Dodaj do ulubionych

rozczarowałam się!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 13:35
chce sie podzielic z wami moimi osobistymi uczuciami-nie dostalam sie na
dzienne i mialam do wyboru albo zaoczne prawo albo socjologie.co do prawa jak
pewnie wszystkich pociagały pieniadze ale rowniez ciekawa praca lecz co do
przebiegu studiow nie bylam przekonana(nudy jak cos) i wybralam socjologie na
uam-ie!strasznie jestem rozczarowana..studia jak narazie nudne..prof
sie "obijaja".Zreo jakiejs konkretnej wiedzy.Po wykladzie jeszcze nie wyszlam
zachwycona i nie moglam sobie powiedziec"modrych rzeczy sie dowiedzialam":(
jak narazie te stdia to abstrakcja?czy moze ktos z as studiuje socjologie i
moze ma podobne odczucia albo innne to moze mnie jakos zacheci.zaluje ze nie
poszlam na prawo...przynajmnije by ta wiedza przydala mi sie w przyszlosci a
socjologia...
Obserwuj wątek
    • garbusek777 Re: rozczarowałam się!!! 20.10.05, 14:34
      podzielam twoja opinie, niestety tez sie rozczarowałam. jestem na socjologii
      trzyletniej o specjalnosci praca socjalna i tylko to mnie jakos ratuje, choc
      jest to ciezki psychicznie kierunek i przygnebiajacy. co do socjologii to jedna
      wielka piedola albo trafilam na jakis debilnych wykladowcow. po co w ogole ta
      socjologia. przeciez wystarczy psychologia politologia itp. a tutaj uczymy sie
      tego co wszyscy wiedza ale ubrane w ladne slowa. powiem ci- zle zrobilas.
      przynajmniej mialbys satysfakcje ze robisz uczysz sie czegos pozytecznego, moze
      by ci sie udalo, zostalabys sedzia lub prokuratorem. mialbys harowe, co odpedza
      zle mysli a takto... zycze ci szybkiego znalezeinia swojego miejsca na
      swiecie.pa
      • Gość: st. Re: rozczarowałam się!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 14:57
        7343271 to moje gg-jak chcesz odezwij sie! jestes na uam-ie?
    • Gość: Kaja Re: rozczarowałam się!!! IP: *.ssnet.pl 20.10.05, 15:34
      ja tez od dwóch tygodni studiuję socjologię, tyle,że w trybie dziennym na
      Uniwersytecei Śląskim. Jak na razie jestem zadowolona ze studiow.
      Idąc na uniwersytet na kierunek humanistyczny trzeba pamiętac o tym, że studia
      to bedzie w dużej częsci, przynajmniej na początku masa teorii i jak mówisz
      abstrakcja. Ja poszłam na te studia po to, by poszerzyć horyzonty i dlatego, że
      ta dziedzina naprawdę mnie interesowała.
      Myslę, że bedąc na prawie odniosłabyś podobne wrazenie, przynajmniej na
      pierwszym roku, gdzie jest prawie sama historia, która chyba tez ma niewiele
      wspólnego z praktyką.
      Nie wiem, czy przejrzałas cały plan studiów socjologicznych, ja tak zrobiłam i
      widzę, ze w dalszych latach zaczną się rzeczy bardziej praktyczne, jak np
      techniki badań społecznych, statystyka itp. Na pierwszym roku mam masę
      przedmiotów może nie do końca związanych z socjologią, ale ciekawych i
      rozwijających, jak filozofia, logika, historia. Te przedmioty są nieodłączną
      częścią tzw wykształcenia akademiciego (humanistycznego) i są prawie na kazdym
      kierunku.
      Myślę, że powinnas się zastanowić nad tym, co tak naprawdę Cię interesuje, a
      dopiero potem podjąć jakies decyzjeo pozostaniu na socjologii, bądx o zmianie
      kierunku.
      pozdrawiam, Kaja
      • Gość: . Re: rozczarowałam się!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 22:00
        A moze pora sie dowiedziec, ze nie studiujesz kierunku humanistycznego?!
        Socjologia to kierunek spoleczny.
        • Gość: Kaja Re: rozczarowałam się!!! IP: *.ssnet.pl 20.10.05, 22:25
          Wiem, tylko teraz czytam Znanieckiego (Wstep do socjologii) i on tu już pare
          razy napisał o socjologii jako kierunku humanistycznym i tak mi się utrwaliło :P
          cyt "socjologia musi być wyłącznie i calkowicie nauką humanistyczną" a on chyba
          wiedził o czym pisał i powiedzenie tak o socjologii chyba nie jest aż takim
          strasznym wykroczeniem.
          • Gość: Donnie Brasco Re: rozczarowałam się!!! IP: 80.51.233.* 21.10.05, 12:33
            Kaja86 pozdrawiam :D

Donnie Brasco
            • Gość: Kaja Re: rozczarowałam się!!! IP: *.ssnet.pl 21.10.05, 14:49
              eheh, dzięki :)
              też pozdrawiam ;)
    • Gość: nelkaa Re: rozczarowałam się!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.10.05, 21:27
      mnie rozczarowala filologia angielska i hiszpanska, ktore studiuje, jednak
      okazuje sie, ze to studia nie dla mnie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka