć .Do tego brak tzw. układów! Rozwijaj się młody człowieku, czytaj te pustosłowia i myśl, bo tego nikt ci jeszcze nie zabronił! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek Re: Program IP: *.pl 03.09.02, 20:53 LUDZIE WSZYSCY PISZECIE TO SAMO...BZDURY KTÓRE W PRAKTYCE NIE MAJĄ UZASADNIENIA. WIADOMO ŻE KTO MA PLECY TEN PRACĘ DOSTANIE I MOŻE BYĆ CIEMNIAKIEM.OBECNY SYSTEM W POLSCE NIE DAJE WRĘCZ ŻADNYCH SZANS ROZWOJU MŁODYM LUDZIOM I MY WSZYSCY O TYM WIEMY. I PO CO RZĄD CZY INNE INSTYTUCJE ZAMYDLAJĄ OCZY LUDZIOM BEZROBOTNYM PODAJĄC PREZENTY NIEMOŻLIWE DO ODEBRANIA. A TAKIE STWIERDZENIA ŻE 27 % MŁODYCH LUDZI JEST BEZROBOTNYCH I NIEWŁAŚCIWIE SZUKA PRACY TO KAŻDY MOŻE SOBIE PISAĆ. BO NIE MACIE PAŃSTWO Z AGENCJI SZUKANIA PRACY WIDOCZNIE ROZEZNANIA NA RYNKU ALBO DOSKONALE WIECIE ŻE NAWET NAJLEPSZE APLIKACJE BEZ JAKIEKOLWIEK POPARCIA NIE MAJĄ SZANS. WIADOMO KAŻDY MUSI SIĘ JAKOŚ REKLAMOWAĆ ALE CZYŃCIE LUDZIE TO Z GŁOWĄ!!!! I NIE PISZCIE TAKICH BZDUR. WIADOMO KAŻDY JEST CZŁOWIEKIEM!!!! DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM. I NA KONIEC RADZĘ ABY PAŃSTWO TEŻ POSTAWILI SIĘ W SYTUACJI TAKIEGO CZŁOWIEKA BEZROBOTNEGO.... NIC DODAĆ NIC UJĄĆ. DOWIDZENIA. Odpowiedz Link Zgłoś
aniape78 Re: Program 03.09.02, 22:44 Jestem Absolwentem ?Uniwersytetu w Poznaniu. Szukam pracy już jakis czas i nic. Ten program to ściema. Czas ruszać w świat. Tom601@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angmar Re: Program IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.09.02, 23:46 Ten program to kolejna okazja do wykorzystania mlodych ludzi. Kazdy pracodawca chialby co roku miec za grosze nowych pracownikow i tak to bedzie wygodac - charuj przez 3 miesiace albo 6 a potem wezmiemy sobie nowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Man Kto ma w glowie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.02, 08:31 Wszyscy moi znajomi, ci bardziej przedsiebiorczy i potrafiacy sprzedac swoje POSIADANE zalety, znalezli prace bez problemu. Znajomosci? Takowych oni nawet nie mieli, bo przyjechali do Wroclawia 5 lat temu na studia z roznych, nawet bardzo odleglych zakatkow Polski. Oczywiscie, sa rowniez ci, ktorzy na razie nie znalezli. ale na wlasne zyczenie. Albo maja abstrakcyjne wyksztalcenie, ktore nie pasuje do popytu, albo sa po prostu marni. Sorry. Ja dzisiaj ide do wydzialu inicjatyw gosp. zakladac firme. z pozyczka z tego propagandowego programu czy bez. Pozniej, jak dobrze pojdzie, tez bede zatrudnial. Oczywiscie nie zadnych nieporadnych, entymologow czy filozofow albo wiecznych przegranych i narzekaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mruga Re: Kto ma w glowie IP: 2.2.STABLE* / 192.168.11.* 04.09.02, 11:14 wiesz, można ci pozazdrościć przebojowości. i to pewne, że ci się uda wszystko, co sobie założyłeś. z tym, że jest wiele ludzi, którzy nie posiadają cech niezbędnych przywódcy czy samodzielnemu przedsiębiorcy. po prostu tacy nie są, co nie zmiania faktu, że z powierzonych w pracy zadań będą się wywiązywali sumiennie. obrażanie ich jest zwyczajnym chamstwem. nie życzę im takiego szefa jak ty, bo zanosi sie na kolejnego dorobkiewicza, który mierzy ludzi przydatnością do wykorzystania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Kto ma w glowie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.02, 19:59 Szkoda że jesteś tak biedny umysłowo i nie potrafisz sobie wyobrazić świata bez tych z "dziwnych" kierunków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merien Re: Kto ma w glowie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.03, 16:26 hey man i co chcesz produkowac bombki na wiosne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: Program IP: *.uni.lodz.pl 05.09.02, 09:32 Najlepszym pomysłem są staże absolwenckie - kolega skończył wychowanie fizyczne, ma staż w starostwie i pracuje po dwie godziny dziennie bo nie wiedzą co mu dać do roboty - no ale 400 i parę złoty miesięcznie dostanie. Bravo. Tylko czy to jest najlepszy sposób na zagospodarowanie państwowych pieniędzy?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaajja Re: Program IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.02, 20:20 w nosie mam taką pracę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duduś Re: Program IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 18:12 To jedna wielka ściema i propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majster Re:Wolontariusz IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 19:48 Może ten kto stworzył program "pierwsza praca" sam będzie pracował jako wolontariusz albo część dochodów będzie oddawał na dofinansowanie powiatowych urzędów pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barracuda Re: Program IP: 2.3.STABLE* / 10.1.22.* 07.10.02, 11:18 piszcie całą prawdę, jestem absolwentem liceum które ukończyłem w 2001 roku, teraz jestem studentem ,założyłem działalność i co w ZUS - ie powiedzieli mi płać bo muszę być absolwentem z tego roku. To paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nm Re: Program IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.02, 17:21 wszystko to jedna wielka bzdura. Panie Miller pracuj pan sam dla kraju społecznie. Wolontariat. Odpowiedz Link Zgłoś
mkmtpz Re: Program 14.10.02, 01:28 Witam jestem studentem 3 roku handlu zagranicznego. Zalozylem własna dzialalnosc ale szybko ja zawisilem poniewaz ZUS pochalnial prawie wszystko co zarabialem. A na pocztku trudno jest wystartowac nie majac grosza przy duszy. Bank nie da ci kasy bez zabezpiecznei wiec kapusta po obiedzie. Musialabym byc rencista zeby placic maly zus ale nie jestem szkoda ze rzad nie chce pomoc. Ja ma ochote pomysl na biznes ale jak mam palcic za nim cos zarobie to trudno skazuje sie na prace na etat czego nie chcialbym bo woalbym niezaleznosc. Jest szansa na prace dziallnosc na wlasny rachunek al ebez pomocy rzadu nic nie dam rady zrobic. Jezeli sa jakies spotkania na ten temat chetnie porozmawiam. To dla mnei bardzo wazne czy ktos ma jakis pomysl dla mlodych przedseibiorcow. Goraco pozdrawiam Michal. MOJ e-mai lto mkmtpz@poczta.onet.pl Pozdrawiam i dajcie nam szanse Odpowiedz Link Zgłoś
forward Re: Program 14.10.02, 12:37 Wolontariatu nie da się przeszczepić na polski grunt,bo to pomysł z krajów wysokorozwiniętych z USA, Kanady, Europy Zachodniejm, gdzie młodzi ludzie nie muszą główkować skąd wziąść 2.20 zl na bilet autobusowy i za co zrobią sobie śniadanie. Bawić się w to mogą mogą licealiści, ale nie absolwenci szkół wyższych, którzy dłużej już nie mogą wisieć na utrzymaniu starych, bo to wstyd i obciach, i zaczyna przekraczać ich możliwości finansowe. Dziś zarejestrowałem się jako bezrobotny w GUP w Krakowie i przyznano mi status bezrobotnego absolwenta. Z jakiś szkoleń czy programów nie będę korzystał, bo i po co ? Przecież będę musiał się wyrejestrować, pracy po szkoleniu i tak nie znajdę a jakoś nie chce mi się iść na niewolnika w ramach programu Pierwsza praca.Może tak Kwaśniewski zaproponuje swojej córce Pierwszą pracę? Forward Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka Re: Program IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.08.03, 20:58 jestem ze sremu,miejscowosc kolo poznania zarejestrowalam sie jako bezrobotna i co? bede pracowac 6 h dziennie 7dni w tygodniu za 400. i co? to nawet nie starczy mi na miesieczne czesne. maly zjob. ciekawe gdzie by mnie przyjeli gdybym robila dzienne? Odpowiedz Link Zgłoś
chichen Re: Program 14.10.02, 16:35 Oczywiście, dobra rada. Załóż swoja firmę, walcz o klienta, prowadź księgowość, pamiętaj o ZUS'ie, pamietaj o corocznym składaniu deklaracji. A My(TOWARZYSZE) Cię później, wraz z US "sprawdzimy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdr Re: Program IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 22:29 ten program to sciema. juz od lipca ubiegam sie o przyjecie w ramach programu do Urzedu Miasta i jestem blokowany przez urzad bezrobocia z powodu braku finansow ( a program rozpoczal sie w czerwcu!!!!!!!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USIL Re: Program IP: *.szczytno.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 14:58 TO WSZYSTKO KŁAMSTWO, KOLEJNE PRZEDWYBORCZE OBIECANKI!!! Teoretycznie wszystko istnieje ale praktycznie NIE!!!! Byłem w ZUS-ie i powiedziano mi że nic takiego NIE MA a ZUS o niczym nie wie!! Polski rząd myśli tylko i wyłącznie o własnych stołkach. Nie przejmuje sie młodymi ludzimi, którzy nie mają pracy. I jeśli ktoś z nas młodych otworzywłasną firmę może sie tylko zatopić w długach bo musi opłacić składki emerytalne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palant Re: Program IP: *.ds.uj.edu.pl / 192.168.16.* 28.06.03, 10:31 czesc! w zeszlym tygodniu bylem sie zarejestrowac, jako bezrobotny - bo dopiero co skonczylem studia i znalazlem firme, ktore mnie wezmie na staz :-), ale jak poszedlem do biura pani, ktora rzadzie sazami i jej powiedzialem o tym to mnie z biura wyrzucila i powiedziala: "jak pan smie szukac sobie stazu, od tego my jestesmy !!" no ale z laski dala mi dokumenty jakie musi pracodawca wypelnic i zaznaczyla, ze on ma osobiscie sie zglosic do niej z tym wnioskiem, wiec poszedlem do pracodawcy i dajme mu te papiery on je szybko wypilas, zalaczyl niezbedne dokumenty i wracamy sie do pup'u, wchodzimy do biura i on przedstaia te dokumenty, pani je oglada i mowi: "no wszystko w porzadku, decyzje podejmiemy w ciagu 30 dniu!!" no to facte sie wkurzyl i mowi "ale ja potrzebuje tego pana do pracy od 1 lipca" no to ona: "a co mnie to obchodzi" i jeszcze do mnie: "a pan to bedzie sie musial u nas 3-4 razy w miesiacu stawic, zeby podpisac liste bezrobotnych i raz zeby odebrac, jezeli panu przyznamy stypendium", na to ten gosc sie wkurzyl i mowi: "nie po to przyjmuje go do pracy zeby on po biurach latal tylko pracowal" to ona: "takie sa przepisy, ze trzeba sie stawiac tyle raz ile pup zadecyduje, a ja lubie ludzi czesto wzywac" - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gustaw Re: Program "niby absolwent" IP: *.lubaczow.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 18:37 Ten program jest i może potrzebny,ale w zaden sposób nie rozwiazuje problemu bezrobocia,przynajmniej w moim miescie.Konczac w tym roku dwuletnie studium nawet nie moge uzyskać statusu absolwenta poniewaz zarejestrowałem sie po skonczeniu szkoły średniej(i nigdy nie pracowałem) w urzędzie pracy i w chwili obecnej , po prostu nie jestem absolwentem, a tym bardziej nie moge starać sie o jakiś staż czy inne "atrakcje" przygotowane dla moze nie absolwentów,ale "osób które ukończyły w tym roku szkołę" bo absolwentem nie moge zostać i chca podjąć pracę.Obecnie studiuje i nie sądze że po skonczeniu studiów sytuacja ulegnie znaczacej zmianie. jurek.44blue@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszka Re: Program 'niby absolwent' IP: 213.186.77.* 21.01.03, 10:57 Czesc!Mieszkam na ślasku gdzie bezrobocie jest bardzo duze zwlaszcza po likwidacji kopaln.W czerwcu skonczylam szkole srednia, zdalam mature z wyniekm dobrym...moglabym tu wyliczac to co umiem a jest tego duzo....Chcialam powiedziec ze program pierwsza praca jest do dupy!!!co z tego ze jestem absolwentka...jak to wcale nie dziala ten program!!!Sytaucja jest beznadziejna...nikt mnie nie chce przyjac do pracy bo nie mam doswiadczenia zawodowego, a niby skad mam je miec jak nikt mi nie chce dac szansy. Jak tak dalej pojdzie....to z czego bede miala emeryture..bo pństwo na pewno mi nie da!!!Ostatnio bylam w urzedzie pracy i dostalam oferte stazu...poslam do tego sklepu z odzieza ..gdzie niby mialam odbyc ten staz...no i okazalo sie ze ta kierowniczka szuka do pracy a nie na staz...zlozylam swoje papiery tam i zgadnijcie...nie odezwala sie..a dlaczego!!! BO NIE MAM DOSWIADCZENIA ZAWODOWEGO! I kolo sie zamyka....nie mam zadnych perspektyw na przyszlosc,czasami sie zastanawiam po jaka cholere robilam mature!!!straam sie wierzyc ze bedzie lepiej...ale to jest trudne..gdy bylo sie w tylu miejsach w sprawie pracy a kazdy ci odmawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagusia Re: Program 'niby absolwent' IP: *.ruczaj.pl / 192.168.15.* 22.09.03, 10:44 program absolwent może był dobrym pomysłem ale nie wypalił. Z jego "dobrodziejstw" skorzystać mogą osoby które w czasie studiów nie pracowały. Jestem tegoroczną absolwentką, ale na początku moich studiów wpadłam na pomysł, że mam dosyć czasu by pracować i zostałam zatrudniona na umowę o pracę. A teraz znów szukam pracy i zak się okazuje w uznaniu mojej inicjatywy nawet nie zasługuję na możliwość skorzystania z tego programu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blondyn Re: Program IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 20:43 Te programy miały by sęs gdyby nie banda kretynów i kanali z urędów pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Program IP: *.euv / 10.173.40.* 20.01.03, 12:23 Zgadzam sie z moim przedmowca! Jesli skonczyles studia i znasz angielski to.... UCIEKAJ!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Program IP: *.psych.uw.edu.pl / 172.20.6.* 31.01.03, 12:55 Mam propozycję - może by tak szanowny sejm i senat wraz z wszystkimi ministrami popracowali za darmo. Może wtedy by się im odechciało głupich pomysłów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Program IP: *.prz.rzeszow.pl 24.02.03, 09:48 absolwent. super. a co ze studentami, ktorzy podczas studiow maja pomysl i chca zalozyc firme? rzadnych szans na kredyt idt. bo np brak statusu bezrobotnego. to paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś