oxy_gen_86 02.02.06, 20:34 No wlasnie - czy tos z obencych/bylych studentow moglby odpowiedziec na moje pytanie? Jakie sa "przedmioty" na administracji no i jak z ta matma? Z gory bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ajax Re: Czy na administracji jest duzo matmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 20:47 www.law.uni.torun.pl/index.php?jezyk=1&strona=97 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Czy na administracji jest duzo matmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 22:18 matmy jako taki odrębny przedmiot to nie ma. Natomiast są przedmioty z nią powiązanie jak podstawy ekonomii, rachunkowość, statystyka w administracji, Informatyka w administracji. To tyle :) Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Czy na administracji jest duzo matmy? 03.02.06, 10:33 Bardzo Wam dziekuje za odp.:)) A jak jest z ta ekononia? Raczej teoria czy praktyka? (trzeba liczyc, liczyc i liczyc...? wstyd sie przyznac bo bylam w kl. matematycznej ale ja z matmy noga jestem;P) Z tego co Ajax napisal/a wychodzi na to, ze wiecej jest przedmiotow teoretycznych(?) Aaaa ciezko jest znalezc prace po admin.? Gdzie mozna sie "zaczepic"? Jesli ktos z Was bylby tak mily...:)) Dziekuje raz jeszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamelia1985 Re: Czy na administracji jest duzo matmy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 10:37 ekomonia u minie na uczeli t sama teoria i interpretacja wykresow(dla mnie to bylo trudne) ,na drugim roku finanse i logika. Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Czy na administracji jest duzo matmy? 03.02.06, 10:54 A mozna wiedziec gdzie studiujesz? A to rzeczywiscie (ta "matma") taka straszna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Czy na administracji jest duzo matmy? IP: *.crowley.pl 03.02.06, 11:27 Jest ekonomia, ale raczej teoria sama, jest statystyka, i jeszcze finanse, ale to tez teoria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bardzo zły Re: Czy na administracji jest duzo matmy? IP: *.chello.pl 04.02.06, 10:33 Na ukswordzie (UKSW) jest tylko statystyka, jako jedyny przedmiot matematyczny. Ale odradzam tę uczeelnię - 3 razy (!!!!!!!!) zalicza się służbę cywilną (2,3,4 rok). Jestem na czwartym roku i mam tego serdecznie dosyć. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rzesa20 Re: Czy na administracji jest duzo matmy? 04.02.06, 14:08 matmy nie ma na administracji :) ja mam w pierwszym semestrze takie przedmioty: wstęp do prawoznawstwa, historia administracji, prawo konstytucyjne, logika, mikroekonomia, angielski, infa, historia doktryn polityczno-prawnych, socjologia z elementami psychologii a szkoda, że nie ma, bo lubię ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Czy na administracji jest duzo matmy? 04.02.06, 17:33 Dziekuje Wam wszystkim za odp.:) Kiedys byla psychologia, potem prawo... ale teraz jestem juz prawie zdecydowana na administracje:) (czy wybor sluszny to zobaczymy...:) ) Mam jeszcze pytanko: gdzie mozna pracowac po administracji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gaweł Re: Czy na administracji jest duzo matmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 19:14 Teoretycznie administracja szkoli urzędników, lecz praca powinna się znaleźć także w sektorze prywatnym. Z czasem można awansować na dyrektora administracyjnego. Można być pracownikiem biurowo-administracyjnym, specjalista ds. administracyjnych. Administracja uprawnia do zrobienia aplikacji komorniczej. Jeśli ktoś pomyśli i wykorzysta to czego się nauczył na studiach może starać się o uprawnienia audytora wewnętrznego (test dot. prawa) lub inne (np. policja). Szukać można także pracy w kancelariach jako asystent ds. prawnych. Mój kolega chce na przykład zostać doradcą podatkowym. Oczywiście jak się dobrze zakręcisz lub masz znajomości to możesz pracować praktycznie gdzie zechcesz:P Jak widzisz możliwości jest wiele. Wystarczy tylko nie trzymać się stereotypu: administratywista=urzędnik. A administracja bardzo mi się podoba. Wielu uważa administracje za nudną, a tymbardziej pierwszy rok. Ja tak nie uważam, a jestem po pierwszym semestrze - dalej będzie jeszcze lepiej:] Widocznie jestem właściwą osobą na właściwym miejscu.Zrezygnowałem dla niej z ekonomii i anglistyki. Matma jako osobny przedmiot nie występuje, ale tak jak mówili przedmówcy jej elementy są w innych przedmiotach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frodo Re: Czy na administracji jest duzo matmy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 20:18 A zdawales matme na maturze? Ja tez zastanawiam sie co wybrac: ekonomia - prawo/administracja. Dlaczego akurat wybrales administracje? Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Czy na administracji jest duzo matmy? 07.02.06, 10:03 Jesli to bylo do mnie to przepraszam bardzo ale jestem dziewczynka!!;) A na maturze zdawalam wos i hist. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frodo Re: Czy na administracji jest duzo matmy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 11:28 Do Gawła to bylo:) Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Czy na administracji jest duzo matmy? 07.02.06, 15:03 Aaaa to przepraszam;);P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gaweł do Frodo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 20:49 Studiuje dziennie na jednym z pomorskich uniwerków. Jak przystało na absolwenta klasy mat-fiz matme zdawalem na maturze:) Na anglistyke skladalem jako zaplecze. Lubie przedmiot i dalej zamierzam robic kursy i papierki, ale nie wyobrazam sobie bym zostal lektorem czy tlumaczem:) To nie dla mnie:) Na ekonomie skladalem, poniewaz byly ciekawe specjalizacje (logistyka, handel zagraniczny, informatyka i ekonometria). Zrezygnowalem, poniewaz ekonomia jest praktycznie wszedzie (ale i tak zamierzam zrobic z niej USM rownoczesnie z USM z administracji:P). Poza tym dosyc latwo bylo sie dostac, wiec pomyslalem, ze skoro nie ma z tym problemow, to dostane sie i innym razem jesli zechce:) Na administracje skladalem, bo zawsze chcialem wiedziec jak system dziala:) Kierunek wydal mi sie ciekawy, szkoda tylko ze pozbawiono go niektorych przedmiotow z prawa. Na prawo nie chcialem bo mam tak znajomego i straszny z niego bufon:/ Poza tym nie widze siebie w jakims zawodzie stricto prawniczym, aczkolwiem cala materia mnie interesuje. Administracja daje mi w miare mozliwosci, w razie czego umozliwia mi Uzupelniajace Magisterskie dla Nieekonomistow z ekonomi. Ogolnie mowiac kierowalem sie zainteresowaniami, wychodzac z tego zalozenia, ze jesli teraz tam nie pojde to jakby co za rok sie nie dostane (nie zdawalem WOSu a bedzie konkurs swiadectw maturalnych; wtedy byl test wstepny)...no i sie nie zawiodlem:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frodo Re: do Frodo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 08:45 Czyli historii tez nie zdawales? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gaweł Re: do Frodo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 10:41 Historie zdawałem, inaczej bym się na ekonomie nie dostal:P Odpowiedz Link Zgłoś
natalka85 Re: Czy na administracji jest duzo matmy? 08.02.06, 11:55 z tego co wiem to nie ma wcale matmy Odpowiedz Link Zgłoś