Gość: wiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 16:25 Witam! Czy ktoś zdawał egzaminy ECDL (Europejski Certyfikat Umiejętności Komputerowych)? Czy te egzaminy są trudne? Czy wogóle warto coś takiego robić? Z góry dziękuję za wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mili Re: ECDL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 20:05 Ja właśnie zdaje, studiuję na WSIiZ, i tu studenci obowiązkowo muszą uzyskać ten certyfikat, nie są może zbyt trudne, przynajmniej moduł 2 i 7 ale mało czasu jest na wykonanie, w module 7 jest 30 zadań, a tylko 48 min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggggg Re: ECDL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 20:30 Ja mam ECDLa juz od dosyc dawna. Egzaminy sa raczej latwe. Dla mnie problemem bylo nauczeniem sie Accessa, bo nie przypominal mi zadnego innego programu no i nie mialam z nim wczesniej stycznosci. No bo takiego WORDa to kazdy przynajmniej powierzchownie zna. Ale wystarczy wziac ksiazeczki (sa specjalne do ECDLa) i porobic z nich zadania. Wydaje mi sie, ze rzadko oblewa sie egzamin. Poza tym chyba poprawka jest za darmo. Czy warto? Wsrod pracodawcow ECDL nie jest zbyt popularny. Ale mysle, ze kazda umiejetnosc potwierdzona certyfikatem jest milej widziana, niz nie potwierdzona. Jesli chcesz pracowac np. w biurze to moze Ci sie przydac. Nalezy jednak pamietac, ze ECDL oznacza, ze posiadasz naprawde podstawowe umiejetnosci, a nie jakies super specjalistyczne. Jesli masz jakies pytania to chetnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś