Dodaj do ulubionych

wezwanie do woja

08.11.05, 22:17
chciałbym się spytać ile czasu trzeba czekać na odroczenie służby po złożeniu
zaświadczenia z uczelni oraz czy po uzyskaniu odroczenia w przypadku gdyby
mnie wyrzucili z uczelni to uczelnia wysyła im jakieś pismo, że nie jestem
studentem i jestem "do wzięcia" :P ???
i ostatnie pytanie czy po otrzymaniu wezwania do woja można się jeszcze
zgłosić na komisję lekarską w celu odroczenia z powodów zdrowotnych?
Obserwuj wątek
    • Gość: adam_nar Re: wezwanie do woja IP: *.pl / *.sieci.fonet.pl 09.11.05, 12:27
      Pisze tyle ile wiem:

W teorii:
      -komendant główny WKU musi rozpatrzyć twoj papier
      -jesli wylecisz uczelnia wysyła papier, ze zostałeś skreślony
      -możesz ubiegac się o ponowne badania chyba 2 lata po pierwszej komisji

W praktyce:
      -dajesz babce w odroczeniach twojego WKU papier z uczelni, a ona ci każe donieść za rok
      -uczelnia często nie wysyła papieru, bo po co tracic na znaczek, a WKU z reguly w takich sytuacjach zapomina na 2-3 lata. Ale lepiej losu nie kusić i zaliczać sesje :D
      -bez ważnych powodów nikt nie zechce powtórzyć badań (przynajmniej tak jest w moim WKU- podanie zostaje rozpatrzone odmownie)

Mam nadzieje, że pomogłem :)
      • dr_zombie Re: wezwanie do woja 09.11.05, 15:29
        Bo sytuacja jest taka, że już praktycznie mnie wywalili ( nie odwiedzałem
        uczelni ponad 3 tygodnie i nie mam zamiaru wracać) Kiedy mnie skreślą z listy
        studentów? Po semestrze? I w jakich miesiącach jest pobór do woja? Na ile dni
        przed wysyłają zawiadomienie? A jakie to muszą być ważne powody żeby dopuścili
        mnie na komisje? Bo moim powodem jest fakt, że z moimi chorobami( a mam ich
        kilka w zanadrzu) nie można iśc do woja - tak mi ostatnio powiedział lekarz i
        nie wiem czy już się zgłosić na komisje żeby zmienić kategorię czy czekać na
        powołanie( ale wtedy mogę nie zdąrzyć)
        • Gość: adam_nar Re: wezwanie do woja IP: *.pl / *.sieci.fonet.pl 09.11.05, 16:52
          Nie chce straszyc, ale ja tez mialem kilka chorob, które uznali za 'normalne' więc dali mi A :P Jesli masz jakieś papiery to musisz podać to w argumentacji we wniosku. Najlepiej wszystkiego dowiedziec się w samym wku. A co do uczelni to na twoim miejscu albo bym jednak tam był, albo zmienił na inną- w taki sposób najłatwiej uniknąc woja (szczerze mówiąc nie wierzę w to, ze ktoś będzie ścigał byłych studentów do 60. roku życia)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka