Dodaj do ulubionych

dziekanka na 1 roku - można?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 21:53
i do tego w pierwszym semestrze. Jestem w ciąży, dość ciężko to znoszę. i
właśnie nie wiem czy w ogóle mogłabym wziąć teraz dziekanke, czy lepiej
całkowicie zrezygnować ze studiowania? sesja sie zbliża a w mojej głowie
coraz więcej wątpliwości...
Obserwuj wątek
    • Gość: Tawananna* Re: dziekanka na 1 roku - można? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 22:21
      Znam osoby, które brały dziekankę na 1 roku - z tym, że akurat one brały ją
      przed rozpoczęciem studiów, nie w trakcie semestru. Wszystko pewnie zależy od
      uczelni i argumentacji.

Może, gdyby udało Ci się dociągnąć jeszcze do sesji, łatwiej byłoby Ci dostać
      urlop po I semestrze? Nie rezygnuj ze studiowania, dowiedz się na swojej
      uczelni (bo na różnych uczelniach bywa różnie), jakie są warunki brania urlopu.

Pozdrowienia

Tawananna
      • Gość: Iwka regulamin studiowania, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 23:33
        w każdej uczelni jest regulamin studiowania, który reguluje takie kwestie jak
        urlopy dzikańskie. Regulamin powinien byc dostępny dla studentów. Warto go
        poczytać i sprawdzić czy jest szansa na dziekankę,czy raczej nie.
        W wielu uczelniach urlopy dziekańskie mozna brać dopiero po pozytywnym
        zaliczeniu pierwszego roku.

wszytsko tez zalezy od tego, czy to sa studia płatne, wtedy szkoła idzie
        klientowi na rękę, czy państwowe niepłatne
        • zla.dziewczyna Re: regulamin studiowania, 07.12.05, 00:41
          Tak, ale urlop zdrowotny powinien być - moim zdaniem - na wszystkich uczelniach
          udzielany już od pierwszego roku. Potrzebne by Ci było tylko zwolnienie
          lekarskie.
          • umbradomini1 Re: regulamin studiowania, 07.12.05, 09:06
            właśnie, albo dziekanka zdrowotna, albo spowodowana przypadkami losowymi (tu
            niewątpliwie ciąża)....liczy się argumentacja (a Ty taką masz), no i
            przychylność osoby udzielającej urlopu, bo to od niej (prodziekan ds.
            studenckich) i dziekana najwięcej zależy.....
            moim zdaniem powinni się zgodzić, ale może jednak warto dociągnąć do sesji?
            choć zaliczenia z ćwiczeń zdobyć?
            ale jest jeszcze inna możliwość- zaliczanie eksternistyczne roku- tu też liczy
            się argumentacja...próbuj...3mam za Was kciuki;)
            • Gość: Double Re: regulamin studiowania, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 12:16
              Ogolnie nie mozna - dziekanka dopiero po pierwszym roku( przynajmniej na moim
              wydziale na UW).
              Ale Ty masz powod, wiec radzilbym pogadac z prodziekanem, przedstawic jakies
              zaswiadczenia lekarskie itd.Nikt nie jest w koncu bez serca.
            • Gość: ania Re: regulamin studiowania, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 14:36
              napisałam do Ciebie maila
            • umbradomini1 Re: regulamin studiowania, 07.12.05, 18:37
              Aniu, odpisałem już+ wyjątki z regulaminu UWr....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka