Dodaj do ulubionych

farmacja licencjat

IP: 82.139.26.* 18.09.05, 13:09
Wiem, ze kierunek FARMACJA STOSOWANA powstał w Kielcach na Wyższej Szkole
Umiejętności. Co myślicie o tej uczelni?
A czy licencjat farmacji można zrobić gdzieś w Krakowie? Kto ma najnowsze
informacje?? Prosze o odpowiedz
Obserwuj wątek
    • tamidda Re: farmacja licencjat 18.09.05, 13:53
      Nie mozna miec licencjatu z farmacji! Można zostac technikiem farmacji(po
      2-letnim technikum) i magistrem farmacji(po 5,5-letnich studiach). Polecałabym
      myślenie o magisterium, bo nie ma studiow magisterskich uzupełniajacych dla
      techników farmacji(a uprawnienia magistra sa znacznie wieksze, wiecej tez jest
      ofert pracy dla nich). W Krakowie mozna zdobyc oba tytuły, mgr na CMUJ, a
      technika np. w Krakowskiej Szkole Medycznej (jak chcesz poczytac o niej to
      www.ksm.krakow.pl) Co do tego kierunku w Kielcach to juz dziwna jest sama nazwa-
      farmacja stosowana (na akademiach medycznych studiuje sie farmacje albo farmacje
      apteczna) a ten licencjat jeszcze bardziej. Wnosze, ze ta akademia umiejetnosci
      to szkola prywatna. Dziwnie podejrzewam, ze ten kierunek jest jakis lipny i nie
      daje, poza ladnym tytułem, żadnych uprawnień zawodowych (bo farmaceutow
      licencjatow po prostu nie ma) wiec dobrze sie zastanów zanim sie na cos takiego
      zdecydujesz.
      • Gość: kama Re: farmacja licencjat IP: 82.139.26.* 18.09.05, 14:02
        Właśnie teraz mają być likwidowane technika farmaceutyczne, a ma wchodzić
        właśnie 3-letni licencjat. Tylko myślałam, że ten typ studiów najpierw pojawi
        się w większych miastach, a nie w Kielcach. Ale na razie nie słyszałam o
        licencjacie w innych miastach, dlatego proszę osoby zorientowane o radę i
        pomoc. Jeszcze się nie zdecydowałam, ale takie myśli chodzą mi po głowie.
    • Gość: kama Re: farmacja licencjat IP: 82.139.26.* 19.09.05, 15:55
      Czy ktoś ma jakieś informacje? Bo naprawdę nie wiem co robić. A może jednak
      zacząć studia magisterskie w przyszłym roku (po tym jak skończę swoje
      pierwsze). Tylko że boję się że będę studiować kolejne 5 lat, i przestanę być
      studentem w wieku prawie 30 lat. Co mi radzicie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka