kamenka 18.09.02, 08:46 Czy ktoś przenosił się ze studiów wieczorowych na dzienne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yen Re: studenci wieczorowi - dojne krowy uczelni IP: *.elk.mazury.pl 19.09.02, 22:54 jesli jeszcze sie nie zapisalas to radze - NIE IDZ NA STUDIA WIECZOROWE!! wielu ludzi ktorzy nie dostali sie na studia dzienne a przyjeto ich na wieczorowe ludzi sie ze to tylko na rok a potem jakos sie przeniosa. tymczasem jest to bardzo trudne bo niby czemu uczelnia ma rezygnowac z ich pieniazkow? studia wieczorowe to najglupszy mozliwy pomysl. musisz placic a czesto nie mozesz pracowac - u mojej kumpeli cwiczenia nieraz odbywaly sie zaraz po poludniu lub wrecz o 10 rano miala wiele okienek tak ze byla calkiem niedyspozycyjna. nie miala prawa do akademika ani stypendiow naukowych czy socjalnych. moja kumpela po III roku wieczorowej psychologii na UŁ zdawala egzamin wstepny na swoj kierunek. dostala sie na pierwszy rok i przeniesli ja od razu na czwarty przez co oszczedzi troche pieniedzy. musi tylko odrobic W-F. miala szczescie bo wielu jej znajomych probowalo bez skutku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: studenci wieczorowi - dojne krowy uczelni IP: *.chello.pl 21.09.02, 19:46 Dużo zależy od kierunku. Są wydziały, na których przeniesienie nie stanowi problemu po wyrobieniu określonej średniej. Ja studiuję wieczorową polonistykę w w-wie i jest OK. Nie chciałam się przenosić, bo owszem płacę - ale akurat nie tak znowu dużo - ale mam dużo wygodniejsze rozplanowanie zajęć. U mnie - to dzienni mają po trzy okienka i np. ostatnie zajęcia razem z nami o 15... Ja mam zaś powiedziane -od 15 do 20 i tylko ode mnie zależy,czy będę mieć coś wcześniej (mogę się zapisać na jekieś zajęcia do dziennych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozaczek Re: studia wieczorowe IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.02, 14:08 Jeśli nie wisi nad tobą widmą capnięcia przez armię, a jak sądze nie wisi, bo jesteś niewiastą, daruj sobie wieczorowe i złudzenie mozliwosci przeniesienia (chyba, że dużo osób z dziennych zrezygnuje; powtarzam: DUŻO!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: studia wieczorowe IP: *.acn.waw.pl 24.09.02, 17:46 jakby cos do zglos sie do mnie, mam wujka w armii i mi juz wojsko nie grozi, wiec jak cos to nie ma sprawy ;) Odpowiedz Link Zgłoś