Dodaj do ulubionych

Czy na administracji jest duzo matmy?

02.02.06, 20:34
No wlasnie - czy tos z obencych/bylych studentow moglby odpowiedziec na moje
pytanie? Jakie sa "przedmioty" na administracji no i jak z ta matma?

Z gory bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi:)
Obserwuj wątek
    • Gość: ajax Re: Czy na administracji jest duzo matmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 20:47
      www.law.uni.torun.pl/index.php?jezyk=1&strona=97
      • Gość: :) Re: Czy na administracji jest duzo matmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 22:18
        matmy jako taki odrębny przedmiot to nie ma. Natomiast są przedmioty z nią
        powiązanie jak podstawy ekonomii, rachunkowość, statystyka w administracji,
        Informatyka w administracji. To tyle :)
        • oxy_gen_86 Re: Czy na administracji jest duzo matmy? 03.02.06, 10:33
          Bardzo Wam dziekuje za odp.:))

A jak jest z ta ekononia? Raczej teoria czy praktyka? (trzeba liczyc, liczyc i
          liczyc...? wstyd sie przyznac bo bylam w kl. matematycznej ale ja z matmy noga
          jestem;P)
          Z tego co Ajax napisal/a wychodzi na to, ze wiecej jest przedmiotow
          teoretycznych(?)

Aaaa ciezko jest znalezc prace po admin.? Gdzie mozna sie "zaczepic"?

Jesli ktos z Was bylby tak mily...:)) Dziekuje raz jeszcze!
    • Gość: kamelia1985 Re: Czy na administracji jest duzo matmy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 10:37
      ekomonia u minie na uczeli t sama teoria i interpretacja wykresow(dla mnie to
      bylo trudne) ,na drugim roku finanse i logika.
      • oxy_gen_86 Re: Czy na administracji jest duzo matmy? 03.02.06, 10:54
        A mozna wiedziec gdzie studiujesz?

A to rzeczywiscie (ta "matma") taka straszna?
        • Gość: aa Re: Czy na administracji jest duzo matmy? IP: *.crowley.pl 03.02.06, 11:27
          Jest ekonomia, ale raczej teoria sama, jest statystyka, i jeszcze finanse, ale
          to tez teoria.
    • Gość: bardzo zły Re: Czy na administracji jest duzo matmy? IP: *.chello.pl 04.02.06, 10:33
      Na ukswordzie (UKSW) jest tylko statystyka, jako jedyny przedmiot matematyczny.
      Ale odradzam tę uczeelnię - 3 razy (!!!!!!!!) zalicza się służbę cywilną (2,3,4
      rok). Jestem na czwartym roku i mam tego serdecznie dosyć.
      Pozdrawiam.
    • rzesa20 Re: Czy na administracji jest duzo matmy? 04.02.06, 14:08
      matmy nie ma na administracji :)
      ja mam w pierwszym semestrze takie przedmioty:
      wstęp do prawoznawstwa, historia administracji, prawo konstytucyjne, logika,
      mikroekonomia, angielski, infa, historia doktryn polityczno-prawnych, socjologia
      z elementami psychologii

a szkoda, że nie ma, bo lubię ;)
    • oxy_gen_86 Re: Czy na administracji jest duzo matmy? 04.02.06, 17:33
      Dziekuje Wam wszystkim za odp.:)
      Kiedys byla psychologia, potem prawo... ale teraz jestem juz prawie zdecydowana
      na administracje:) (czy wybor sluszny to zobaczymy...:) )

Mam jeszcze pytanko: gdzie mozna pracowac po administracji?
      • Gość: Gaweł Re: Czy na administracji jest duzo matmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 19:14
        Teoretycznie administracja szkoli urzędników, lecz praca powinna się znaleźć
        także w sektorze prywatnym. Z czasem można awansować na dyrektora
        administracyjnego. Można być pracownikiem biurowo-administracyjnym, specjalista
        ds. administracyjnych. Administracja uprawnia do zrobienia aplikacji
        komorniczej. Jeśli ktoś pomyśli i wykorzysta to czego się nauczył na studiach
        może starać się o uprawnienia audytora wewnętrznego (test dot. prawa) lub inne
        (np. policja). Szukać można także pracy w kancelariach jako asystent ds.
        prawnych. Mój kolega chce na przykład zostać doradcą podatkowym. Oczywiście jak
        się dobrze zakręcisz lub masz znajomości to możesz pracować praktycznie gdzie
        zechcesz:P Jak widzisz możliwości jest wiele. Wystarczy tylko nie trzymać się
        stereotypu: administratywista=urzędnik.

A administracja bardzo mi się podoba. Wielu uważa administracje za nudną, a
        tymbardziej pierwszy rok. Ja tak nie uważam, a jestem po pierwszym semestrze -
        dalej będzie jeszcze lepiej:] Widocznie jestem właściwą osobą na właściwym
        miejscu.Zrezygnowałem dla niej z ekonomii i anglistyki. Matma jako osobny
        przedmiot nie występuje, ale tak jak mówili przedmówcy jej elementy są w innych
        przedmiotach.
        • Gość: frodo Re: Czy na administracji jest duzo matmy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 20:18
          A zdawales matme na maturze? Ja tez zastanawiam sie co wybrac: ekonomia - prawo/administracja.

Dlaczego akurat wybrales administracje?
          • oxy_gen_86 Re: Czy na administracji jest duzo matmy? 07.02.06, 10:03
            Jesli to bylo do mnie to przepraszam bardzo ale jestem dziewczynka!!;)

A na maturze zdawalam wos i hist.
            • Gość: frodo Re: Czy na administracji jest duzo matmy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 11:28
              Do Gawła to bylo:)
              • oxy_gen_86 Re: Czy na administracji jest duzo matmy? 07.02.06, 15:03
                Aaaa to przepraszam;);P
        • Gość: Gaweł do Frodo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 20:49
          Studiuje dziennie na jednym z pomorskich uniwerków. Jak przystało na absolwenta
          klasy mat-fiz matme zdawalem na maturze:)

Na anglistyke skladalem jako zaplecze. Lubie przedmiot i dalej zamierzam robic
          kursy i papierki, ale nie wyobrazam sobie bym zostal lektorem czy tlumaczem:)
          To nie dla mnie:)

Na ekonomie skladalem, poniewaz byly ciekawe specjalizacje (logistyka, handel
          zagraniczny, informatyka i ekonometria). Zrezygnowalem, poniewaz ekonomia jest
          praktycznie wszedzie (ale i tak zamierzam zrobic z niej USM rownoczesnie z USM
          z administracji:P). Poza tym dosyc latwo bylo sie dostac, wiec pomyslalem, ze
          skoro nie ma z tym problemow, to dostane sie i innym razem jesli zechce:)

Na administracje skladalem, bo zawsze chcialem wiedziec jak system dziala:)
          Kierunek wydal mi sie ciekawy, szkoda tylko ze pozbawiono go niektorych
          przedmiotow z prawa. Na prawo nie chcialem bo mam tak znajomego i straszny z
          niego bufon:/ Poza tym nie widze siebie w jakims zawodzie stricto prawniczym,
          aczkolwiem cala materia mnie interesuje. Administracja daje mi w miare
          mozliwosci, w razie czego umozliwia mi Uzupelniajace Magisterskie dla
          Nieekonomistow z ekonomi. Ogolnie mowiac kierowalem sie zainteresowaniami,
          wychodzac z tego zalozenia, ze jesli teraz tam nie pojde to jakby co za rok sie
          nie dostane (nie zdawalem WOSu a bedzie konkurs swiadectw maturalnych; wtedy
          byl test wstepny)...no i sie nie zawiodlem:]
          • Gość: frodo Re: do Frodo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 08:45
            Czyli historii tez nie zdawales?
            • Gość: Gaweł Re: do Frodo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 10:41
              Historie zdawałem, inaczej bym się na ekonomie nie dostal:P
    • natalka85 Re: Czy na administracji jest duzo matmy? 08.02.06, 11:55
      z tego co wiem to nie ma wcale matmy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka