Dodaj do ulubionych

Jakie studia?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 19:01
Witam mam zapytanie zamiezam isc na studia z dziedziny informatyki zastanawiam sie nad 2 uczelniami politechnika slaska w gliwicach i uniwersytetem slaskim i odnosnie tego mam prosbe czy ktos mogl by mi doradzic jakie sa roznice pomiedzy tymi 2 uczelniami i ewetualnie jaka wybrac :) lub jakas inna w okolicach katowic. pozdrawiam i dziekuje za pomoc :)
Obserwuj wątek
    • Gość: bbbb Re: Jakie studia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 10:39
      z reguły kierunki ścisłe (za jakie infę się uważa)są lepsze(więcej się
      nauczysz), ale i trudniejsze na polibudach (uczelnie techniczne), a na
      uniwerkach jest łatwiej
      • Gość: k Re: Jakie studia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 10:55
        Nie zgodzę się. Właśnie na uniwerkach jest trudniej. Choć w sumie prawda jest
        taka, że niby kierunek ten sam, a jednak inny.
        Mieszkam we wroclawiu. informatyka jest na UWr i na 3 wydziałach PWr. i mozna
        powiedzieć, że tak naprawdę są 4 rózne informatyki (z czego uniwersytecka
        najtrudniejsza bo najbardziej matematyczna).
        Na Twoim miejscu poczytałabym informatory, opisy kierunków, moze porozmawiala z
        obecnymi studentami. Na wiosne na pewno będą dni otwarte wiec warto się wybrać.
        I zastanó się co w przyszlosci chcesz robic, na co kłaśc nacisk. czy byc
        programistą, czy grafikiem, czy też moze kimś innym...
        • Gość: misiek Re: Jakie studia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 12:14
          Programista fascynuje mnie t\ dziedzina i zz checia sie jej ucze samodzielnie w domu z ksiazek a moze sa tu jacys studenci z okolic katowic co moga sie wypowiedziec?
          • Gość: m3lm4k Re: Jakie studia? IP: *.opticom.pl 26.12.05, 12:44
            Student z tych okolic wlasnie Ci odpowie :)

Powiem szczerze, ze nie zgadzam sie z poprzednikiem. Od wielu lat informatyka na
            Polibudzie bije na glowe te z UŚ. Jezeli ktokolwiek odezwie sie bronic tej
            drugiej, to smiem twierdzic, ze albo sam studiuje to na uniwerku, albo ma tam
            kogos bliskiego, ale do rzeczy :)

Tylko w tym roku najwieksza potrzebna liczba punktow do zakwalifkikowania sie na
            studia na PŚ byla na kierunek: biotechnologia, a przez dosc dlugi czas zawsze
            byla to informatyka.

Tylko zastanow sie czy aby na pewno jestes tak dobry z tych scislych przedmiotow....
            • Gość: misiek Re: Jakie studia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 13:13
              Z przedmiotow z 1 roku to tylko matmy sie obawiam (albo moze az) no lubie sie tych rzeczy uczyc wiec chyba dam rade a ma moze ktos jakis rankig jak sie ma infa na polibudzie slaskiej do innych ?
              • Gość: m3lm4k Re: Jakie studia? IP: *.opticom.pl 26.12.05, 13:20
                www.aci.pl/rankingi.php?rank=Polityka&sub=Informatyka&yr=2005
          • Gość: k Re: Jakie studia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 15:38
            ja akurat mowie o wroclawiu, gdzie infa jest niezaprzeczalnie lepsza na
            uniwerku. byc moze na slasku jest inaczej, nie wiem.
            ale jak juz wczesniej zostało powiedziane: KAZDA JEST INNA, i nie wazne czy
            trudna czy łatwa.

• Gość: Eliza Re: Jakie studia? IP: *.easycomm.pl / *.easy.com.pl 27.12.05, 23:20
              Na polibudę to sie przynajmniej może dostanieszo uniwerku to raczej nie masz co
              marzyć, spójrzmy na to realistycznie jest się bardzo cięzko dostać, nio chyba
              że zdasz rewelacyjnie maturkę czego Ci życzę:) Pozdro
              • Gość: misiek Re: Jakie studia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 17:57
                w tym roku owiele trudniej bylo sie dostac na polibude niz na us na us wystarzcylo miec powyzej 50% z podstawy i 50% z rosezenia i bez probelemu sie dostawal

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka