jacek.mrzyglod 09.09.02, 13:16 Witam wszystkich internautów zainteresowanych stypendiami (naukowymi, grantami, zagranicznymi, etc.). Chętnie odpowiem na Wasze pytania i jeśli będę mógł pomóc, to chętnie to uczynię. Zapraszam! Jacek Mrzygłód Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jezierka Re: witam serdecznie 04.10.02, 22:17 Jestem studentką 6-roku AM. Poszukuję informacji o możliwości odbycia za granicą stażu podyplomowego. Dziękuję za wszelkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
vincent22 Re: witam serdecznie 03.11.02, 16:12 Dzień dobry panie Jacku! Nazywam się Katarzyna Pałosz. Jestem absolwentką Nauczycielskiego Kollegium Języków Obych (germanistyka). Chciałabym kontunuować moje studia w Niemczech, w Monachium. Liczę na zaliczenie mi przez tą uczelnie studiowanych tu w Polsce lat lub przedmiotów. Czy i gdzie mogę uzyskać stypendium na te studia, chodzi o studia na głównym kierunku:nowsza literatura niemiecka, oraz inne jak: międzynarodowa komunikacja. Będę wdźięczna za informacje. z pozdrowieniem Katarzyna Pałosz Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.mrzyglod Re: witam serdecznie 12.11.02, 01:36 najskuteczniej dowiedzieć się jest w Ministerstwie Bawarii (posiada dobrą witrynę internetową) vincent22 napisał(a): > Dzień dobry panie Jacku! > Nazywam się Katarzyna Pałosz. Jestem absolwentką Nauczycielskiego Kollegium > Języków Obych (germanistyka). Chciałabym kontunuować moje studia w Niemczech, w > > Monachium. Liczę na zaliczenie mi przez tą uczelnie studiowanych tu w Polsce > lat lub przedmiotów. Czy i gdzie mogę uzyskać stypendium na te studia, chodzi o > > studia na głównym kierunku:nowsza literatura niemiecka, oraz inne jak: > międzynarodowa komunikacja. Będę wdźięczna za informacje. > z pozdrowieniem > Katarzyna Pałosz Odpowiedz Link Zgłoś
lucilla studia w monachium 13.01.03, 11:57 Czesc, studiuje w Niemczech i polecic moge strony daad.de z oszernymi informacjami na temat stypendiow. Na twoim miejscu skontaktowalabym sie z macierzysta uczelnia, albo tez z oddzialem daad w polsce. Niemieckie uczelnie nie maja systemu stypendiow jak np. brytyjskie i amerykanskie, bo za studia nie trzeba placic. Ale moze rzag bawarii ma jakis program, wiem ze istnieje jakis program w badenii wirtembergii, ale sie tym nie interesowalam. No i jest jeszcze strona uniwersytetu monachijskiego (www.uni-münchen.de), moze tam znajdziesz jakies przydatne informacje. Lucilla vincent22 napisał(a): > Dzień dobry panie Jacku! > Nazywam się Katarzyna Pałosz. Jestem absolwentką Nauczycielskiego Kollegium > Języków Obych (germanistyka). Chciałabym kontunuować moje studia w Niemczech, w > > Monachium. Liczę na zaliczenie mi przez tą uczelnie studiowanych tu w Polsce > lat lub przedmiotów. Czy i gdzie mogę uzyskać stypendium na te studia, chodzi o > > studia na głównym kierunku:nowsza literatura niemiecka, oraz inne jak: > międzynarodowa komunikacja. Będę wdźięczna za informacje. > z pozdrowieniem > Katarzyna Pałosz Odpowiedz Link Zgłoś
likantrop Re: witam serdecznie 08.01.03, 15:01 Pozdrawiam z Wydziału Architektury Politechniki Wrocławskiej. Nazywam się Kamil Bernacki. Tytuł opracowywanego doktoratu :"Idea parku miejskiego po 1982 roku". Zakład Kształtowania Środowiska (Departament of Sustainable Development). Poszukuję możliwości odbycia stażu doktoranckiego w UE. Operuję językiem angielskim, co raczej mnie nie uszczęśliwia - większość ciekawych przedsięwzięć (parków) to inwestycje w Niemczech i Francji. Tymczasem (i jeszcze to !) marzą mi się Włochy... Może Pan będzie miał jakieś antidotum na mój egzystencjalny zgryz? Odpowiedz Link Zgłoś
justinusperitus Re: witam serdecznie 13.01.03, 20:32 witam Pana!!jestem studentką prawaUŁ 3 rok...średnia 5.0.chcę studiować we włoszech ale problem....sokrates nie ma umowy...mogę sama to załatwić ale czy mogę gdzieś się starać o jakieś stypendium...dofinansowanie...gdyby nie te pieniądze....na uniwerek nie mam co liczyć- nie mają funduszy !!! Gdzie mam szukać???? bardzo proszę o odp, bo powoli tracę nadzieję! Odpowiedz Link Zgłoś
julitka3 Re: witam serdecznie 15.01.03, 14:58 Dzien Dobry. Ja obecie jestem na stypendium Socrates w Niemczech, w czerwcu koncze studia licencjackie na UW i chcialabym pozniej ewentualnie zalatwic sobie jakas porzadniejsza praktyke tu lub w innym kraju. Mam w zwiazku z tym dwa oytania: 1. przez jakie organizacje najlepiej 2. jezeli samemu sie szuka pracodawcy, to jak wyglada sprawa zalatwienia wizy? czy to on sie o nia troszczy? Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś