Dodaj do ulubionych

Studia po znajomości

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 23:40
Wpisujcie tutaj wszystkie uczelnie i kierunki na które można było się dostać
po znajomości ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Lol_niezly Re: Studia po znajomości IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 24.09.05, 23:58
      Ja nic nie wiem , ale dla mnie juz na ZAWSZE podejrzane zostanie prawo na
      uniwersytecie Gdanskim !!! :D
    • gdabski Re: Studia po znajomości 25.09.05, 00:15
      A dajcie spokój...

/Gdabski
    • Gość: xXx Re: Studia po znajomości IP: *.netcorp.pl 25.09.05, 01:04
      AGH Infa na Wydziale Elektroniki bla bla bla...kumpel mial z matury z maty 70p 50r , a jako drugi przedmiot wzial se infe na ktora nie przyszedl bo zaspal i sie dostakl
    • Gość: pasjonatka Re: Studia po znajomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 10:37
      Autorko postu ale ty głupia jesteś! Jak chcesz to zapłac i sie dostaniesz na
      kazdy kierunek jaki tam sobie wymyślisz!!!Obecnie jest tak ze większośc rzeczy
      mozna kupić wstep na studia równiez niestety.Ja akurat nie musiałam nikomu
      płacić żeby sie dostać na studia i nie codziłam na ŻADNE lekcje bo mnie na to
      nie stać po prostu zdalam na prawo uś i uw ,wiec jak ktoś chce to potrafi,a jak
      ktoś jest bez ambicji albo tepy to placi ale zazwyczaj to wychodzi później w
      oracy chocby jak ktoś od poczatku sobie nie radzi to potem tez nei błyśnie od
      razu...
      • Gość: Lol_niezly Re: Studia po znajomości IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 25.09.05, 11:47
        Zauwaz droga pasjonatko ze na prawo wystarczy sie tylko nauczyc !!!
        Siasc i wryc !
        A ludzie idacy na kierunki scisle infe,mate,fize,checmie nie maja tak latwo...
        tam bez pomocy mozna zeby zjesc i tez sie nie dostac.Mozna sie co prawda uczyc
        samemu ale jak utkniesz to nijak nie ruszysz dalej.
        Dlatego ja holduje kierunkom scislym, ktore rozwijaja umysl i sprawdzaja
        inteligencje czlowieka :)
        • Gość: tia... Re: Studia po znajomości IP: 80.51.118.* 25.09.05, 11:56
          W tym roku to na pewno na UKSW wszelkie kierunki...
        • Gość: pasjonatka Re: Studia po znajomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 11:57
          oh oh zauważy ze nie każdy jest umysęłm scisłym ,ja nie jestem niestety bo
          uwazam że ścisłe kierunki są lepsze pod wieloma względami a wybrałąm taki akurat
          kirunek ponieważ interesuje mnie to a pioza tym lubię się uczyć a nitk mi nei
          powie ze jest tyle samo nauki na prawei co np na socjologii czy politologii
          • Gość: Aga Re: Studia po znajomości IP: 194.146.128.* 25.09.05, 12:15
            Kierunki ścisłe nie są lepsze, są inne. Kumpel z informatyki twierdzi, że
            socjologia to dla niego czarna magia, której w życiu nie pojmie, bo jak się
            tego uczyć. To samo głosi kolega z prawa, który ma nawyk uczenia się na pamięć
            kodeksu, a w socjologii to nie wychodzi. A ja wiem, że informatyki w zyciu bym
            nie pojęła, prawo mnie nudzi, a socjologię łykam bez problemu.
            A jeśli chodzi o wątek zasadniczy - litości, na każdy kierunek można się dostać
            po znajomości czy za łapówkę, ale wystarczy też mieć troche oleju w głowie i
            się dostać dzięki własnej wiedzy i inteligencji.
        • Gość: pasjonatka Re: Studia po znajomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 11:57
          jak ktoś ci powiedział że prawo nie rozwija inteligencji i umysłu to cię skrzywdził
      • Gość: daria Re: Studia po znajomości IP: *.chello.pl 26.09.05, 16:26
        a może pasjonatko nie musiałaś płacić bo masz znajomości?
    • Gość: Megan Re: Studia po znajomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 12:01
      Prawda jest taka ze kasę biorą wszedzie więc jak sie odpowiednio zapłaci to się
      dostaniesz na co chcesz i nie ma co nad tym biadolić bo tego nie zmienisz
      • Gość: marcepan Re: Studia po znajomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 12:23
        troche idealizmu! swiat jest taki jakim my go tworzymy i za kilka lat moze
        ktorys z was bedzie mial oferte lapowki i mam nadzieje nie przyjmie jej. warto
        walczyc o lepszy swiat, ale trzeba cos samemu robic, a nie tylko narzekac, ze
        wszyscy biora - ty nie bierz!
        • Gość: studentka Re: Studia po znajomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 12:51
          ja mam nadzieje, ze tego idealizmu troche mi jeszcze po studiach zostanie.
          wierze w to, ze moze byc lepiej, jezeli my bedziemy lepsi:)

jezeli ktos chce sie uczyc, da sobie rade
    • Gość: tom Re: Studia po znajomości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.05, 13:03
      nie wyróżniał bym specjalnie prawa bo zapewniam że na wszystkich kierunkach
      humanistycznych nie trzeba sie uczyć wcale mniej.. Studenci Prawa myślą że to
      taki trudny kierunek ale na Socjologii, Politologii Czy Filologii Polskiej
      także jest dużo nauki (wcale nie mniej) oczywiscie zalezy o jakiej szkole
      wyższej mowimy.. A ścisłe także są trudne bo tam nie wystarczy wykuć.. dlatego
      wszystko zależy od preferencjii studenta..
      • facecja Re: Studia po znajomości 25.09.05, 14:48
        Studenci Prawa myślą że to
        > taki trudny kierunek ale na Socjologii, Politologii Czy Filologii Polskiej
        > także jest dużo nauki (wcale nie mniej) oczywiscie zalezy o jakiej szkole
        > wyższej mowimy.. A ścisłe także są trudne bo tam nie wystarczy wykuć..
        dlatego
        > wszystko zależy od preferencjii studenta..

a wiesz, dlaczego ludzie mówią, że prawo trudniejsze od socjolgii, polonistyce
        i innych takich? bo idą ludzie dla prestiżu i potem uczą się z musu. a na
        takiej polonistyce czytają sobie książki, które lubią - bo kyto na polonistykę
        idzie dla prestiżu?

no dobrze, może nie kazdy idzie na prawo, bo tak trzeba, są ludzie, którzy są
        zainteresowani. tylko pojecia nie mają na początku, z czym to sie wiąże, że to
        ma tak mało wspólnego ze studiowaniem prawa, jakie widzimy w filmach. studia
        prawnicze to takie zło konieczne, jak niedobre lekarstwo, które jednak pomaga
        (legendy o wielkich pieniądzach i sukcesie). natomiast studiowanie kierunków,
        czesto tych "nieprzyszłosciowych" jest samo w sobie przyjemne, dlatego nauka
        tak łątwo wchodzi - ku zawiści takich choćby "prawników" z przymusu.

i jeszcze jedno - wydaje mi sie, że spokojnie zamiast "prawo", "prawnik" można
        wstawić "informatyka" "informatyk". poziom bufonowatości chyba się wyrównuje.
        • Gość: pasjonatka Re: Studia po znajomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 16:11
          z tą bufonowatością masz rację jestem po pierwszym roku prawa dopiero ale jestem
          tym załamana,spotykam się z takimi typami codziennie:( nic na to nie poradzę
          więc dystansuję się
          • facecja Re: Studia po znajomości 25.09.05, 23:01
            a powiedz pasjonatko, jak Ci idzie łykanie przedmiotów stricte prawniczych?

nie wiem, jaki masz plan, sądzę, że z takich miałąś na razie tylko
            konstytucyjne, ale jak już będziesz po administracyjnym, handlowym,
            gospodarczym, pracy, podatkowym, po kpc, kpa - powiedz, czy pasja sprawia, że
            tą wiedzę się łyka bez większych problemów?

bo ja rozumiem, mozna lubic konstytucyjne, cywilne i karne, czesto jest to
            kwestia sposobu wykładania - a lubienie zmniejszy wysiłek umysłowy ;)

ale ja próbowałam tez lubić administracyjne, handlowe. i choc mi się wydawało,
            że polubiłam, to i tak musiałam młotkiem do głowy, inaczej za cholerę wejść nie
            chciało.

proszę, powiedz, że są ludzie, którym to przychodzi bez problemów, a uwierzę na
            nowo w przyszłosć polskiej administracji i wymiaru sprawiedliwości
            • Gość: pasjonatka Re: Studia po znajomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 23:30
              nie wiem czy sa ludzie kórym przychodzi to bez problemów ja do takich nie należę
              ale wiem ze jak się cos lubi interesujesz sie czymś to i tak docenisz to że
              musiałas się do tego tak przykładać,a jak nie to zły wybór ,przykre....
            • Gość: pasjonatka Re: Studia po znajomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 23:32
              aaa jak sie juz zastanawiasz nie polecałabym zawierzanie na nowo wymiarowi
              sprawiedliwości a tym bardziej administracji
              • Gość: Mirek Re: Studia po znajomości IP: 213.25.217.* 26.09.05, 09:44
                Automatyka Robotyka na wydziale IMIR - AGH
                Geodezja i Kartografia na wydziale chyba Górniczym

ludzi nie bylo na listach przyjetych, na rezerwowych tez... po czym nagle sie
                pojawili jako studenci w pazdzierniku

Dodam, ze nie dlatego ze ich nie bylo, ale ze zrobili podobny przekret juz raz w
                liceum ...
    • Gość: Agnieszka Sztajner Re: Studia po znajomości IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 26.09.05, 11:40
      Nie wyciągajcie wniosków z niepewnych przesłanek. co to znaczy "po znajomości"?
      Kiedy ja dostałam się na dzienne studia na Uniwersytet, usłyszałam od koleżanki
      opinię, że aby studiować dziennie na przyzwoitej uczelni, trzeba albo dać
      łapówkę, albo mieć znajomości, oraz że ona właśnie dlatego studiuje na gorszej
      uczelni i zaocznie, ze jest uczciwa i nie ma znajomości. Dodam tylko, że ja
      byłam finalistką szczebla ogólnopolskiego olimpiady. Nie wyciągajmy wniosków z
      czegoś, co do czego nie mamy możliwości mieć pewnosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka