Gość: Oszczędna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 16:31 Ktoś wie ile będziemy na UWR płacić za szkolną legitymację, ubezpieczenie, wybrany sport, index, etcetera...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
umbradomini1 Re: Opłaty UWR 10.09.05, 16:41 ubezpieczenie coś koło 40 PLN, legitymacja chyba 4 PLN w tym roku- wcześniej bezpłatna, sport też tanio- tylko konie i pływanie drogie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszczędna Re: Opłaty UWR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 19:05 Dzieki, a kiedy to wszystko załatwiać? Teraz czy po immatrykulacji? Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: Opłaty UWR 10.09.05, 20:05 po immatrykulacji:) jeszcze jedna rada: jeśli będziesz za granicę wyjeżdżać w ciągu roku , to może kup kartę EURO 26- kosztuje 60 PLN, a masz ubezpieczenie na rok i zniżki (mnie się to przydaje i tylko dlatego polecam).... Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: Opłaty UWR 11.09.05, 20:44 a o wfie na pirewszym roku to raczej zapomnij... no, chyba, że będziesz mieć szczęście, ale i tak bym nie radziła. od 2 roku będizesz miała wystarczająco dużo czasu. co do ubezpieczenia - ja mam kartę euro26, która jest jednoczesnie katrtą do bankomatu (konto w BZ WBK) i chyba 40 czy 50 zł kosztowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiaszcz Re: Opłaty UWR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 11:06 A może jakies rady dla studentów pierwszego roku, którzy prawdopodobnie będę sie czuli w październiku, trochę(!) zagubieni? :P Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: Opłaty UWR 11.09.05, 11:55 jakie rady? przecież teraz młodzież taka wyszcze3kana i zdolna:P po co więc rady od ramoli;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pfffff Re: Opłaty UWR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 13:34 Nie każdy jest wyszczekanym chamem, albo świecącą przebojowa gwiazdeczką... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n_nicky* Re: Opłaty UWR IP: 80.53.216.* 11.09.05, 13:53 nie ma to jak zrozumieć ironię :P Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: Opłaty UWR 11.09.05, 14:19 nicky jak zawsze pomocna:) oby więcej takich na Pocztowej;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszczędna Re: Opłaty UWR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 14:55 Tak czy siak odpowiedzi na pytanie nie ma. ;( Odpowiedz Link Zgłoś
wiaszcz Re: Opłaty UWR 11.09.05, 18:31 Ja konkretnie: Straszny jest bajzel w tym okropnym październiku jesli jest się pierwszym rocznikiem czy da się to przetrzymac bez zapaści? :P Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: Opłaty UWR 11.09.05, 20:03 da się wytrzymać- szczególnie jeśli kierunek jest typowo humanistyczny, tylko może być problem z przyzwyczajeniem się do dziwnych godzin zajęć: mój pierwszy dzień na studiach: godz.8.00- historia mediów, godz. 17.40- filozofia, w tym jeszcze gramatyka i język angielski, i 4 godziny przerwy, ale można się przyzwyczaić:) Odpowiedz Link Zgłoś
wiaszcz Re: Opłaty UWR 11.09.05, 20:09 Dzięki. :) Dobrze, że mieszkam koło Uniwersytetu, w takim wypadku bliska odległośc to błogosławieństwo! Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: Opłaty UWR 11.09.05, 20:13 no powiedzmy:) ja mam zajęcia na Pocztowej i od tego roku na KOszarowej, więc mi to nie robi różnicy, bo to peryferie;) Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: Opłaty UWR 11.09.05, 20:21 *umbra mam do Ciebie takie pytanie offtopic-czy na Pocztowej są wszystkie zajęcia, czy trzeba też dojeżdzać gdzie indziej(pomijając oczywiście wf;))? Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: Opłaty UWR 12.09.05, 06:51 to pytanie jest topic, bo w końcu chcecie odpowiedzi na KONKRETNE pytania:) więc tak: 1. większość wykładów na placu Borna (Inst. Fizyki) 2. historia piśmiennictwa- wykład na Nankiera 3. ćwiczenia na Pocztowej 4. komputery na Grunwaldzkim 5. lektoraty na Nankiera (w "niebieskich drzwiach") czyli jeździsz i jeździsz, i poznajesz piękno miasta;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiaszcz Re: Opłaty UWR 12.09.05, 08:58 A co właściwie studiujesz? Moja kumpela będzie na Pocztowej studiowała rusycystykę. Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: Opłaty UWR 12.09.05, 15:16 no bo ja w ogóle jestem konkretna ;))) dzięki za odp wiaszcz->chodzi o dziennikarstwo, umbra już studiuje, a ja zacznę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiaszcz Re: Opłaty UWR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 18:47 No to życze powodzenia, będzie nam wszystkim potrzebne. :) Odpowiedz Link Zgłoś