Dodaj do ulubionych

Programy MBA w USA

29.01.06, 02:43
pytanie do osob ktore skonczyly program MBA w USA. jakie sa wasze doswiadczenia? ktory program
skonczyliscie (najlepiej na wschodnim wybrzezu) i jak zescie oplacili studia - pozyczka, przez
pracodawce, czy jakos inaczej?

dzieki za wpisy.
Obserwuj wątek
    • bugsior Re: Programy MBA w USA 30.01.06, 13:39
      na prawde nikt nie robil MBA w USA?
      • studentk Re: Programy MBA w USA 30.01.06, 15:14
        futurembagirl.blogspot.com/
        • bugsior Re: Programy MBA w USA 30.01.06, 15:35
          czy mam rozumiec ze to twoj blog?
          • studentk Re: Programy MBA w USA 30.01.06, 20:58
            Nie, nic takiego nie napisałem. Natomiast ten blog jest prawdziwą skarbnicą
            wiedzy o studiach MBA w Stanach. Pisze go dziewczyna od momentu gdy zaczęła
            szukać programu dla siebie, ostatecznie jest teraz na drugim roku Wharton. Jest
            opis szukania, oceny, finansowania, stypendiów, listów polecających, rozmów,
            wszystkiego z czym młody człowiek może się spotkać chcąc dostać się na dobre
            studia MBA.

Chcąc studiować tego typu program trzeba odpowiedzieć sobie na tytanie, jaki
            program, czy spełniam podstawowe wymagania i czy na pewno chcę.

Napisz coś o sobie.
            • bugsior Re: Programy MBA w USA 30.01.06, 21:41
              koncze BA w stanach, zaraz potem zaczynam prace w duzej firmie konsultingowej. po 2-3 latach mam
              zamiar zrobic MBA badz PhD z ekonomii.

bylem ciekaw doswiadczen osob ktore juz skonczyly takie studia badz planuja rozpoczac. dzieki za
              link!
              • futuremba Re: Programy MBA w USA 31.01.06, 08:10
                A gdzie teraz studiujesz? Sam też myślę o studiach MBA, ciągnie mnie właśnie
                Wharton lub Global MBA na LBS robiony razem z Columbia. Jest też tu czasami gość
                z UCLA ale on studiuje Public Affairs.
                • bugsior Re: Programy MBA w USA 31.01.06, 14:26
                  koncze colby college w maine. za wczesnie na razie na mowienie jaki program MBA bede robil. tak na
                  prawde to caly czas w rachube wchodzi tez PhD, chociaz martwi mnie ze dosc dlugo trwa. tyle ze
                  przynajjmniej jak na razie bardziej przemawia do mnie kariera wymagajaca PhD niz MBA, choc
                  wiadomo po MBA sa lepsze pieniazki.

co do programow MBA to wiadomo ze w rachube wchodzi top 10 programow w usa, czyli Wharton,
                  Chicago GBS, Kellogg school of management, itd.

w europie najlepsze sa programy SDA Bocconi, tak jak piszesz LBS no i chyba absolutnie najlepszy IESE
                  w barcelonie.
                  • ucla Re: Programy MBA w USA 19.03.06, 22:33
                    Pozdrowienia z USA :)
                    Ja akurat teraz nie mysle o MBA ale moze w przyslosci. Polecam nasze, zachodnie
                    wybrzeze, UCLA tez jest fajne no i Santa Monica, Lagoon, LA, SanD i do Meksyku
                    blisko, nie ma to jak tequila w Ensenadzie :)))))
                    • bugsior Re: Programy MBA w USA 19.03.06, 23:06
                      moja dziewczyna od przyszlego semestru zaczyna studia graduate w monterey.
                      jakies rady? podobno jeden z najpiekniejszych zakatkow usa. w kaliforni bylem
                      tylko w san diego wiec trudno mi powiedziec.
                      • ucla Re: Programy MBA w USA 19.03.06, 23:23
                        CSU tez jest fajny, czasami bywam na ciekawych wykladach w Monterey Institute of
                        Internatonal Studies.
                        San Diego is THE BEST,europejski klimat no i ta kolejka/tramwaj :))))
                        • bugsior Re: Programy MBA w USA 19.03.06, 23:34
                          moja dziewczyna bedzie studiowala wlasnie na monterey institute of
                          international studies. :) translation and interpretation program.

podobno drogo jest w tamtej okolicy.
              • Gość: Martynka Re: Programy MBA w USA IP: *.lama.net.pl 31.01.06, 12:00
                tez planuje, ale to jest kwestia 3, 4 lat. wlasciwie to moj pracodawca planuje,
                wiec podejrzewam ze wiele problemow mnie ominie - jeszcze nie wiem co gdzie i
                jak.. link mi takze sie przyda :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka