Dodaj do ulubionych

UKSW - psychologia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 12:03
Mam pytanko do studentów psychologii na UKSW.
Jakie trzeba mieć mniej więcej wyniki z matury , aby dostać się na ten
kierunek??
I czy na UKSW biorą pod uwagę matury ustne??
Obserwuj wątek
    • Gość: Paula Re: UKSW - psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 13:48
      Nikt nie wie??
      • Gość: M. Re: UKSW - psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 19:51
        ja wiem. biora pod uwagę WSZYSTKIE przedmioty, które się zdawało, dlatego
        najlepiej zdawać wszystko tylko na podstawowym poziomie i to na w miarę dobrym
        poziomie. Poza tym warto w miarę wcześniej ustawić się z jakimś znajomym
        księdzem, jakby nie wyszło jednak zwyczajnie, z wyników z matury... Hehe. :)
        Wcale nie żartuje. :P
        • Gość: Ann Re: UKSW - psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 23:38
          Podstawowy poziom???Ja sądziłam,że właśnie najlepiej rozszerzony:(((
          • Gość: M. Re: UKSW - psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 17:48
            oni tam wyliczają średnią ze wszystkiego, co się zdawalo, bez specjalnego
            uwzględniania, na jakim poziomie...
            • Gość: Paula Re: UKSW - psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 18:19
              jak to bez specjalnego uwzględnienia??
              A wiesz może czy biorą pod uwagę matury ustne??
              • Gość: M. Re: UKSW - psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 22:30
                Jasne. Wszystko biorą. Normalnie sumuje się wszystkie wyniki. Czyli jak masz
                100% z ustnej, to dodajesz to do przypuśćmy 90 z angielskiego pisemnego, do 50
                z matematyki i do polskiego... jak piszesz jeszcze rozszerzony polski, to
                średnią wyników masz mnożoną przez 1, jak nie to przez 0,5. Proste...;/
                • Gość: Paula Re: UKSW - psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 11:21
                  super:/
                  z tymi ustnymi to chyba zbytnio sprawieliwie nie jest:/
                  • Gość: M. Re: UKSW - psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 15:32
                    No, chyba nie. Nie wiem, ja miałam po 100 z obu ustnych. Ale co z tego, jak
                    ktoś miał np. 85% z rozszerzonego ustnego jezyka i miał w zasadzie mniej niż
                    ja, choć zdawałam podstawę... Więc tak śmiesznie. Ja się nie dostałam, bo słabo
                    poszła mi historia, do której nie uczyłam się w ogóle, bo zdawałam ją, zeby się
                    sprawdzić, nigdzie nie była mi potrzebna. Potem, jak sobie liczyłam, to gdybym
                    jej nei zdawała, dostałabym sie. No ale... Polak madry po szkodzie.
                    Studiuję psychologię kliniczną na SWPS i jestem bardzo zadowolona. Nie żałuję,
                    że nie na UKSW, bo tam miałabym niepotrzebne przedmioty w stylu filizofii... no
                    i gorszych wykładowców. Tu zakochuję się w psychologii z dnia na dzień coraz
                    bardziej. :)
                    • Gość: Paula Re: UKSW - psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 18:47
                      :/
                      eh...trochę zdenerwowałaś mnie tymi ustnymi:/
                      A na czym mpolega rekrytacja na SWPS??
                      • Gość: M. Re: UKSW - psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 15:40
                        Jest rozmowa kwalifikacyjna. A ci, co mieli dobry wynik z matury, są zwolnieni.
                        No i niestety trzeba płacić, bo to prywatna uczelnia. Ale chyba warto... :)
                        • Gość: Paula Re: UKSW - psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 16:31
                          Jak to??Dobrze zrozumiałam??Ci co mieli dobry wynik są zwolnieni z tej rozmowy??
                          A nie wiesz może jakie jest kryterium??:)
                          I opowiedz troszkę jak tam jest...
                          Jacy są ludzie, atmosfera, czy jesteś zadowolona itp...jakbyś mogła:)
            • iza_pedagogika2006 Re: UKSW - psychologia 06.02.06, 12:54
              Co ty pleciesz M. Przecież muszą uwzględniać skoro jest podane to w warunkach
              przeliczania poszczególnych ocen także zpoziomów. Wartość oceny na poziomie
              rozszerzonym jest większa niż na podstawowym, więc nie pleć bzdur, że nie
              patrzą na to, to tak jakby nie patrzęli że ktoś ma dwóje na świadectwie,
              paranoja.
    • Gość: myszka Re: UKSW - psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 19:19
      Ja dostalam sie w drugim terminie i olalam te smiechowa uczelnie. Te ustne to w
      ogole jakas pomylka chyba, no ale czego sie spodziewac po takim miejscu...
      • Gość: ja Re: UKSW - psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 16:17
        Jak to w "drugim terminie"? Masz na mysli ze z lisrty rezerwowej czy był jakis
        drugi nabór? Pytam bo mi zabrakło niewiele i nic nie słyszłam o zadnym drugim
        terminie
        • Gość: myszka Re: UKSW - psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 16:22
          Wyslali mi list ze jesli nadal jestem chetna to moge.
          • Gość: M. Re: UKSW - psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 16:06
            mi nic nie wysłali, chociaż byłam na liście rezerwowej. ale to nic, koleżanka,
            która ze 20 osób za mną jakoś dziwnym trafem tam studiuje... ach, życie,
            życie...
            • Gość: endo Re: UKSW - psychologia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.06, 09:38
              ciekawe opinie i ciekawe kto to tak studiuje ;P Ja dostałam się na psychologię
              od razu, chociaż nie umawiałam się z księdzem i zdawałam 4 z 5 przedmiotow na
              poziomie rozszerzonym. Okazalo sie jednak ze poziom nie jest jakis specjalny,
              dlatego tez warto by bylo pomyslec nad czyms wiecej. Mówiąc o poziomie chodzilo
              mi o poziom sciagania - jest okropny dlatego pewnie uksw wypusci wielu
              niewartosciowych psychologow, od ktorych ludzie beda wychodzili pukajac sie w
              czolo, ale wyklady i material jest na prawde super i niczym sie nie rozni od
              tych na innych uczelniach - wiec jesli ktos chce to wyjdzie na kogos
              • Gość: Paula Re: UKSW - psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 12:42
                Przepraszam...a ile miałaś z ustnego polskiego?I mniej więcej jakie wyniki??
                Jeśli możesz oczywiście podać:)
                • Gość: endo Re: UKSW - psychologia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.06, 13:23
                  ustne poszły mi marnie bo np pracę z poslkiego napisałam w ostatni dzień ;P i
                  wyszło po 60% z polskiego i rozszerzonego ang. Ale na uksw bardziej się liczy
                  rozszerzony polski - własnie to mnie uratowalo, bo mialam 100%. Do matury malo
                  sie uczylam, bo wiecej czasu poswiecalam na milosc (coz takie zycie). wyniki
                  były marne od 54 z rozszerzonej historii po te wspomniane 100%. Tak nawiasem,
                  jak od 1 roku można już robić specjalizację? bo tym przecież jest psychologia
                  kliniczna. No coż na uczelniach prywatnych wszystko da się zrobić ;P I widać
                  kto chodzi do SWPS - ludzie któży nigdzie się nie dostali (a to że są lepsi
                  wykładowcy z pewnością nie potwierdzę - u nas w większości uczą autorytety z
                  psychologii i psychiatrii i nie płacą za występy w TVN24 aby zyskać rozgłos -
                  oni rozgłos uzyskują swoimi osiągnięciami, kontaktami z największymi sławami
                  psychologii i pracą w klinikach oraz poradniach).
                  • Gość: Paula Re: UKSW - psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 18:10
                    ooo...Możesz mi zdradzić jak dokonałaś tego,że zdobyłaś 100 % z polskiego??:))
                    A tak poza tym , to gratuluję oczywiście:)
                  • Gość: tere Re: UKSW - psychologia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.06, 19:36
                    Ktoś, kto pisze tak bełkotliwie i nieortograficznie, jak Ty mógł dostać 100% z
                    polskiego chyba tylko w swoich marzeniach sennych. Teza, że na UKSW ucza jakies
                    autotrytety z psychologii (...). które zyskują rozgłos swoimi osiagnięciami
                    (poza jedną prof. Matczak) jest co najwyżej zabawna. W Warszawie dobra
                    psychologia jest tylko na UW i na swpsie.
                    • Gość: miss_teq Re: UKSW - psychologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 11:15
                      niestety nie udało mi się dostać na uksw na dzienną psychologię, więc poszłam
                      na zaoczną (dziennie studiuję już inny kierunek). generalnie studia bardzo
                      ciekawe: liczyć się jednak trzeba z tym, że na każdym pierwszym roku uczą
                      przedmiotów "mniej potrzebnych" (na drugim roku jest już bardzo ciekawie:))

a co do tego że dobra psychologia w warszawie jest tylko na uw i swpsie:
                      wykładowcy z uw, z którymi mamy wykłady twierdzą, że największe znaczenie ma w
                      tym przypadku "papierek" z uniwerka. zatem...

ja w każdym razie jestem zadowolona z psychologii na uksw i dlatego bardzo ją
                      polecam:)
                      • Gość: endo Re: UKSW - psychologia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.02.06, 12:04
                        Chylcie czoła przed SWPSem...potęga nad potęgami :P Sny mam pięknę ale nie
                        muszę śnić o 100% z matury (ale Kto napisał tamten post chyba sam musi śnić o
                        swoich osiągnięciach) - jest takie rozróżnienie między językiem normalnym a
                        internetowym - gdzie niekoniecznie muszę patrzeć na składnię itp. Jedyne z czym
                        się zgodzę to ranga UW - nie wiem jak to tam dokładnie wygląda, więc ocenić nie
                        mogę, ale z pewnością dyplom będzie się liczył na rynku, bo UW jest znane.
                        • Gość: Paula Re: UKSW - psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 13:22
                          hmm..więc jak tego dokonałaś??Jak się uczyłaś języka polskiego??Mogłabyś mi coś
                          zdradzić:)
                  • Gość: nie przesadzaj! Re: UKSW - psychologia IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 02.02.06, 12:05
                    Endo! Nie przesadzaj, bo nawet przykładowa M. miała z matury więcej punktów niż
                    ty. Po prostu została poszkodowana przez nowy system więc za geniusza się nie
                    uważaj. Co do SWPS to nie wypowiadaj się na temat czegoś o czym nie masz
                    zielonego pojęcia!!! Większość <biorąc pod uwagę war. ekonomiczno- socjalne>
                    woli państwową uczelnię, bo to zawsze 50 tys zł więcej w kieszeni po 5 latach
                    studiów. A tak wogóle to poza UW, UJ i UAM inne państwowe psychologie mogą się
                    schować.A Z kadrą to już doprawdy przesadziłać. Muszę Cię rozczarować, bo
                    lepszej kadry niż w SWPS na uniwerku w Polsce nie znajdziesz!!! I nie pisz mi,
                    że osoby należące do elity psychologii, nie tylko polskiej jak np. prof.
                    Wojciszke muszą dopłacać do tego, żeby pokazać się w TV!!! Śmiechu warte są
                    niektóre twoje stwierdzenia...
                    • Gość: endo Re: UKSW - psychologia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.02.06, 15:42
                      Widze ze duzo tu fanow swpsu ;) no coz faktem jest to ze wywyzsza sie to co sie
                      wybralo (albo bylo sie zmuszonym to wybrac jako jedyny wybor) - przyznaje ze
                      tez troche gloryfikuje swoja uczelnie. M. poszkodowana przez system? -
                      ojeju..faktem jest ze rekrutacja byla troche niesprawiedliwa, poniewaz co
                      uczelnia to inne naliczanie punktow, ale nie mozna bylo byc poszkodowanym przez
                      system. Gdyby miala lepsze wyniki ode mnie to by sie dostala - proste
                      logicznie. PS> a co do moich 100% z rozszerzonego polskiego, to po prostu
                      mialam super nauczyciela w liceum, ktory co prawda duzo zadawal ale sie
                      oplacilo, np dawal takie tematy wypracowan ktorych nie mozna bylo znalesc na
                      stornach typu sciaga.pl ;) A że mi sie chcialo troche nad tym posiedziec to
                      odnioslo to skutki, poza tym troche czytalam z przyjemnosci (nie tylko
                      lektury), dzien przed matura powtorzylam sobie podstawowe zagadnienia, np
                      srodki stylistyczne i rozne koncepcje - bo operowanie terminami, szczegolnie
                      tymi mniej znanymi w duzym stopniu podnosi ocene i walory pracy.
                      • Gość: M. Re: UKSW - psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 15:04
                        a ja studiuję w SWPS. :]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka