Dodaj do ulubionych

witam serdecznie

09.09.02, 13:16
Witam wszystkich internautów zainteresowanych stypendiami (naukowymi,
grantami, zagranicznymi, etc.). Chętnie odpowiem na Wasze pytania i jeśli
będę mógł pomóc, to chętnie to uczynię. Zapraszam! Jacek Mrzygłód
Obserwuj wątek
    • jezierka Re: witam serdecznie 04.10.02, 22:17
      Jestem studentką 6-roku AM. Poszukuję informacji o możliwości odbycia za
      granicą stażu podyplomowego. Dziękuję za wszelkie informacje.
    • maks.sz witam 27.10.02, 11:47
    • vincent22 Re: witam serdecznie 03.11.02, 16:12
      Dzień dobry panie Jacku!
      Nazywam się Katarzyna Pałosz. Jestem absolwentką Nauczycielskiego Kollegium
      Języków Obych (germanistyka). Chciałabym kontunuować moje studia w Niemczech, w
      Monachium. Liczę na zaliczenie mi przez tą uczelnie studiowanych tu w Polsce
      lat lub przedmiotów. Czy i gdzie mogę uzyskać stypendium na te studia, chodzi o
      studia na głównym kierunku:nowsza literatura niemiecka, oraz inne jak:
      międzynarodowa komunikacja. Będę wdźięczna za informacje.
      z pozdrowieniem
      Katarzyna Pałosz
      • jacek.mrzyglod Re: witam serdecznie 12.11.02, 01:36
        najskuteczniej dowiedzieć się jest w Ministerstwie Bawarii (posiada dobrą
        witrynę internetową)

vincent22 napisał(a):

> Dzień dobry panie Jacku!
        > Nazywam się Katarzyna Pałosz. Jestem absolwentką Nauczycielskiego Kollegium
        > Języków Obych (germanistyka). Chciałabym kontunuować moje studia w Niemczech,
        w
        >
        > Monachium. Liczę na zaliczenie mi przez tą uczelnie studiowanych tu w Polsce
        > lat lub przedmiotów. Czy i gdzie mogę uzyskać stypendium na te studia, chodzi
        o
        >
        > studia na głównym kierunku:nowsza literatura niemiecka, oraz inne jak:
        > międzynarodowa komunikacja. Będę wdźięczna za informacje.
        > z pozdrowieniem
        > Katarzyna Pałosz
      • lucilla studia w monachium 13.01.03, 11:57
        Czesc,

studiuje w Niemczech i polecic moge strony daad.de z oszernymi informacjami na
        temat stypendiow. Na twoim miejscu skontaktowalabym sie z macierzysta uczelnia,
        albo tez z oddzialem daad w polsce. Niemieckie uczelnie nie maja systemu
        stypendiow jak np. brytyjskie i amerykanskie, bo za studia nie trzeba placic.
        Ale moze rzag bawarii ma jakis program, wiem ze istnieje jakis program w
        badenii wirtembergii, ale sie tym nie interesowalam. No i jest jeszcze strona
        uniwersytetu monachijskiego (www.uni-münchen.de), moze tam znajdziesz jakies
        przydatne informacje.

Lucilla

vincent22 napisał(a):

> Dzień dobry panie Jacku!
        > Nazywam się Katarzyna Pałosz. Jestem absolwentką Nauczycielskiego Kollegium
        > Języków Obych (germanistyka). Chciałabym kontunuować moje studia w Niemczech,
        w
        >
        > Monachium. Liczę na zaliczenie mi przez tą uczelnie studiowanych tu w Polsce
        > lat lub przedmiotów. Czy i gdzie mogę uzyskać stypendium na te studia, chodzi
        o
        >
        > studia na głównym kierunku:nowsza literatura niemiecka, oraz inne jak:
        > międzynarodowa komunikacja. Będę wdźięczna za informacje.
        > z pozdrowieniem
        > Katarzyna Pałosz
    • likantrop Re: witam serdecznie 08.01.03, 15:01
      Pozdrawiam z Wydziału Architektury Politechniki Wrocławskiej. Nazywam się Kamil
      Bernacki. Tytuł opracowywanego doktoratu :"Idea parku miejskiego po 1982 roku".
      Zakład Kształtowania Środowiska (Departament of Sustainable Development).
      Poszukuję możliwości odbycia stażu doktoranckiego w UE. Operuję językiem
      angielskim, co raczej mnie nie uszczęśliwia - większość ciekawych przedsięwzięć
      (parków) to inwestycje w Niemczech i Francji. Tymczasem (i jeszcze to !) marzą
      mi się Włochy... Może Pan będzie miał jakieś antidotum na mój egzystencjalny
      zgryz?
    • justinusperitus Re: witam serdecznie 13.01.03, 20:32
      witam Pana!!jestem studentką prawaUŁ 3 rok...średnia 5.0.chcę studiować we
      włoszech ale problem....sokrates nie ma umowy...mogę sama to załatwić ale czy
      mogę gdzieś się starać o jakieś stypendium...dofinansowanie...gdyby nie te
      pieniądze....na uniwerek nie mam co liczyć- nie mają funduszy !!!
      Gdzie mam szukać????
      bardzo proszę o odp, bo powoli tracę nadzieję!
    • julitka3 Re: witam serdecznie 15.01.03, 14:58
      Dzien Dobry. Ja obecie jestem na stypendium Socrates w Niemczech, w czerwcu
      koncze studia licencjackie na UW i chcialabym pozniej ewentualnie zalatwic
      sobie jakas porzadniejsza praktyke tu lub w innym kraju. Mam w zwiazku z tym
      dwa oytania:
      1. przez jakie organizacje najlepiej
      2. jezeli samemu sie szuka pracodawcy, to jak wyglada sprawa zalatwienia wizy?
      czy to on sie o nia troszczy?
      Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka